Plan de Marketing - Breloc

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 6722
Mărime: 130.01KB (arhivat)
Publicat de: Alexandrina Demeter
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ursachi C.
Proiectul a fost prezentat in cadrul facultatii FEAA din Iasi, specializarea ECTS.

Cuprins

  1. Rezumat introductiv 2
  2. 1. ANALIZA PIEŢEI 3
  3. 1.1 INDENTIFICAREA PIEŢEI 3
  4. 2.2 Profilul consumatorului 5
  5. 1.3 Segmentarea pieţei 6
  6. 1.4 Piaţa ţintă 7
  7. 2. Etapele procesului decizional de cumpărare 9
  8. 2.1. Atribute (fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală şi secundară) 9
  9. 2.2. Sisteme de susţinere (marcă, ambalaj, service, garanţie) 11
  10. 2.3. Linia de produse 13
  11. 2.4. Diferenţierea şi poziţionarea mărcii 18
  12. 3. CONFIGURAREA PREŢULUI 20
  13. 3.1. Factori care influenţează preţul 20
  14. 3.2. Strategii de preţ 22
  15. 3.3. Nivelul preţului 23
  16. 4. Configurarea promovării 25
  17. 4.1 Reclama 26
  18. 4.2 Promovarea vânzărilor 29
  19. 4.3 Relaţii publice 29
  20. 5. Configurarea distribuţiei 30
  21. 5.1 Extinderea teritorială a distribuţiei 30
  22. 5.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 30

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Prin proiectul următor s-a urmărit realizarea unui studiu de marketing cu caracter didactic pe principalele sale direcţii asupra unui nou brand şi anume, Unique, având ca obiect de activitate, producerea şi comercializarea brelocurilor.

Capitolul 1 se referă la ANALIZA PIEŢEI, pentru care s-a realizat segmentarea pieţei după următoarele criterii: geografice, demografice, psihografice şi comportamentale.

În al doilea capitol, referitor la PRODUS au fost prezentate în ordine, caracteristicele serviciului şi sistemul de susţinere, format din numele, marca şi emblema agenţiei, linia de produse. Totodată au fost evidentiate elementele de diferenţiere şi noutate, şi prezentată linia de produse a colecţiei JOY.

Al treilea capitol al proiectului urmăreşte PREŢUL şi strategia de preţ utilizată. S-a stabilit un posibil nivel al preţului produselor.

Capitolul următor analizează PROMOVAREA produsului. Se începe cu obiectivul promovării. Se urmăresc apoi modalităţile de promovare precum şi instrumentele specifice. Pentru fiecare mod de expunere se explică în detaliu şi se exemplifică formatul ales. Se abordează toate mijloacele de promovare, scrise şi audio.

Cel de-al cincilea capitol al studiului va urmări DISTRIBUŢIA produsului. Pentru acesta s-a ales un sistem direct prin intermediul agenţiei şi a punctelor sale de vânzare.

1. ANALIZA PIEŢEI

Piaţa este un loc comun. Este timpul şi spaţiu în care agenţii economici activi din societate se întâlnesc pentru a comunica unii cu alţii şi pentru a schimba între ei bunuri şi servici cu valoare de schimb. Aceasta poate fi descrisă ca o reţea de relaţii interumane şi relaţii de afaceri ce iau naştere între aproape toate categoriile de agenţi economici din societate.

Piaţa reprezintă un loc esenţial în mecanismele de funcţionare a unei economii moderne. Ea infuenţează deciziile şi comportamentele agenţilor economici.

Pentru a proiecta, creea şi lansa pe piaţă un nou produs este necesară identificarea unei pieţe ţintă, ceea ce implică o analiză detaliată a tuturor elementelor ce asigură reuşita acestuia pe piaţa. Decizia de producere a unui bun este infuenţată de o serie de criterii care îl vor determina pe client să achiziţioneze sau nu produsul respectiv.

1.1 INDENTIFICAREA PIEŢEI

Produsele şi serviciile cerute şi oferite pe piaţă pot fi percepute ca sisteme de simboluri. Prin consum şi acţiunea lor pe piaţă, oamenii se exprimă pe ei înşişi, comunică rolul şi statutul lor social. Piaţa este locul în care oamenii îşi caută satisfacţia şi plăcerea de a trăi.

În general înainte de a porni o afacere într-un anumit domeniu, investitorii trebuie să culeagă şi să sintetizeze toate datele pentru a-şi forma o imagine cât mai clară privind produsul şi comercializarea produsului. Astfel înainte ca firma să dea semnalul START, este necesară o sinteză a datelor redactată şi prezentată sub forma unor concluzii şi ipoteze scrise, sub formă de tabele sau reprezentări grafice.Ele permit vizualizarea şi interpretarea operativă a tendinţelor previzibile ale pieţei în viitorul imediat.

Din acest raport trebuie să rezulte cu claritate contextul commercial, oportunităţile şi constrângerile de pe piaţă. Ele vor constitui baza pe care vor fi formulate strategiile de marketing pe termen scurt şi mediu. Din raport trebuie să rezulte care produse, în ce cantitate, la ce preţuri, în ce loc, sub ce marcă, către ce segment de piaţă, cu ce politici de promovare şi când anume trebuie proiectate, realizate şi puse în vânzare.

Toate aceste informaţii nu pot fi nici precise şi nici certe la nivelul unui raport de conjunctură. În cazul în care conjunctura de piaţă este favorabilă, se grăbesc pe cât posibil acţiunile de marketing, iar când aceasta este nefavorabilă se mai aşteaptă sau se reformulează strategiile şi acţiunile în curs de desfăşurare.

Fie că mergem spre casă, fie că ne îndreptăm spre servici, fie ca mergem spre masină tot timpul avem cu noi o cheie sau un set de chei ce au nevoie de brelocuri care să fie utile şi estetice. Principala noastră preocupare este de a sprijini clienţii în găsirea celor mai optime soluţii în achiziţionarea produselor noastre. Încă de la înfiinţarea firmei, scopul nostru era acela de a oferi servicii şi produse care să corespundă dorinţelor şi necesităţilor clienţilor.

Preview document

Plan de Marketing - Breloc - Pagina 1
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 2
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 3
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 4
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 5
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 6
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 7
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 8
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 9
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 10
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 11
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 12
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 13
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 14
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 15
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 16
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 17
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 18
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 19
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 20
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 21
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 22
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 23
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 24
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 25
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 26
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 27
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 28
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 29
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 30
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 31
Plan de Marketing - Breloc - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - Breloc.doc

Te-ar putea interesa și

Practică de specialitate - SC Firma SRL

SC. Firma SRL este o companie de media directa , mai exact doreste sa creeze si sa dezvolte relatii intre consumatori si marci , promovand paleta...

Politică de marketing

Firmele îşi desfăşoară activitatea într-un mediu tot mai turbulent, fiind necesară adaptarea acestora. Toate activităţile desfăşurate în mod curent...

Marketing

-marketingul trebuie vazut ca o stare de spirit. 2.-aceste activitati se pot împarti în 2 categorii:activitati comune;activitati specifice...

Politică de distribuție

Politica de distributie -nu este controlabila in totalitate -in actaulul mediu de afaceri,distributia is sporeste importanta -semnifica un...

Marketing

Marketingul de baza se ocupa de piata,de schimb.Primul soc al vechilor relatii comerciale(târguri) îl reprezinta era industriala când productia a...

Ai nevoie de altceva?