Plan de afacere - Cofetăria Magic

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 6089
Mărime: 149.24KB (arhivat)
Cost: 11 puncte
Universitatea din Piteşti Facultatea de Ştiinţe Economice

Cuprins

1.Prezentarea generala.1

1.1 Istoricul firmei.1

1.2 Produsele oferite.1

1.3 Solicitari financiare.1

2.Descrierea afacerii.2

2.1 Ideea afacerii.2

2.2 Produse si servicii.2

2.3 Furnizori-colaboratori.3

2.4 Piata.4

2.5 Clientii cofetariei.5

2.6 Concurenti-parteneri.6

2.7 Solicitarile financiare.6

3. Managementul afacerii.8

3.1 Echipa manageriala.8

3.1.1 Consultanti.8

3.1.2 Proprietari.8

3.2 Organizarea afacerii.8

3.3 Resurse umane.9

4. Necesarul de finantare.9

4.1 Destinatie fondurilor.9

4.2 Modul de finantare.10

4.3 Momentul finantarii.10

4.4 Beneficiul finantatorului.10

5. Planul de marketing.11

5.1 Strategia de marketing.11

5.2 Amenajari.11

5.3 Promovare.12

5.4 Distributia.12

5.5 Reguli igienico-sanitare.13

5.6 Analiza riscurilor.13

6. Planul operational.14

7. Planul financiar.16

7.1 Diagnosticul financiar.16

7.1.1 Analiza diagnostic.16

7.1.2 Evaluarea statica.18

7.1.3 Evaluarea dinamica.19

7.1.4 Analiza externa specifica.20

7.1.5 Piata consolidata.21

7.2 Matricea SWOT.25

8. Perfectioanarea activitatii.26

9.Concluzii si propuneri.28

Bibliografie.29

Extras din document

1. Prezentarea generala a firmei

1.1 Istoricul firmei

Cofetaria Magic a fost infiintata la 25.10.1999, cu un capital social integral de 3.000.000, divizat in 100 parti sociale avand fiecare valoarea nominala de 30.000 lei, este persoana juridica romana, are forma juridica de societate cu raspundere limitata si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si statutul ei.

Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta “produse de cofetarie si patiserie”, confor, codului CAEN 1581. Pe parcursul activitatii sale, societatea si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 1999 la aproximativ 75% in anul 2007.

S.C. Magic.S.R.L. are sediul in strada Cetatii, nr.42, Sibiu, jud.Sibiu, nr.tel. 0269. 437.609, fax 0269. 235.121.

Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii serviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential. Cofetaria a reusit sa atraga si sa satisfaca pretentiile unor noi clienti prin varietatea prajiturilor si torturilor disponibile.

Obiectivul societatii este de a satisface pe deplin cerintele clientilor. Ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor si produselor sale societatea si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila.

1.2 Produsele oferite

Cofetaria&Patiseria Magic ofera un meniu bogat cu prajituri si torturi delicioase, cu specific national sau apartinand bucatariei internationale, dar si un meniu bogat de produse de patiserie, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de produse

Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru dulciuri sanatoase si hranitoare este in crestere in ultimii ani.

1.3 Solicitarile financiare

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile cofetariei in conditiile unei capacitate limitate, s-a hotarat deschiderea unei noi cotarii care vine in intampinarea tendintelor pietei.

Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara deschiderea unei noi cofetarii, investitie care necesita 300.000 USD. Pentru aceasta se urmareste un credit pe trei ani cu dobanda de 12% pe an.

2. Descrierea afacerii

2.1 Descrierea ideii de afaceri

Prin intermediul propriei cofetarii , S.C. Magic S.R.L. presteaza servicii de alimentatie publica de 12 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, societatea si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de clienti de pe raza judetului Sibiu. In prezent, capacitatea de deservire a cofetariei este de utilizata in proportie de 80%.

Strategia afacerii

Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.

Cu toate ca exista o serie de cofetarii in care se pot servi prajituri la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 12 ani de activitate argumenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.

