Plan de Afaceri Boromir

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, xls
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 3723
Mărime: 5.69MB (arhivat)
Publicat de: Aurelian D.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Stanciu
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR MASTER FINANȚE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR, ANUL II

Cuprins

  1. 1.DESCRIEREA GRUPULUI BOROMIR .3
  2. 1.1.INFORMAȚII GENERALE .3
  3. 1.2.PRODUSE .6
  4. 1.3.FURNIZORI .12
  5. 1.4.PIAȚĂ ȘI CLIENȚI .13
  6. 1.5.CONCURENȚA .15
  7. 1.6.MANAGEMENT .16
  8. 2.DESCRIEREA INVESTIȚIEI .18
  9. 2.1.DESPRE BOROMIR PAN CAFÉ .18
  10. 2.2.INVESTIȚIA ALEASĂ .19
  11. BIBLIOGRAFIE .27

Extras din proiect

1.DESCRIEREA GRUPULUI BOROMIR

1.1.INFORMAȚII GENERALE

Denumire societate-BOROMIR PROD SA BUZĂU (SPICUL)

Cod fiscal / CUI-1145077

Cod Registrul Comertului-J10/184/1991

Adresa-STR.ȘANTIERULUI 37

Localitate-BUZĂU

Județ-BUZĂU

Țara-ROMÂNIA

Pagina internet-www.boromir.ro

E-Mail-secretariat.buzau@boromir.ro

Telefon-0238/436646

Fax-0238/446705

Domeniu de activitate-Fabricarea pâinii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie

Cod CAEN (Rev.2)-1071

Consiliu de Administrație și Executiv

Președinte Ing. Sava Constantin

rector General Ing. Sava Constantin

Născută în respectul tradiţiei, dar cu o perspectivă modernă asupra acestui domeniu, atât de vechi şi totuşi atât de puţin exploatat, societatea s-a dezvoltat şi şi-a diversificat activitatea oferind pieţei atât produse tradiționale, cât şi produse noi, de care piaţa românească avea nevoie.

Scurt istoric

1994-Ia fiinţă societatea comerciala S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea. Obiectul principal de activitate îl constituie achiziţia, prelucrarea cerealelor, precum şi valorificarea superioară a făinurilor prin secţiile proprii de panificaţie şi patiserie.

1998-Moara Cibin din SIBIU a fost preluată de către grupul Boromir, iar la sfârșitul anului 2001, S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea a devenit acţionar majoritar. Moara Cibin este dotată cu mori performante ce procesează grâu moale, grâu dur şi porumb.

2000-A fost preluata moara de grâu din Buzău. Moara produce în special făinuri superioare, putând realiza întreaga gamă sortimentală de produse de morărit şi panificaţie.

1999 – 2002-În această perioadă S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea achiziţionează unităţi de tip Comcereal, având ca obiect principal activitatea de achiziţie, păstrare şi valorificare a cerealelor.

2011-Pe lângă cele trei societăţi, BOROMIR IND Rm. Vâlcea, BOROMIR PROD SA Buzău şi Moara Cibin din SIBIU, Grupul Boromir mai deţine puncte de lucru la Deva, Hunedoara, Iaşi, Slobozia.

Stadiul afacerii

Pe parcursul a 16 ani, Boromir s-a dezvoltat într-un ritm dinamic, pentru ca în prezent să ajungă să controleze 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din Romania, cu o capacitate de măcinare de 1500 t/zi. Acest lucru a fost posibil atât în urma achiziţionării de noi fabrici de morărit şi panificaţie aflate în zone ale ţării cu potenţial de dezvoltare din Sibiu, Buzău, Deva, Slobozia, cât şi prin retehnologizarea şi reutilarea tuturor facilităţilor de producţie din patrimoniu.

Societatea dispune de o reţea de magazine specializate "Boromir Pan Café" (magazine cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 mp), acestea constituind un proiect lansat în aprilie 2008, bazat pe re-branduirea tradiționalelor brutării Boromir existente în orașul Rm. Vâlcea încă din anul 1996.

