Plan de Afaceri SC Kemp SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5619
Mărime: 67.80KB (arhivat)
Publicat de: Petria Chelaru
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1.Sumar
  2. 2. Descrierea initiatorilor
  3. 3.Descrierea produsului oferit
  4. 4.Descrierea pietei si a concurentei
  5. 5.Strategia de marketing propusa
  6. 6.Mobilizarea resurselor necesare
  7. 7.Organizarea-conducerea afacerii
  8. 8.Ipoteze si riscuri
  9. 9.Planul financiar
  10. 10.Potentialul de dezvoltare a afacerii
  11. 11. Autoevaluare
  12. Bibliografie

Extras din proiect

Sumar

SC. KEMP SRL este o firma care are ca profil de activitate prelucrarea materialului lemnos si care produce in cadrul activitatii sale, un numar mare de sortimente dimensionale si calitative de cherestea, in functie de cerintele clientilor.

In prezent, oportunitatile afacerii constau in faptul ca resursele de materii prime lemnoase sunt in proportie de 90% in Romania, produsele beneficiaza de piata in crestere pe plan intern si extern, precum si existenta unor proiecte de investitii pentru protectia mediului si dezvoltare regionala.

Promovarea afacerii urmareste identificarea resurselor lemnoase la un standard inalt calitativ si la un pret bun, loializarea clientilor si atragerea de noi clienti prin produsele pe care dorim sa le imbunatatim fata de concurenti.

Firma doreste sa se perfectioneze in productia de cherestea si cu un efort sustinut de intreaga echipa, dorim sa construim o reputatie si pe piata externa in viitor.

Initiatorii acestei afaceri sunt Constantin Jurca care se ocupa de coordonarea generala a firmei, Constantin Stefan care va avea ca functii analiza mediului vanzarilor si contractarea eficienta a colaboratorilor, Gheorghe Razvan ce se va ocupa de departamentul economic, Stoica Mirela care va fi responsabil de buna functionare a departamentului de productie si calitate si Paun Simona care va fi responsabila cu coordonarea tuturor activitatilor de resurse umane.

Exploatarea lemnului, ca unul din laturile aceluiasi proces de productie forestier, prin modul cum este conceputa si condusa trebuie sa serveasca in mare masura culturii padurilor si, in acelasi timp, ca activitate industriala, are rolul sa recolteze si valorifice superior produsul principal al padurii, lemnul.

Conform unui studiu al pietei,Romania a exportat in 2012, 4,96 milioane de tone de lemn si padurile noastre pot oferi anual 20 mil. metri cubi de masa lemnoasa de buna si foarte buna calitate.

Ponderea industriei de exploatare si prelucrarea a lemnului in produsul intern brut a crescut cu 7,2 in 2012 fata de 2011.

Se constata ca piata interna nu poate absorbi intreaga productie de cherestele, si Romania ramane un exportator, mai ales pe pietele Orientului Mijlociu, la cheresteaua de rasinoase pentru constructii si la cheresteaua de fag pentru industria de mobilier. Treptat, treptat, va creste volumul pentru UE, in prezent exportul se realizeaza in Italia, Spania, Germania, Grecia.

In prezent sunt atestate un numar de 4250 firme care se ocupa cu exploatarea lemnului, din care marea majoritate sunt mici. Firma noastra intentioneaza sa se concentreze majoritar pe piata interna, deoarece foarte mare parte din lemnul nostru se exporta si asta reprezinta o oportunitate ca noi sa obtinem o pozitie sigura pe piata interna.

Valoarea investitiilor este de 18.000 euro(81000 lei) ce va fi folosita pentru infiintarea firmei, achizitionarea de busteni si infiintarea unui fond de rezerva ce ne va permite sa acoperim o parte a cheltuielilor din momentul infiintarii firmei.

In privinta incasarilor, acestea vor cunoaste un trend crescator, de la an la an, datorita cresterii de metri cubi prelucrati, de la 10 m3 in momentul infiintari pana la 20 m3 in anul 3.

2.Descrierea initiatorilor

Din dorinta de a munci pentru noi insine, ne-am hotarat sa concepem propria noastra afacere si din multitudinea de idei, am ales-o pe cea care raspundea cel mai mult nevoii pietei.

