Plan de Marketing Heineken România

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 9056
Mărime: 2.87MB (arhivat)
Publicat de: Agnos Mureșan
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DIN PITESTI FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Cuprins

  1. 1 Prezentarea Companiei
  2. Capitolul 2. Analiza mediului de marketing de mediu
  3. Capitolul 3. Identificarea obiectivelor de marketing
  4. Capitolul 4.Identificarea strategiei de piata
  5. Capitolul 5.Mixul de marketing element de operationalizare a strategiei de piata
  6. Capitolul 6 PROPUNERI DE IMBUNATATIRE A STRATEGIILOR MIXULUI DE MARKETING

Extras din proiect

Capitolul 1

Prezentarea Companiei

Scurt istoric

Tradiţia Heineken începe în 15 februarie 1864, când Gerard Adriaan Heineken cumpără fabrica de bere Heystack din Amsterdam.

Printre primele premii care atestă valoarea companiei şi a produselor acesteia este cel obţinut la târgul mondial din 1889, Heineken câştigand atunci Diploma Grand Prix.

În 1914 Henry Pierre Heineken a preluat conducerea companiei iar în 1928 Heineken face primii paşi spre o publicitate internaţională unică, devenind furnizorul exclusiv de bere la Jocurile Olimpice din Amsterdam. Sub conducerea lui Henry, Heineken a devenit dintr-o companie naţională, o organizaţie internaţională, în 1931 punând bazele primei fabrici în afara graniţelor Olandei, Malayan Breweries.

Alfred Heineken, următorul membru al familiei care a condus organizaţia a fost cel care a pus bazele unui lung fir de campanii publicitare de succes, Heineken devenind astfel una din cele mai puternice mărci din lume.

Dupa moartea lui Alfred în 2002, fiica acestuia Charlene de Carvallho- Heineken, continuă tradiţia familiei implicându-se în conducerea companiei.

Astăzi, Heineken este principalul producător de bere din Europa şi numărul 3 în topul mondial al producătorilor de bere. Heineken produce peste 170 de varietăţi de produse cu gust de savoare locală, acestea fiind prezente în aproape orice tară de pe glob.

Heineken România numără peste 1500 de angajaţi are cel mai variat portofoliu de produse de pe piaţa berii din România, acoperind toate segmentele acesteia: Heineken, Zipfer, Gbsser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita, Haţegana. Achiziţia Bere Mureş în 2008, a adus în portofoliul Heineken România una dintre cele mai cunoscute mărci de pe piaţa berii - marca Neumarkt.

O noutate a anului 2009 este introducerea mărcii Edelweiss începând cu luna martie pe piaţa românească, fiind o bere specială de import nefiltrată care vine în completarea portofoliului companiei.

Parte a grupului internaţional Heineken, compania Heineken România a fost fondata în anul 1998, purtând iniţial denumirea de Brau Union. Începănd din martie 2007, a devenit Heineken România, schimbare care a însemnat şi adoptarea naturală a culturii şi valorii Heineken.

Poziţia companiei pe piaţa din România: Heineken România este cel mai mare producător de bere de pe piaţa de bere din România, cu o cotă de piaţă de 29%, în ceea ce priveşte volumul de vânzări (AC Nielsen, 2008).

Parte a grupului Heineken International, compania se bazează pe cele trei valori care guvernează afacerile la nivel mondial: Respect, Bucurie, Pasiune pentru Calitate. Aceste valori reprezintă fundaţia pe care Heineken îşi construieşte afacerile peste tot în lume.

Misiunea noastră este satisfacerea completă a nevoilor consumatorilor.

Declaraţia de misiune: să ne menţinem poziţia de lider pe piaţa autohtonă de bere, acordând produse de calitate superioară, la cele mai înalte standarde şi cu cea mai bună tehnologie, în vederea atragerii segmentelor de consumatori vizate.

Grupul Heineken are o strategie globală de responsabilitate socială prin care doreşte să asigure o creştere sustenabilă a activităţii, în toate pieţele în care este prezent.

Sumar managerial

Misiunea noastră este satisfacerea completă a nevoilor consumatorilor.

