Plan de Afaceri SC Best Look

Proiect
6/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 10204
Mărime: 301.39KB (arhivat)
Publicat de: Antonela Chiriță
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nelu Florea , I Anastasie
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, sectia ECTS, anul 2008.

Extras din proiect

Notiuni introductive

Se remarca in ultima perioada o evolutie din ce in ce mai accelerata a economiei in ansamblul ei, evolutie sustinuta de aparitia unor noi idei de afaceri, a unor noi societati, de dezvoltare si perfectionarea celor deja existente.

Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte in cadrul asa-numitelor “incubatoare de afaceri”, etc. Ele reflecta proiecte de investitii din toate domeniile de activitate.

Planul de afaceri reprezinta un sistem complex bazat pe interdependenta si care reflecta de o maniera accesibila ideea de afaceri si evolutia acesteia in timp.

Rolul sau este nu de a demonstra ca afacerea merita finantata, ci si de a ghida intreprinzatorul incepand cu primul an de operare a afacerii. Implementarea lui inseamna control si adaptare in functie de evolutia reala. Acest control exercitat de-a lungul derularii afacerii va viza toate elementele critice ale entitatii economice (stocurile, costurile de productie, controlul calitatii, vanzarile, platile efectuate, etc.).

Totodata, planul de afaceri este un instrument de lucru ce se foloseste pentru a incepe si derula o afacere, care necesita resurse materiale, financiare si umane. Prin intermediul sau este valorificata experienta si realizarile din trecut cu scopul de a proiecta viitorul prin cele mai adecvate metode de estimare si aproximare.

Orice plan de afaceri presupune o anumita succesiune de operatiuni. Pentru intocmirea sa e necesara parcurgerea urmatoarelor 3 etape:

1) culegerea informatiilor necesare (preturi, concurenti, furnizori, date tehnice, juridice, etc.);

2) planificarea efectiva a activitatilor respective – alegerea strategiei potrivite si gasirea cailor de atingere a obiectivelor stabilite;

3) redactarea planului (etapa de alegere a formei optime de prezentare catre destinatar a rezultatului etapei anterioare).

CAPITOLUL I.

DESCRIEREA AFACERII

1.1 . Descriereea idei de afacere si societatii

A. Descriereea idei de afacere

Odata cu o usoara crestere a veniturilor populatiei, o parte dintre acestea incep sa fie directionate catre satisfacerea nevoilor de ordin secundar. Printre acestea se numara si cele care contribuie la ingrijirea corpului, mentinerea starii de sanatate si refacerea fizica si psihica. In acest context au aparut si s-au dezvoltat si in tara noastra o serie de saloane de infrumusetare, care indeplinesc o parte dintre functiile descrise mai sus.

Prin intermediul centrului estetic BEST LOOK, societatea cu acelasi nume ofera servicii de infrumusetare - coafura, cosmetica, manichura, pedichura, masaj, sauna, bai de plante, solarium (pentru bronzare artificiala) de 6 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, centrul de infrumusetare si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de clienti din zona centrala a Iasului. In prezent, capacitatea de deservire a salonului este utilizata in proportie de 80%.

Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei. Cu toate ca exista o multitudine de mini-centre de infrumusetare care ofera servicii la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 6 ani de activitate argurmenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.

Multitudinea serviciilor oferite in cadrul centrului de infrumusetare sunt insotite de eleganta, profesionalism, calitate, ceea ce determina majoritatea clientilor sa petreaca alaturi de noi cea mai mare parte din zi.

Societatea isi propune extinderea centrului oferind si o alta gama de servicii –o sala pentru gimnastica (fitness / aerobic), o sala de gimnastica mecanica fara efort fizic – Slender You si numeroase metode de modelare corporala.

Pentru acest proiect de extindere este necesara o investitie de 20.000 euro. Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit pe trei ani cu dobanda de 14% pe an.

Imprumutul va fi garantat printr-un contrat de gaj si ipoteca asupra activelor societatii.

In momentul finalizarii acestiu proiect de extindere centrul BEST LOOK va fii singurul de asemenea anvengura din oras, care pune la dispozitia clientilor o asemenea diversitate de servicii intr-un singur loc.

Afacerea va fi compatibila cu scopurile noastre pentru ca ne va oferi posibilitatea de a ne ajuta clientii sa se mentina in forma, sa aiba moralul ridicat si sa se bucure de ore de relaxare la salonul nostru. Scopul primordial va fi sa ne mentinem clientii multumiti de serviciile oferite astfel incat acestia sa revina si alta data cu placere.

Preview document

Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 8
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 9
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 10
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 11
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 12
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 13
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 14
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 15
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 16
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 17
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 18
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 19
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 20
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 21
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 22
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 23
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 24
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 25
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 26
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 27
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 28
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 29
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 30
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 31
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 32
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 33
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 34
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 35
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 36
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 37
Plan de Afaceri SC Best Look - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC Best Look.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?