Paun este managerul general al firmei datorita spiritului antreprenorial, adaptabilitatea la sarcini de lucru schimbatoare, asumarea responsabilitatilor si receptivitate fata de problemele socio-umane.

Stefan se ocupa de departamentul de vanzari si marketing din cadrul firmei noastre datorita abilitatilor in comunicare orala, cat si abilitatilor de negociere.

Jurca se ocupa de departamentul economic ce include finantele si contabilitatea datorita abilitatii de coordonare, planificare, organizare, precum si constiinciozitate in raport cu sarcinile ce-i revin.

Razvan se ocupa de departamentul de productie si calitate, adica aprovizionarea, fabricarea si intretinerea produsului oferit. El va avea grija ca produsele firmei sa corespunda standardelor in vigoare.

Constantin este responsabila cu departamentul resurselor umane si de salarizarea acestora datorita capacitatii de a intelege comportamentul uman si de a lua decizii.

3.Descrierea produsului oferit

Firma SC.KEMP.SRL are ca profil de activitate prelucrarea materialului lemnos, avand mai multe coduri CAEN:

• 1624-fabricarea ambalajelor de lemn

• 1623-fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie pentru constructii

• 1621-fabricarea de furnire si a panourilor de lemn

• 1629-fabricarea altor produse de lemn.

Cheresteaua este un material lemnos, cu fețe plane-paralele, obținut prin debitarea buștenilor, este întrebuințat în construcții și industria lemnului. Cheresteaua este utilizată atât pentru fabricarea binalelor cât și pentru obținerea mobilei. Este răspândită cheresteaua din esențe de fag , brad, molid, nuc, pin și stejar.

Cheresteaua este sortată în spații speciale, unde are loc o uscare naturală, de la o umiditate de 90–100%, până la o umiditate de 16 %. Procesul este asistat de calculator, unde se obține o umiditate de 8% pentru lemnul de rășinoase și de 6 % pentru lemnul care va fi utilizat ca suprafață exterioară.

Există mai multe tipuri de cherestea: cherestea tivită aburită lungă, cherestea tivită scurtă și cherestea netivită. Se poate clasa după: cherestea clasa A- foarte bună, cherestea clasa B- mai puțin bună si cherestea clasa C- slabă.

Preview document

Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri SC Kemp SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC Kemp SRL.docx

Alții au mai descărcat și

SC Termoglass Con - Plan de Afaceri Tâmplărie din PVC cu Geam Termopan

1. Motivaţie Firma noastră, SC Termoglass Con SRL, înregistrată cu J22/2733/2004 la Registrul Comerţului Iaşi, cu sediul în Iaşi, str. Lacului nr....

Plan de Afaceri - SC Intend Computer SRL Cluj - Napoca

1. Descrierea afacerii 1.1 Prezentarea firmei S.C. Intend Computer S.R.L. este o companie cu capital privat integral romanesc, care furnizeaza...

Plan de Afaceri - SC Farmec SA Cluj - Napoca

Capitolul I-Sinteza planului de afaceri 1.1 Obiectivul avut in vedere Compania ‘Farmec’ S.A Cluj-Napoca este un simbol al produselor cosmetice in...

Negociere

INTRODUCERE Diversificarea diviziunii internationale a muncii, cresterea numarului de parteneri de afaceri amplasati in zone geografice cat mai...

Plan de Afaceri - Body Shop

2.Sumar Body shop este o firma specializata in producerea si comercializarea prosuselor cosmetice firma este situata la iesirea din orasul Oradea...

Plan de Afaceri

1. Bugetul de start Motto : ‘’Rasfata-te cu prajituri de cea mai buna calitate!” Capitolul I : Descrierea afacerii 1. Descrierea propriu-zisa a...

Asociația producătorilor de mobilă din România

I. INTRODUCERE INDUSTRIA MOBILEI DIN ROMÂNIA Sectorul mobilei este o industrie de bază în cele mai multe ţări ale Uniunii Europene, reprezentând...

Analiza Cererii pentru Cherestea

Introducere - Descrierea firmei și a produsului analizat SC Cupamarcu Prodcom S.R.L este o firmă înființată în anul 1999, cu sediul social în...

Ai nevoie de altceva?