Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 7392
Mărime: 42.02KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Vasiliu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nela Popescu
Disciplina Antreprenoriat, Comert, ASE

Extras din proiect

Capitolul 1: SUMAR

În ultimii ani, în România puterea de cumpărare a consumatorilor a înregistrat o creştere evidentă şi, odată cu aceasta, s-a observat în rândul consumatorilor o atenţie mult mai mare acordată domeniului sănătăţii şi îngrijirii medicale de calitate. Datorită acestui aspect s-a simţit nevoia unei dezvoltări în sensul satisfacerii cerinţelor pieţei, o piaţă tot mai pretenţioasă şi competitivă în care doar cei care au ştiut să valorifice corespunzător oportunitatea întrezărită, au reuşit în afacerea iniţiată

Deşi intrarea în UE impune o îmbunătăţire radicală a sistemului medical românesc, acesta se află încă în primele sale stadii de aliniere.

Materializarea acestui proiect a avut drept punct de plecare faptul că nevoile şi aşteptările oamenilor sunt diferite, iar satisfacerea acestora este corelată cu predispoziţia la schimbare, dar totodată ţine şi de cât de mult oferta stârneşte curiozitate şi interes.

SC NATURAL START SRL, este un centru de pregătire a viitoarelor mame atât pentru momentul naşterii, cât şi pentru etapele imediat următoare, pregătind femeile gravide pentu o naştere activă şi un început sănătos în relaţia mamă-copil.

Firma noastră este o societate cu raspundere limitată, ce are sediul în strada Mihai Bravu nr. 248, Bl E8, Ap.15, sector 2, Bucureşti, în apartamentul unuia dintre asociaţi, cu care s-a încheiat un contract de comodat. Activitatea firmei se va desfăşura doar în Bucureşti, la punctul de lucru din Str. Paleologu nr. 20 (zona Udrişte-Armenească), zonă centrală şi uşor accesibilă.

Principalele ipoteze ce stau la baza acestei afaceri sunt: plecarea de la un nivel al investiţiei relativ redus deorece serviciile propuse, precum şi maniera de combinare a acestora într-o singură ofertă se află încă în faza de dezvoltare în ţara noastră (prezentând astfel un element de noutate ce trebuie aclimatizat şi introdus treptat în mediul sanitar românesc), pătrunderea pe o piaţă pe care concurenţa nu reprezintă un factor foarte agresiv, înregistrarea unui nivel al cererii promiţător, favorabil dezvoltării şi extinderii serviciilor avute în vedere de afacerea noastră precum şi existenţa unei oferte slabe în raport cu cererea curentă.

Iniţiatorii acestei afaceri sunt patru tineri optimişti, creativi şi pregătiţi să aducă o îmbunătăţire, un exemplu în domeniul îngrijirii pre- şi postnatale. Simţul responsabilităţii, perseverenţa, conştiinciozitatea şi hotărârea de care dau dovadă componenţii acestei echipe sunt atuuri utile şi extrem de necesare atunci când vine vorba de iniţierea oricărei afaceri. Dornici de a promova schimbarea în modul de abordare al unuia dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei – naşterea, echipa fondatoare are în vedere atât oprtunităţile, cât şi obstacolele cu care se confruntă în ducerea la bun sfârşit a acestui plan. Cu toate acestea, lipsa resurselor financiare precum şi statutul de “novici” în domeniul afacerilor constituie un potenţial obstacol în calea demarării acestui proiect.

Ne adresăm aşadar viitoarelor mămici ce doresc o naştere naturală sau mai uşoară, şi ce iau în considerare avantajele oferite de o astfel de pregătire pentru naştere.

Pentru început, ne propunem un număr restrâns de cupluri, urmând ca ulterior, pe termen lung, să putem include un număr mai mare, cât şi aducerea unui nou serviciu – aquagym (şedinţe de înot pentru nou născuţi), şi servicii de baby-sitting asigurate de un peronal calificat Pentru primul an de activitate estimăm încasări de 3213,44€/lună, iar cheltuieli 2513,45€/lună, aşadar un profit lunar de aproximativ 700€. Ne propunem ca în ciuda existenţei concurenţilor pe piaţa din Romania să atragem iniţial un procent de 15%, cu o dorinţă de extindere la o cotă de 20% în următorii 2-3 ani de activitate.