Declaraţia de misiune: să ne menţinem poziţia de lider pe piaţa autohtonă de bere, acordând produse de calitate superioară, la cele mai înalte standarde şi cu cea mai bună tehnologie, în vederea atragerii segmentelor de consumatori vizate.

Prezentarea organizaţiei: parte a grupului internaţional Heineken, compania Heineken România a fost fondata în anul 1998, purtând iniţial denumirea de Brau Union. Începănd din martie 2007, a devenit Heineken România, schimbare care a însemnat şi adoptarea naturală a culturii şi valorii Heineken.

Heineken România numără peste 1500 de angajaţi are cel mai variat portofoliu de produse de pe piaţa berii din România, acoperind toate segmentele acesteia: Heineken, Zipfer, Gbsser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita, Haţegana. Achiziţia Bere Mureş în 2008, a adus în portofoliul Heineken România una dintre cele mai cunoscute mărci de pe piaţa berii - marca Neumarkt.

Scopul acestui plan de marketing urmăreşte ca Heineken să ocupe poziţia 1 în topul mondial al producătorilor de bere în decursul a doi ani.

Obiective generale: creşterea anuală a produsului în Germania cu 20% în termeni reali, pentru fiecare dintre următorii trei ani, creşterea vânzărilor produsului pe piaţa mondială cu 50% în termeni reali, într-o perioadă de patru ani, creşterea profitului brut de la 39% la 43% până la sfârşitul anului 2010, creşterea cotei de piaţă a produsului în România de la 29% la 35% într-o perioadă de doi ani, creşterea cifrei de afaceri de la 24% la 30% într-o perioadă de un an.

Activităţile desfăşurate în vederea realizarii obiectivelor pot fi divizate în 4 categorii: politici de produs, politici de preţ, politici de distribuţie şi politici de promovare.

Politica de produs:

• îmbunătăţirea procedurilor de lucru

• acordarea de garanţii

• asigurarea unei linii telefonice gratuite pentru informaţii şi reclamaţii

Politica de preţ:

• analiza preţ concurenţă

• determinarea preţurilor în funcţie de concurenţă

• reduceri de preţ acordate clienţilor

Politica de distribuţie:

• achiziţionarea de noi mijloace de transport pentru mărfuri

• angajarea de personal pentru transport

• analiza canaleler de distribuţie în teritoriu

• selectarea forţei de muncă

Politica de promovare:

• publicitate TV

• publicitate radio

• publicitate prin presă scrisă

• promovare prin bannere

- publicitate on-line

Preview document

Plan de Marketing Heineken România - Pagina 1
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 2
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 3
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 4
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 5
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 6
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 7
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 8
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 9
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 10
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 11
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 12
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 13
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 14
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 15
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 16
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 17
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 18
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 19
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 20
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 21
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 22
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 23
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 24
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 25
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 26
Plan de Marketing Heineken România - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing Heineken Romania.docx

Alții au mai descărcat și

Berea Aurora

Introducere Piaţa băuturilor alcoolice din România înregistrează o dinamocă impresionantă, cu rate anuale de creştere semnificative şi cu mutaţii...

Piața berii în România

CAPITOLUL I. Prezentarea pietei berii. Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apă....

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Elaborarea strategiei de promovare pentru produsul Heineken la S.C Heineken România S.A

În prezent, noţiunea de turbulenţă, invocată în literatura consacrată marketingului modern, relevă mai mult ca niciodată condiţiile actuale în care...

Plan de Marketing Heineken România

Introducere Scurt istoric Tradiţia Heineken începe în 15 februarie 1864, când Gerard Adriaan Heineken cumpără fabrica de bere Heystack din...

Organizarea rețelei comerciale în cadrul SC Heineken România SA

1.Prezentarea S.C. Heineken S.A. S.C. Brau Union Romania S.A., societate cu capital integral privat, s-a infiintat in ianuarie 1998, ca subsidiara...

Contabilitate de Gestiune - Studiu de Caz Heineken România SA

I. Prezentarea societății comerciale Denumirea societății este S. C Heineken România S. A cu sediul fiscal în București, strada Tipografilor, nr...

Analiza mediului înconjurător - Heineken România SA

1. Introducere Justificarea Temei Am ales firma Heineken România ( fosta firmă Brau Union România), datorită istoricului pe care îl are,...

Ai nevoie de altceva?