Piața Monetară

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 6323
Mărime: 50.30KB (arhivat)
Publicat de: Natalia P.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Boico

Extras din proiect

Actualitatea temei: Studiul pietei monetare permite a evidentia cum are loc aparitia pietelor, caracteristica lor generala si cum se produce îmbinarea diferitor instrumente în activitatea economica a pietei financiare.

Piata monetara apare ca acea piata constituita din indivizi si institutii care ofera sau care au nevoie de bani si din totalitatea mecanismelor care permit functionarea ei.

O importanta deosebita în studiul problemelor ce tin de piata monetara o are cunoasterea evolutiei, formelor ei economice (moneda, creditul, trata etc.) si familiarizarea ei cu alte piete (actiunilor, obligatiunilor) .

Scopul lucrarii : consta în necesitatea de a cerceta mai profund si mai amplu piata monetara contemporana, care este importanta atât pentru agentii economici , specialisti din economie, cât si pentru ceilalti cetateni ai statului. Deoarece fiecare cetîtian constituie într-o oarecare masura la dezvoltarea pietei monetare în statul în care traieste individul prin cererea si oferta sa.

O importata mare o are deasemenea analiza activitatii sistemului bancar actual si in deosebi cea a Bancii Centrale, care prin imprumuturile acordate Bancii Comerciale, operatiunilor de piata deschisa si modificarea rezervelor minime obligatorii regleaza rata dobinzii si masa monetara pusa in circulatie.

Lafel este necesar de a cunoaste ce avantaje prezinta activitatea intermediarilor financiari, firme care opereaza ca mijlocitori ai sistemului financiar.

Baza metodologica si informationala . In aciasta lucrare intilnim capitole care au menirea de a reda intr-un mod concis cele mai importante probleme care se intilnesc pe piata monetara.

In capitolul I Locul pietei monetare in sistemul relatiilor economice-financiare se evidentiaza trasaturile de baza a acesteia.

In paragraful 1 vedem ce reprezinta piata monetara, care sunt pietile paralele si cu ce instrumente ea opereaza.

In paragraful 2  Teoria fondurilor de imprumut observam cum are loc identificarea ofertantilor si solicitantilor , ce reprezinta aciasta teorie si de cine a fost fondata. Lafel observam cum are loc plasarea cereriii si ofertei de fonduri si care sunt cele mai des intilnite riscuri.

In paragraful 3 Teoria preferintei lui Keynes vedem de ce depinde cererea si oferta din sfera monetara si cum are loc stabilirea echilibrului dintre ele.

Capitolul II numit Participantii pietii monetare  este divizat in trei paragrafe.

Primul paragraf  Bancile, concept, aparitie si dezvoltare are ca sarcina de a evidentia ce reprezinta o banca, cum a evoluat activitatea bancara, din ce este compus sistemul bancar si care sunt principalele operatiuni efectuate de aceasta.

In paragraful 2 Bancile comerciale si rolul lor in sistemul bancar , observam ce reprezinta un sistem bancar, care e rolul bancilor comerciale in cadrul acestui sistem si care sunt operatiunile de baza ale bancii comerciale.

In paragraful 3 Intermediarii financiari sunt evidentiati principalii intermediari financiari (institutii depozitare si nedepozitare) si care sunt functiile lor de baza.

Capitolul III intitulat Piata monetara a Republicii Moldova  are in componenta sa doua paragrafe:

Primul paragraf Sistemul bancar ca participant al pietii monetare  descrie sistemul bancar al R. Moldova , care a fost necesitatea aparitiei lui. Deasemenea vedem care sunt functiile ale BNM si analiza principalilor indicatori financiari ai sistemului. Care este impactul variabililor economice asupra cresterii economice a R. Moldova.

Preview document

Piața Monetară - Pagina 1
Piața Monetară - Pagina 2
Piața Monetară - Pagina 3
Piața Monetară - Pagina 4
Piața Monetară - Pagina 5
Piața Monetară - Pagina 6
Piața Monetară - Pagina 7
Piața Monetară - Pagina 8
Piața Monetară - Pagina 9
Piața Monetară - Pagina 10
Piața Monetară - Pagina 11
Piața Monetară - Pagina 12
Piața Monetară - Pagina 13
Piața Monetară - Pagina 14
Piața Monetară - Pagina 15
Piața Monetară - Pagina 16
Piața Monetară - Pagina 17
Piața Monetară - Pagina 18
Piața Monetară - Pagina 19
Piața Monetară - Pagina 20
Piața Monetară - Pagina 21
Piața Monetară - Pagina 22
Piața Monetară - Pagina 23
Piața Monetară - Pagina 24
Piața Monetară - Pagina 25
Piața Monetară - Pagina 26
Piața Monetară - Pagina 27
Piața Monetară - Pagina 28
Piața Monetară - Pagina 29
Piața Monetară - Pagina 30
Piața Monetară - Pagina 31
Piața Monetară - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Piata Monetara.doc

Te-ar putea interesa și

Rolul Ratei Dobânzii pe Piața Monetară și a Creditului

Atunci când Adam Smith, în lucrarea sa fundamentala, “Avutia Natiunilor…” se ocupa de partile care alcatuiesc pretul marfurilor, el arata ca...

Piața monetară, politică monetară, rolul băncii centrale, modalități de plată în sistemul de plată actual al României

u un imprumut in forma pura. Deosebirea consta in faptul ca obiectul imprumutului este intotdeauna un bun care va fi restituit in forma sau in...

Piața monetară din Republica Moldova

Introducere Actualitatea temei. Piaţa monetară este o componentă esenţială a pieţei capitalurilor şi are un rol deosebit de important în derularea...

Piața Monetară în România

Capitolul 1. Piata monetara: aspecte generale 1.1. Piata monetara: definitie, încadrare si evolutie Piata monetara este o piata a monedei...

Piața monetară

Capitolul I. CARACTERIZAREA PIETEI MONETARE I.1 MONEDA, EVOLUTIA SI FORMELE EI Banii au aparut in urma cu peste 25 de secole,in epoca fierului,...

Piața Monetară în România

“Piata monetara în România” Introducere - Piata monetara in general - Piata monetara este o componenta esentiala a pietei capitalurilor si are...

Caracterizarea pieței monetare și rolul băncii de emisiune

I. PIAŢA MONETARĂ EVOLUATIA EI Piaţa monetară este o piaţă a capitalurilor pe termen scurt şi foarte scurt Existenţa acestei bănci este legată de...

Tranziția la economia de piață și monedă

Prin problematica sa diversa, economia de piata suscita interes atat in plan teoretic, cat si practic. Pentru a putea discuta despre tranzitia la...

Ai nevoie de altceva?