Plan de Afaceri - SC Zmeurasul SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - SC Zmeurasul SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 39 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Victor Danescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

CAPITOLUL 1 - Sinteza
1.1 Statutul societatii (denumire, forma juridica, obiect de activitate, localizare)
1.2 Factorii cheie ai succesului
1.3 Nevoile financiare si materiale
CAPITOLUL 2-Misiunea firmei
2.1 Declaratia misiunii firmei S.C. Zmeurasul S.R.L.
2.2 Barierele la intrare
CAPITOLUL 3-Analiza pietei
3.1 Piata in ansamblu
3.2.Schimbarile pietei; Segmentarea pietei;
3.3. Piata tinta
3.4. Nevoile clientilor si deciziile de cumparare
CAPITOLUL 4-Analiza concurentei
4.1 Privire de ansamblu asupra mediului concurential; natura concurentei; concurentii, produse, servicii concurente
4.2. Amenintari si riscuri
CAPITOLUL 5-Strategia
5.1. Strategia
5.2. Implementarea strategiei
CAPITOLUL 6-Produse; servicii
6.1 Descrierea produselor/serviciilor
6.1.1. Pruduse zootehnice
6.1.2. Produsul turistic
6.2 Pozitionarea produselor/serviciilor
CAPITOLUL 7 - Vanzari si marketing
7.1. Tacticile vanzarii
7.2 Reclama
CAPITOLUL 8 –Operatii
8.1. Functionarea afacerii
8.2. Structura organizationala
CAPITOLUL 9 –Finantele
9.1. Bilantul de pornire
9.2. Profit sau pierdere
9.3. Cash Flow
9.4. Bilant de revizuire
9.5. Indicatori financiari cheie
9.6. Previziunea financiara pentru urmatorii ani
CONCLUZII

Extras din document

CAP.1--SINTEZA

1.1 Statutul societatii (denumire, forma juridica, obiect de activitate, localizare)

1.2 Factorii cheie ai succesului

1.3 Nevoile financiare si materiale

1.1 STATUTUL SOCIETATII

In economia de tranzitie intreprinderile mici si mijlocii reprezinta un factor hotarator de dezvoltare economica.

In aceste conditii, avand in vedere faptul ca:

- la nivelul Uniunii Europene fiecare tara are un sistem institutional specific, si in plus

- in tara noastra se acorda o atentie speciala exploatatiilor mici si mijlocii prin crearea unui minister (Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii) care are ca principala activitate sprijinirea acestor intreprinderi prin acordarea de consultanta, prin facilitarea acordarii de credite pe termen mediu si lung cu dobanzi avantajoase, prin atragerea de credite externe (uneori nerambursabile), destinate infiintarii, modernizarii si dezvoltarii activitatilor productive in intreprinderile mici si mijlocii, etc

a putut lua fiinta societatea comerciala SC ZMEURASUL SRL.

Societatea este situata in comuna Tismana, Judetul Gorj.In aceste locuri resursele sunt variate – carbune, paduri, pasuni, atragand din vechime stabilirea unei populatii numeroase. Conditiile naturale in depresiune sunt prielnice culturii cerealelor, pomiculturii, etc., determinand ca cele mai vechi sate din aceata zone nord-vestica a judetului sa cunoasca o intensa dezvoltare cu urmari favorabile asupra potentialului lor economic.

In aceasta zona, avand in vedere potentialul zonei, a luat fiinta societatea SC Zmeurasul SRL la care am facut referire.

Statutul acestei societati cu raspundere limitata a avut in vedere de asemenea premisa necesitatii transformarii gospodariei agricole de subzistenta in gospodarie privata stabila si rentabila care se poate realiza prin cresterea productiilor animaliere si vegetale atat sub aspect calitativ cat si cantitativ.

Initiatorul a avut in vedere anumite aspecte:

- Cresterea unor animale performante pe baza unor tehnologii moderne atrage dupa sine cresterea eficientei economice a gospodariilor si deci transformarea lor din gospodarii de subzistenta in gospodarii private stabile (exploatatii agricole, ferme si microferme familiale) cu activitati durabile, care pot asigura performanta veniturilor exploatatiei.