2.2 Produse si servicii

Societatea noastră produce şi comercializează produse de cofetărie, patiserie şi gelaterie după retete originale.

Cofetaria&Patiseria Magic ofera un meniu bogat cu prajituri si torturi delicioase, cu specific national sau apartinand bucatariei internationale, dar si un meniu bogat de produse de patiserie, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de produse.

Deschiderea si implicarea in munca de zi cu zi a întregului personal, deschiderea faţă de noutăţi, dar şi capacitatea de a alege inovaţiile utile şi potrivite activităţii, sau eforturile depuse pentru păstrarea calităţii, identităţii, originaliăţtii şi caracterului natural,al produselor sunt ingredientele reţetei ce ne caracterizează. Gama de produse cuprinde peste 70 de sortimente de înaltă calitate.

Cofetaria Magic va ofera toruri traditionale, torturi personalizate, toruri de nunta dar si torturi pentru diabetici. Gama de prajituri este la fel de variata, incluzand atat retete din bucataria romaneasca dar si retete din bucataii internationale. Produsele de gelaterie sunt realizate cu ajutorul unui tehnolog specialist, pe baza unor retete originale, clientii bucarandu-se de multe sortimente delicioase de inghetata.

Torturile preparate de cofetărie sunt simple sau supraetajate. Torturile au o valoare nutritivă complxă, întrucât în componenţa lor sunt cuprinse minimum patru semipreparate din grupe diferite (blaturi, creme, siropuri şi elemente pentru decor).

Se constata o crestere a interesului consumatorilor fata de specialitatile apartinand bucatariei internationale, in special fata de bucataria italieneasca si frantuzeasca. Firma dispune la ora actuala de personal specializat pentru a satisface pe deplin aceste tendinte de consum.

Preview document

Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 1
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 2
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 3
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 4
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 5
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 6
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 7
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 8
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 9
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 10
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 11
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 12
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 13
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 14
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 15
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 16
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 17
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 18
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 19
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 20
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 21
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 22
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 23
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 24
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 25
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 26
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 27
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 28
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 29
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 30
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 31
Plan de afacere - Cofetăria Magic - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere - Cofetaria Magic.doc

Alții au mai descărcat și

Elaborarea planului de afaceri al SC Brutaria Bio SRL

Introducere Dezvoltarea societății contemporane se caracterizează printr-o evoluție extrem de dinamică, schimbările explozive ce au avut loc în...

Plan de afaceri - cofetărie

Istoricul firmei si activitatea sa S.C. Sweet Land S.R.L. s-a infiintat in 24.03.1922, cu un capital social integral de 3.000.000, divizat in 100...

Vânzarea produselor de panificație

Inregistrarea in contabilitate si documentele utilizate la vanzarea produselor finite Capitolul I Privire de ansambu asupra societatii...

Plan de Afaceri - Laborator Patiserie

1. Sumar executiv. Principalul scop al unu plan de afaceri este de a determina drumul de parcurs al unei intreprinderi intr-o anumita perioada de...

Plan de Afaceri

1. SUMAR Planul de afaceri întocmit serveste pentru estimarea posibilitatii de desfacere a unei afaceri pe piata din municipiul Buzau si pentru...

Înființarea unei afaceri - covrigi

Capitolul I Motivaţia alegerii produsului Piaţa produselor de patiserie ( unde se încadrează şi covrigii) înregistrează o creştere constantă, atât...

Planul de afaceri Cofetărie Yummy

CAPITOLUL I Echipa noastra si-a popus sa scoata pe piata o afacere ce vine in sprijinul celor care nu au descoperit inca placerea gatitului sau...

Plan de afaceri al patiseriei SC Pati SA

INTRODUCERE Ne-am propus prin acest plan de afaceri să precizăm în ce va consta afacerea noastră,ce resurse şi strategii se vor folosi şi care...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afacere Magic Cake

S.C. MAGIC CAKE S.R.L Adresa: Sediul firmei: Str.Stefan cel Mare, Nr. 10, Jud. Bacau. Telefon: 0230/511.211, fax 0230/115.211 E-mail:...

Ai nevoie de altceva?