Plan de afaceri cofetăria Sweetness

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3620
Mărime: 71.83KB (arhivat)
Publicat de: Corina Farcaș
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Sinteza planului de afaceri
  2. 2. Descrierea afacerii
  3. 3. Planul operational
  4. 4. Managementul si organizarea afacerii
  5. 5. Planul financiar

Extras din proiect

1. Sinteza Planului de Afaceri

Istoricul firmei si activitatea curenta

Societatea SRL SWEETNESS Cahul si-a început activitatea în anul 2016 cu un capital social de 1000000 MDL (echivalentul a 50.000 EUR). Tipul activitatii principale este de comercializare.

În prezent, capitalul social subscris si varsat de 1000000 lei, echivalentul a 50.000EUR, este împartit în 10 parti sociale cu valoarea de 100000 MDL fiecare. Din totalul capitalului social, 500000 MDL reprezinta aport în natura, iar diferenta 500000 MDL aport în numerar.

Obiectiv pe termen lung

- Crearea unei cofetarii populare in Cahul

Obiective pe termen mediu si scurt

- Crearea unei afaceri profitabile

- Recuperarea invenstitiilor facute intr-un orizont de timp de maxim 2 ani

Conceptul si oportunitatea afacerii

Piata cofetariilor din Cahul are in continuare un bun potential, in conditiile in care numarul actual de cofetarii este insuficient pentru populatia existenta.

Majoritatea cofetariilor practica preturi destul de ridicate, chiar si cele orientate catre segmentul mediu.

Societatea urmareste deschiderea unei cofetarii care sa ofere produse si servicii de calitate la preturi medii, reusind sa-si creeze astfel o clientela stabila care va recomanda cofetaria si altor clienti.

Descrierea produselor si serviciilor

Oferta cofetariei este centrata pe prajituri: de la prajituri clasice (diplomat, eclere, tiramisu, negrese, savarine etc), pana la prajituri originale, precum unt de migdale coapte, etc. Clientii pot degusta produse de patiserie sau inghetata.

Se va lucra in mod exclusiv cu anumiti furnizori de ingrediente pentru prajituri astfel incat sa se asigure un inalt standard de calitate.

Pe langa aceste produse, cofetaria va oferi acces gratuit la internet wireless. In plus, in timpul saptamanii, cofetaria va organiza seri tematice (karaoke, muzica live, etc.). Spatiul cofetariei va putea fi inchiriat pentru petreceri private, partial sau in intregime.

Piata

Republica Moldova este in momentul de fata afectata de criza economica financiara, observandu-se o scadere a pietei anumitor produse. Previziunile privind evolutia economiei moldovenesti sunt in continuare incerte, chiar contradictorii.

Conditiile economice actuale, incertitudinea locului de munca, precum si ingreunarea accesului la creditare au dus la o scadere a consumului, moldovenii orientandu-se in aceasta perioada catre cheltuielile de baza.

Totusi, comparativ cu alte industrii, industria cofetariilor a fost mai putin afectata in ultima perioada, moldovenii preferand in continuare socializarea in afara casei ca metoda de relaxare si iesire din stresul zilnic.

In plus, in Cahul, numarul de cofetarii este in continuare redus comparativ cu media europeana si cu numarul de consumatori.

Consumul prin cofetarii a crescut in ultima perioada. Moldovenii au inceput sa iasa mai mult in oras, sa socializeze intr-o cofetarie savurand o prajitura. Clientul obisnuit al unei cofetarii are varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, este educat si apreciaza produsele si serviciile de calitate.

Criza economica actuala a dus la o scadere a valorii notei de plata cu 10%-15% si mai putin a numarului de clienti. Focusul unitatilor de profil va fi atragerea si mai ales pastrarea clientilor existenti prin produse si servicii de calitate oferite intr-o atmosfera placuta care sa ii faca sa uite de stresul cotidian.

Echipa manageriala

Conducerea cofetariei este asigurată de Directorul General Popescu Stefan si de Responsabilul de Cofetarie Popazu Elvira.

Responsabilul de cafenea este o persoană dinamică, flexibilă şi cu o experienţă bogată in acest domeniu, acumulată în ani de activitate. Ea va fi responsabila de conducerea operationala a cafenelei, avand in subordine toti angajatii.

Solicitarile financiare

Pentru dezvoltarea activitatii, societatea si-a propus inchirierea unui spatiu central, amenajarea acestuia in mod corespunzator si promovarea cofetariei in cadrul segmentului vizat.

Acest proiect necesita o suma initiala de 1000000 MDL, detaliata in cadrul planului financiar. Aceasta suma include atat investitia initiala in amenajarea cofetariei (700000 MDL ), cat si necesarul de capital pentru primele 6 luni.

Aceasta suma va veni in procent de 50% de la actionari. Pentru restul sumei se va contracta un credit bancar pe 10 ani, cu dobanda 17%.

Alte informatii de impact

In ultimul an de previziune cifra de afaceri va fi de 6000000 MDL. Planul de afaceri prevede cresterea veniturilor cu aproximativ 17,6% in fiecare an.

Preview document

Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 1
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 2
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 3
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 4
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 5
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 6
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 7
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 8
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 9
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 10
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 11
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 12
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 13
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 14
Plan de afaceri cofetăria Sweetness - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri cofetaria Sweetness.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri Your Paradise

1. Numele firmei : Your Paradise 2. Codul unic de inregistrare: J011/73004 3. Forma juridical de constituire: SRL 4. Activitatea principala a...

Plan de afaceri - Riga Pan

INTRODUCERE Dezvoltarea economică este recunoscută ca fiind o activitate importantă, dacă nu cea mai importantă, pentru toate comunităţiile...

Planul de afaceri al covrigăriei SC Raiul Pofticioșilor SRL-D ICLOD

Capitolul 1: Prezentarea generală a ideii de afaceri Ideea de afacere pe care noi o propunem este una obişnuită:deschiderea unei covrigării....

Plan de afaceri - Cofetăria Diet cookie

1. Sinteza Planului de Afaceri S.C. Diet Cookie SRL. este o firma a carei principala afacere este in sectorul tertiar (servicii), respectiv o...

Plan de afaceri cu privire la funcționarea SRL Kovrigprim

Capitolul I: Prezentarea generală a afacerii 1.1.Avantajele deschiderii afacerii Ideea de afacere pe care o propunem este una obişnuită:...

Plan de afaceri - cofetăria choco time

1. Sinteza Planului de Afaceri Istoricul firmei si activitatea curenta Societatea SRL Choco Time Iasisi-a început activitatea în anul 2012 cu un...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?