Plan de Afaceri - SC Bella SRL

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3250
Mărime: 85.50KB (arhivat)
Publicat de: Florea Nicoară
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Întreprinderea “BELLA” SRL a întocmit acest plan de afaceri în scopul deschiderii şi funcţionării unui chioşc specializat în comercializarea produselor cosmetice şi parfumerie în cartierul 10 al oraşului Bălţi.

Pentru realizarea obiectivului propus este necesară o investiţie în valoare de 300.000 lei, din care 75.000 lei sau 25% constituie contribuţia proprietarului. Suma dată va fi utilizată pentru achiziţionarea stocului iniţial de marfă. Celelalte 225.000 vor fi obţinute sub formă de credit bancar pe o perioadă de 12 luni şi vor fi utilizate pentru procurarea chioşcului şi echipamentului necesar desfăşurării activităţii: stelaje, vitrine, aparat de casă şi instalarea sistemului de alarmă. Creditul va fi asigurat, în gaj va fi pusă casa şi maşina directorului întreprinderii. Valoarea estimativă a gajului o constituie 300000 lei.

Afacerea are şanse reale de succes deoarece magazinul vă propune o gamă variată şi calitativă de produse cosmetice şi parfumerie la un preţ rezonabil. Numărul mic de concurenţi în zonă, amplasamentul favorabil şi asortimentul variat vor permite întreprinderii sa ocupe 20-30% din piaţa produselor cosmetice şi parfumerie în primii ani de activitate. Astfel, activitatea proiectată va asigura obţinerea unui profit de 205610 lei în primele 6 luni de activitate, va acoperi toata suma cheltuielilor din perioada data şi va permite obţinerea unui profit net în sumă de 1906 lei, profitul cumulat fiind de 17285 lei. Încasările obţinute vor permite întreprinderii să ramburseze la timp creditul bancar solicitat şi să achite o dobîndă în mărime de 39606lei. La finele perioadei proiectate întreprinderea va obţine un profit net în mărime de 7980 lei, profitul cumulat constituind 44560 lei.

Mijloacele financiare cumulate vor fi utilizate pentru extinderea afacerii prin lansarea unui lanţ de chioşcuri specializate în comercializarea produselor cosmetice şi parfumerie în alte zone ale oraşului şi oferirea unor noi servicii legate de furnizarea la comandă şi pe internet a produselor.

Conform studiilor întreprinse piaţa pe care va activa întreprinderea este o piaţă în creştere, caracterizată printr-o cerere puternică la astfel de produse.

Cumpărătorii vor fi în principal persoanele cu vârsta între 3-50 ani, în special femeile.

DESCRIEREA AFACERII

Întreprinderea “BELLA” SRL este fondată în august 1998. Capitalul statutar al “BELLA” SRL constituie 30000 lei, din care: 60 la sută – deţine D-na Babii Evelina, restul 40% revenindu-i Dlui Babii Dumitru. Întreprinderea dispune de un lanţ de magazine care oferă o gamă complexă şi modernă de produse, pentru cele mai exigente gusturi, calitate remarcabilă şi servicii deosebite în ce priveşte ajutorul şi amabilitatea faţă de clienţi.

Scopul afacerii este de a oferi mai ales femeilor, dar şi bărbaţilor, din oraşul Bălţi, o gamă diversificată de produse care să acopere şi să satisfacă corespunzător nevoile de frumuseţe şi îngrijire a corpului. De asemenea să ofere posibilitatea de a procura, într-un singur loc, toate produsele cosmetice şi parfumerie necesare.

Activitatea întreprinderii se încadrează în sfera industriei cosmeticilor. Domeniul de activitate este: realizarea cu amănuntul a produselor cosmetice şi parfumerie. Magazinul “Produse cosmetice şi parfumerie” va activa în cartirul 10 şi va funcţiona în fiecare zi de la orele 9.00 pînă la 18.00, fără pauză. În chioşc vor lucra 4 angajaţi.

Factorii care vor contribui la realizarea scopului propus sunt calitatea produselor, asortimentul foarte variat, preţul accesibil, deservirea rapidă şi amabilitatea vînzătorilor.

PRODUSELE

Produsele BELLA, bazate pe extracte naturale, prezintă garanţia purităţii şi a celei mai înalte calităţi, sunt create în fabrici ultramoderne echipate care funcţionează conform normelor internaţionale de protecţie a mediului înconjurător. Atît realizarea produselor cît şi a ambalajelor întruneşte toate normele cerute de piaţa mondială de produse cosmetice.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Bella SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Bella SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - Net Design

IDEEA AFACERII În ultimii ani piata serviciilor care au la baza Internetul (si implicit designul de pagini web) a cunoscut un progres...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Managementul Proiectelor

1. INFORMATII DESPRE CONSORTIUL PROIECTULUI 1.1 Date despre organizatia promotoare: Numele organizatiei Societatea Comerciala DANCO...

Ai nevoie de altceva?