În municipiile Buzău si Rm. Sărat isi desfasoara activitatea o reţea proprie de desfacere de 20 de magazine, din care 16 sunt situate în municipiul Buzău iar 4 în orașul Rm. Sărat.

Pe lângă acestea, Boromir mai deţine 3 benzinării în Rm. Vâlcea si fabrica de cherestea Hardwood .

Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri şi prăjituri care deţine 20%, apoi de divizia de panificație cu o pondere de 15% iar restul activităţilor sunt reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării care acoperă 10% din afaceri. Acestea au reprezentat o cifra de afaceri de 110 mil Euro pentru 2010.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei şi pentru a răspunde cât mai bine exigenţelor clienţilor, s-a dezvoltat şi diversificat activitatea pentru ca, îmbinând inovaţia cu tradiţia, să fie oferite produse care să satisfacă cele mai înalte standarde de calitate, sănătate şi siguranţă.

Misiune/Valori

Clienţii au fost considerați ca făcând parte din marea familie Boromir, de aceea, grija permanentă a fost şi este aceea de a le satisface pe deplin toate cerinţele, cu maximum de calitate şi profesionalism.

Calitate şi profesionalism înseamnă pentru Boromir diversitate de produse, promptitudinea serviciilor oferite si o capacitate mare de producţie.

Boromir plasează în centrul preocupărilor sale satisfacţia deplină a clientului, un client care se reîntoarce de fiecare dată la un produs de calitate, conceput şi oferit cu profesionalism, astfel încât să răspundă tuturor exigenţelor şi aspirațiilor acestuia.

Confirmarea că Boromir respectă clienţii a venit tocmai de la aceştia, în anul 2009.

În urma participării la Concursul "Produsul Anului Romania 2009", Cozonacul Boromir cu Cremă de Nuci a fost desemnat câştigător de către consumatorii români la categoria Produse de patiserie.

Studiul a fost realizat pe 4000 de persoane de către prestigioasa firmă la nivel internaţional Nielsen.

Preview document

Plan de Afaceri Boromir - Pagina 1
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 2
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 3
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 4
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 5
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 6
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 7
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 8
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 9
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 10
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 11
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 12
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 13
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 14
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 15
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 16
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 17
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 18
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 19
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 20
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 21
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 22
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 23
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 24
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 25
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 26
Plan de Afaceri Boromir - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Boromir.doc
  • Plan de Afaceri Boromir.xls

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Gestionarea factorilor de risc în realizarea parametrilor calitativi impuși de Boromir

INTRODUCERE Grâul constituie principala resursă alimentară pentru om. Producţia anuală mondială a atins în 2002 nivelul de 568 milioane tone,...

Organizarea contabilității stocurilor la SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I INFORMAŢII GENERALE PRIVIND SOCIETATEA ANALIZATĂ S.C. VEL PITAR S.A. 1.1. Prezentarea generală a societăţii analizată „Cine este...

Promovarea Vanzariilor, PR ale Grupului Boromir

I. Scurt istoric al GRUPULUI BOROMIR “Nu am putea spune cu certitudine momentul cand omul a introdus in alimentatia sa painea, cert este ca, inca...

Analiza Diagnostic la SC Boromir Prod SRL

Cap 1. Analiza diagnostic a domeniului financiar 1.1 Analiza dinamicii şi patrimoniului firmei Analiza dinamicii şi structurii patrimoniului are...

Bucătarii de închiriat

DATE DESPRE SOCIETATE Societatea „BUCATARI DE’NCHIRIAT S.R.L.” are sediul in Sibiu, sos. Alba Iulia, nr. 50, cod 550052, telefon/fax :...

Plan de Afaceri - SC Boromir SA

Societatea a luat fiinta prin asocierea a doua persoane fizice, Balan Nicoleta si Trestianu Mioara. S.C.” BOROMIR” S.R.L. are sediul in Constanta,...

Ai nevoie de altceva?