Plan de Afaceri MagicLand

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6081
Mărime: 36.05KB (arhivat)
Publicat de: Olimpian Mureșan
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Sumar

Magicland este primul cinematograf din România ce se adresează exclusiv nevoilor copiilor de a s-şi dezvolta creativitatea, imaginaţia, de a se relaxa şi amuza. Părinţii vor putea astfel să îşi eficientizeze timpul destinat altor îndatoriri fără griji, pentru că micuţii lor se vor afla într-un mediu sigur, propice educării şi dezvoltării.

Cinematograful se diferenţiază de cele existente pe piaţă prin filmele difuzate, destinate exclusiv copiilor, prin designul locaţiei şi prin personalul specializat în îngrijirea şi relaţionarea cu copii

Oportunităţile pe care se bazează această afacere sunt:

1. lipsa concurenţei directe: Magicland Cinema nu are concurenţă directă, axându-se pe un segment de piaţă neexploatat încă în industria cinematografică, o nişă de piaţă: copii cu vârste între 5-14 ani. Însă are concurenţă indirectă, reprezentată de cinematografele deja existente care se adresează în special adulţilor, dar care difuzează ocazional şi filme pentru copii.

2. idee noua pe piaţă românească: proiecţiilor de filme pentru copii nu li s-a acordat suficientă importanţă, lucru pe care Magicland doreşte să îl schimbe.

3. locul de amplasare: Magicland va fi amplasat în Grand Arena Mall Berceni, singurul complex comercial din sudul capitalei. Acesta va atrage un număr mare de persoane şi implicit un număr mare de clienţi ai cinematografului ;

4. cererea în plină creştere privind activităţile educative şi recreeative adresate copiilor;

În prezent părinţii urmăresc alternarea educaţiei formale cu cea informală, introducerea copiilor într-un cadru social diferit.

5. ritmul alert de viaţă şi nevoia copiilor şi părinţilor de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut; Magicland vine în întâmpinarea părinţilor ce doresc să realizeze rapid cumpărăturile fără a-şi neglija copii.

Obiectivele pe care şi le propune Magicland sunt :

• Vânzarea a 100.000 de bilete pe an ;

• Încasări de aproximativ 280 000 €;

• Câştigarea unui segment stabil de clienţi: 30% din piaţa potenţială ;

• Ocuparea sălilor de cinema în proporţii de 60% până la sfârşitul anului 2009;

• Recuperarea a 20% din investiţia iniţială până la sfârşitul primului an de activitate.

Misiunea cinematografului este dezvoltarea emoţională, socială şi creativă a copiilor. Părinţii sunt de asemenea parte a proiectului nostru, ei putând participă alături de copii lor la vizionarea filmelor.

Magicland doreşte dezvoltarea personalităţii copiilor, stimularea independenţei acestora şi a încrederii de a explora şi învăţa singuri.

Iniţiatorii proiectului sunt Popescu Iulia, Potropopu Anca şi Rădulescu Sabina, studente ale Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Comerţ.

Principalele lor atuuri sunt: studiul în domeniul economic, în special cel comercial ceea ce le oferă o perspectivă realistă asupra dezvoltării financiare a afacerii, asupra pieţei, cererii, ofertei, concurenţei şi nevoilor consumatorului. În plus, iniţiatoarele proiectului au demonstrat capacitatea de asumare a riscului şi de adaptare la situaţii limită, iniţiativă, creativitate şi entuziasm.

Pe piaţa cinematografică mondială, cheltuielile consumatorilor pentru produsele industriei filmului vor atinge 111,2 miliarde de dolari până în 2012, faţă de nivelul de 85,9 miliarde de dolari atins anul trecut, pe fondul creşterii pe care o vor înregistra în regiunea Oceaniei şi al prezenţei inovaţiilor digitale în locuinţe şi cinematografe.

În următorii patru ani, cinematografele din întreagă lume vor încasa cu 6,1% mai mult pe an, iar până în 2012 vor ajunge să câştige 36,9 miliarde de dolari. În acelaşi timp, consumul de casete video şi DVD-uri va creşte cu circa 4,9% pe an, arată raportul Princewaterhouse Coopers Global Entertainment, citat de Reuters.

Pe piaţă romanescă, cererea pentru astfel de servicii este într-o continuă creştere, statisticile arătând că numărul de spectatori plătitori a crescut cu aproximativ 80.000 în ultimele şase luni. Deşi nu este o piaţă matură, acesta evoluţie încurajează investiţiile în cinematografie, în condiţiile în care piaţă românească de exploatare de film s-a prăbuşit după Revoluţie.

Ca opţiuni strategice urmărite, vom cumpăra drepturi de difuzare de la societatea Dacin Sara – Drepturi de autor în Cinematografie-Audiovizual, organizaţie ce face parte din Oficiul Român pentru Drepturi de Autor; de asemenea, vom alege un parteneriat cu Prooptiki România S.R.L., un nume de rezonanţă în mediul distribuţiei cinematografice. Acesta deţine o cotă importantă din piaţă cinematografică, având drepturi de distribuţie pentru producţiile Buena Vista Home Entertainment – Disney.

În ceea ce priveşte prognozele pentru încasări, plăti şi profituri, pe luna anticipăm următoarele venituri şi cheltuieli:

Cheltuieli lunare Euro

Chirie 40000

Salarii 2000

Rata credit 270

Furnizori produse 45076

Publicitate 1000

Amortizare 429,2795

TOTAL 88775,28

Venituri lunare Euro

Incasari din difuzari 140000

Alte venituri:

Publicitate 8000

Comert 77273

*Bauturi racoritoare 32197

*Popcorn 45076

TOTAL 225273

Costurile pentru difuzarea filmelor diferă în funcţie de peliculă, de săptămâna de difuzare, prin urmare, sumele încasate de distribuitori sunt variabile. Anticipăm că distribuitorul va încasa pentru un film difuzat timp de două săptămâni sumele din următorul tabel:

Saptamana Incasari/sapt (euro) Costuri fixe (euro) Profit brut (euro) Distribuitor (euro) Profit/Pierdere (euro)

1 (75%) 40075 10674,82 29400,18 30056,25 -656,07

2 (65%) 35300 10674,82 24625,18 22945 1680,18

În primul an, apreciem că este nevoie de 1.871.078 € pentru a acoperi cheltuielile fixe lunare, precum şi drepturile de difuzare a peliculelor.

Ca resurse financiare, vom avea la dispoziţie următoarele finanţări:

FINANTARE Euro

Capital propriu 21078.9

Proiect Phare 30000

Program Media 20000

Credit bancar 10000

Magicland Cinema constituie o oportunitate în mediul de afaceri de pe piaţa românească. Dat fiind faptul că mediul cinematografic este într-o continuă extindere, cinema-ul nostru ar putea aduce câştiguri substanţiale potenţialilor investitori. Până în 2011, în Bucureşti vor fi deschise 15 mall-uri în total, locaţii proprice dezvoltării industriei cinematografice.

Preview document

Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 1
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 2
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 3
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 4
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 5
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 6
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 7
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 8
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 9
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 10
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 11
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 12
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 13
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 14
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 15
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 16
Plan de Afaceri MagicLand - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri MagicLand.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?