Plan de Afaceri - SC UCM Resita SA

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - SC UCM Resita SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 43 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Vasilescu Maria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Economie, Marketing, Management

Cuprins

Argument
CAP. I PLAN DE AFACERE – NOTIUNI GENERALE
1.1. Notiuni generale privind planul de afaceri
CAP. II DESCRIEREA AFACERII
2.1. Istorie si evolutie
2.2. Misiunea firmei
2.3. Descrierea activitatii
CAP. III PLANUL DE MARKETING
3.1. Piata – cea mai intensa batalie de zi cu zi
3.2. Investitii in reparatii si modernizari
3.3. Capacitati
3.3.1. Capacitati de productie
3.3.2. Capacitati de incercari
CAP IV PLANUL DE MANAGEMENT
4.1. Sistem de management integrat calitate si mediu
4.2. Generalitati
CAP. V ANEXE SI ALTE DOCUMENTE
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAP.I Plan de Afaceri - notiuni generale

1.1. Notiuni generale privind planul de afaceri

Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor personae sau institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte in cadrul asa-numitelor “incubatoare de afaceri”.

Planul de afaceri reprezinta un system complex bazat pe interdependent si care reflecta de o maniera accesibila ideea de afaceri si evolutia acesteia in timp.

Rolul sau este nu de a demonstra ca afacerea merita finantata, ci si de a ghida intreprinzatorul incepand cu primul an de operare a afacerii. Implementarea lui inseamna control si adaptare in functie de evolutia reala. Acest control exercitat de-a lungul derularii afacerii va viza toate elementele critice ale entitatii economice (stocurile, costurile de productie, controlul calitatii, vanzarile, platile efectuate, etc.)

In forma sa scrisa, planul de afaceri este un document de reflectare a activitatii companiei pe un anumit interval de timp, de regula 12 luni, luand in calcul si perioada urmatoare (2 pana la 5 ani). Putine companii planifica activitatea pentru mai mult de 5 ani, datorita nesigurantei ce caracterizeaza aceste previziuni.

Planul de afaceri este deci un document scris care descrie natura afacerii, piata-tinta, avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum si resursele si aptitudinile de care dispun propietarii afacerii. Pentru intocmirea lui este necesar sa se analizeze cu atentie produsele/serviciile oferite, competitia, resursele financiare necesare si alte detalii operationale.

Totodata, planul de afaceri este un instrument de lucru ce se foloseste pentru a incepe si derula o afacere, care necesita resurse material, financiare si umane. Prin intermediul sau este valorificata experienta si realizarile din trecut cu scopul de a proiecta viitorul prin cele mai adecvate medote de estimare si aproximare

Planul de afaceri are patru functii:

a) de cristalizare si dezvoltare a ideilor privitoare la cum ar trebui condusa afacerea;

b) de realizare a unei evaluari retrospective a performantelor reale ale unei afaceri de-a lungul timpului;

c) de evaluare a unei noi idei de afacere;

d) de a obtine finantare.

Functia de cristalizare si dezvoltare a ideilor privitoare la cum ar trebui condusa afacerea presupune ca planul de afaceri sa defineasca clar scopurile si obiectivele afaceri sa stabileasca metode de atingere a acestora, sa indentifice riscurile implicite. Astfel, alocarea resurselor se va face dupa criteria de maximizare a eficentei, strategiile sunt cizelate, afacerea este examinata din toate punctele de vedere (marketing, productie, support financiar), iar greselile sunt comise mai degraba pe hartie decat in realitate.

Functia de realizare a unei evaluari retrospective a performantelor reale ale unei afaceri de-a lungul timpului presupune indentificarea cauzelor, directiei si amplitudinii abaterilor de plan, precum si modalitatilor de actiune a companiei in viitor. Managerii si intreprinzatorii isi vor imbunatatii experienta profesionala si cunostiintele, vor fi mai putin expusi unor pericole neprevazute, vor supraveghea si controla performantele companiei si vor fi in masura sa ia masuri corrective in timp util atunci cand realizarea obiectivelor este amenintata.

Functia de evaluare a unei idei de afaceri deriva din capacitatea planului de afaceri de a analiza, evolua, compara si clasifica proiectele de investitii. Totodata, acest instrument de lucru confera incredere in fortele proprii, poate compensa lipsa capitalului si experientei in cazul in care exista alte avantaje (ideea afacerii, oportunitati de piata considerabile, etc.)

Functia de generator de finantare – cei mai multi creditori si investitori vor finanta firma numai dupa ce-i vor studia planul de afaceri, vor vedea abilitatea planului de a genera inacasari necesare operatiunilor zilnice, plati datoriilor si generarii profitului. Sursele de capital vor dori sa stie de cati bani are nevoie firma, cand are nevoie de ei, cum ar fi alocati, capacitatea de a diagnostica situatia prezenta, de a-si allege strategia optima pentru atingerea acestora.

Descrierea generala a societatii

Aceasta sectiune a planului de afaceri este importanta deoarece reprezinta “cartea de vizita” a solicitantului, iar performantele trecute si prezente constituie baza de plecare pentru extrapolarea viitorului potential.

Destinatarul planului afla, astfel, cine este cel care ii prezinta cererea de finantare, isi extrage informatiile pe care il intereseaza si incadreaza solicitantul intr-un anumit cadru de analiza si raportare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC UCM Resita SA.doc

Alte informatii

Un plan de afaceri al firmei UCM Resita