Pentru deschiderea centrului “NATURAL START” avem nevoie de o investiţie iniţială de circa 5000€, sumă ce va fi adusă de către unul dintre asociaţi (Ene Adrian). La investiţia iniţială se vor adăuga cheltuielile de 2513,45€/lună, şi anume 30161€/an.

Pentru desfăşurarea activităţii am considerat că un numar de 3 angajaţi, dintre care 2 în regim de full time, iar unul în regim part-time (instructorul pentru cursurile de pregătire prenatală), ar fi optim. Astfel ca angajaţii şi posturile lor sunt artate în tabelul următor:

Activitate Număr de

angajaţi

Fiziokinetoterapeut pentru gimnastica prenatală 1

Instructor Lamaze şi Pilates 1

Instructor cursuri prenatale 1

Total 3

În calitate de membri ai echipei ce şi-a propus să ducă la bun sfârşit acest plan, putem să ne asigurăm, pentru moment, managementul afacerii, însă pe măsură ce afacerea se va dezvolta vom apela şi la o firmă de consultanţă financiară pentru expertize şi alte tipuri de rapoarte minuţios elaborate. Astfel, cei patru asociaţi vor asigura cerinţele legate de management, marketing, resurse umane şi contabilitate în cadrul firmei.

Capitolul 2: DESCRIEREA INIŢIATORILOR

Afacerea a luat nastere din iniţiativa a 4 persoane, fiecare având trăsături sale specifice, care luate în ansamblu au dus la formarea unei echipe capabile să materializeze proiectul şi să-l facă cât mai atractiv clienţilor potenţiali.

Orice început este greu, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o afacere, de aceea este nevoie de persoane care să aloce cea mai mare parte din timpul lor demărarii afacerii. În calitate de angajaţi ai propriei firme, fiecare este dispus să preia sarcinile care se potrivesc cel mai bine abilitaţilor sale.

Dacă ar fi de desemnat un reprezentant al firmei în relaţiile cu clienţii, cea mai inspirată alegere ar fi Făcăleţ Elena Ancuţa, o persoană comunicativă, cu abilitaţi de negociere, capabilă să relaţioneze şi să menţină legături cu persoane din medii diferite chiar de la prima întâlnire. Aceasta deţine cunoştinţe în domeniul juridic, ce îi permit să evalueze procesul de încheiere a contractelor în termeni legali, precum şi în domeniul financiar, fapt pentru care se ocupa şi de ţinerea evidenţei contabile. De asemenea, cel mai important atu al acesteia rămâne capacitatea sa de concentrare de care reuşeşte sa dea dovadă în orice situaţie.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 22
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 23
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 24
Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Natural Start SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Sistemului Economico-ingineresc - SC Greenforest SRL

“S.C. GREENFOREST S.R.L.” GREENFOREST este o companie românească producătoare de mobilier pentru piaţa internă şi externă, fiind înfiinţată în...

Plan de Afaceri - Auto Solutions

Cum a apărut ideea afacerii Observând unele aspecte referitoare la timpul pierdut de un client, care are probleme de funcţionare cu automobilul...

Plan de Afaceri pentru Evaluarea Ideii de Afaceri SC M’jewelry SRL

1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri a fost elaborat cu scopul implementării ideii de afaceri care presupune realizarea de...

Planul de Afaceri și Dimensiunile Afacerii

Planul de afaceri. Definiție, caracteristici și componente. Planul de afaceri reprezintă descrierea scrisă a viitorului unei afaceri; acesta este...

Proiecte Economice - SC Donatric SA

PREZENTAREA FIRMEI DE COMERŢ S.C.” DONATRIC” S.A. CAPITOLUL I DENUMIRE, FORMA JURIDICĂ, OBIECT DE ACTIVITATE, SEDIUL ŞI DENUMIREA SOCIETĂŢII...

Fundamentarea și Finanțarea Cheltuielilor Bugetare la Direcția de Muncă și Protecție Socială Iași

CAPITOLUL 1. ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONALITATE LA DIRECŢIA DE MUNCĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ A JUDEŢULUI IAŞI 1.1. Scurt istoric - după 1989 - În anul...

Plan de Afaceri - SC Bliss SRL

.Descrierea afacerii: Societatea comerciala “SC BLISS SRL”este o societate care desfasoara activitati in sfera comertului de bijuterii din aur cu...

Rolul Incubatoarelor de Afaceri în Sustinerea Economiilor Locale

In ultimii anii, in special de cand avem posibilitatea de a accesa finantari europene, a aparut in Romania un nou tip de afacere: faci bani...

Ai nevoie de altceva?