- Din punct de vedere economic, organizand centre de productie si prelucrare a carnii se trece de la forma de subzistenta la centralizarea produsului si deci la realizarea de venituri permanente, ce vin sa completeze veniturile sporadice, sezoniere.

- Prin dezvoltarea centrelor de productie si prelucrare a carnii in zonele de interes turistic se urmareste realizarea unei autonomii locale ce implica sigurarea din resurse proprii a cerintelor pentru carne si preparate din carne. Cu atat mai importanta devine aceasta activitate cu cat in zona sunt practicate diverse activitati extra-agricole, precum turismul, exploatarea lemnului si industrializarea lui. Aceasta devine o piata sigura si stabila de desfacere a carnii si a produselor din carne, oferind astfel exploatatiilor agricole un caracter comercial.

Pentru ca exploatatiile agricole zootehnice, in general si cele care se ocupa cu productia si prelucrarea carnii, in special, sa se dezvolte si sa inceapa activitatea productiva si comerciala intr-un timp optim, este necesara organizarea unui ansamblu de activitati economice atat in amonte cat si in avalul exploatatiei.

Astfel, afacerea proiectata s-a circumscris necesitatii crearii in circuit a unui sistem care sa permita obtinerea de profit atat din valorificarea produselor zootehnice, cat si din valorificarea celui turistic. Societatea in cauza are de altfel caracterul unei pensiuni agroturistice.

Denumirea societatii este asadar SC ZMEURASUL SRL. Forma juridica aleasa este aceea de societate cu raspundere limitata cu asociat unic, infiintata in baza legii 31/1990 privind functionarea societatilor comerciale. A fost intocmit astfel, conform prevederilor legale in vigoare statutul societatii cuprinzand forma, denumirea, sediul societatii, obiectul de activitate al acesteia cu precizarea domeniului si activitatii principale, la care am facut referire anterior, capitalul social subscris si cel varsat, valoarea aportului in natura si modul evaluarii, etc.

Capitalul social este divizat in parti sociale.

Sediul societatii : str. A.I. Cuza, Tg Jiu, jud. Gorj.

Obiectul principal de activitate al firmei este subsumat obiectivului general de transformare a gospodariei agricole de subzistenta in gospodarie privata stabila. Subliniem faptul ca firma in cauza are caracterul unei pensiuni agroturistice, activitatea de producere si prelucrare a carnii desfasurandu-se in paralel.

Astfel, obiectul de activitate principal il constituie valorificarea produsului turistic precum si cresterea unor animale performante pe baza unor tehnologii moderne, prelucrare carnii obtinute, etc, astfel incat sa se realizeze venituri permanente, ce vin sa completeze veniturile sporadice, sezoniere, obtinute din valorificarea produsului turistic. Exploatatia agricola in cauza a capatat astfel un caracter comercial.

Pentru ca exploatatiile agricole zootehnice, in general si cele care se ocupa cu productia si prelucrarea carnii, in special, sa se dezvolte si sa inceapa activitatea productiva si comerciala intr-un timp optim, este necesara organizarea unui ansamblu de activitati economice atat in amonte cat si in avalul exploatatiei.

Astfel, in amontele exploatatiei a fost necesara:

- exitenta unitatilor de productie care sa asigure producerea materialului biologic performant;

- existenta unitatilor specializate in constructii zootehnice;

- existenta producatorilor de nutreturi, protino-vitamino-minerale, necesare completarii ratiilor de baza;

- existenta unui sector de aprovizionare cu ingrasaminte chimice necesare pentru intretinerea culturilor furajere;

- existenta unui sector de consultanta agricola;

- existenta cunostintelor necesare pentru o crestere si exploatare corecta si eficienta a animalelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC Zmeurasul SRL.doc

Alte informatii

Proiectul a fost sustinut in cadrul Universitati Constantin Brancusi