Plan logistic la firma SC Romtrans SA

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6548
Mărime: 575.44KB (arhivat)
Publicat de: Petre Ioan Manea
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul I Teorie.3
  2. 1.1 Logistica.3
  3. 1.2 Distributia, element esential in procesul de logistica.3
  4. 1.3 Sistemul logistic si distributia.4
  5. 1.4 Transporturile în sistemul relatiilor economice internationale.5
  6. 1.5 Logistica marfurilor.7
  7. 1.6 Logistica fluxurilor de informatii.11
  8. Capitolul II Romtrans COMPANIE Companie de top pe piata expeditiilor si transporturilor auto din Romania.12
  9. 2.1. Afilieri.12
  10. 2.2. Oferta de servicii prestate de S.C. ROMTRANS S.A.12
  11. 2.3. Organizarea societatii.15
  12. 2.4 Structura logistica.16
  13. 2.5 Resursele umane din cadrul SC ROMTRANS SA.17
  14. 2.6 Concurenta.18
  15. 2.7. Diagnosticarea situatiei actuale.18
  16. Capitolul III Propuneri de Perfectionare.20
  17. Bibliografie.25

Extras din proiect

Capitolul I Teorie

1.1 Logistica

Logistica - este definita oficial ca fiind procesul de planificare, implementare si controlare eficienta a costurilor si a stocarii de materii prime, a procesului de inventariere, a proceselor finite si a informatiilor legate de acestea, din punctul de origine, pâna în punctul de consum cu scopul de a fi în conformitate cu cerintele clientilor.

Logistica este stiinta si arta de a asigura ca produsele potrivite vor ajunge la locul potrivit, în cantitatea si calitatea, la momentul potrivit pentru a satisface cerintele clientilor.

Activitatile de expeditii, transporturi si asigurari internationale de marfuri au un rol deosebit de important, ele asigurând logistica internationala a marfurilor prin realizarea legaturii între producator si consumator în conditii sigure, rapide si de calitate.

Mutatiile importante intervenite în domeniul comertului exterior si cooperarii economice internationale au determinat cu necesitate organizarea si efectuarea expeditiilor, transporturilor si asigurarilor internationale de marfuri prin intermediari specializati ce functioneaza sub forma juridica de societati de expeditie si transport, societati de asigurari internationale de marfuri.

1.2 Distributia, element esential in procesul de logistica

Distributia este ansamblul de activitati realizate de fabricant cu sau fara concursul altor institutii, plecând de la un moment în care produsele sunt terminate si asteapta sa fie trimise, pâna la momentul în care sunt în posesia consumatorului final si aproape de a fi consumate, în apropiere, în momentul, sub formele si cantitatile corespunzând nevoilor utilizatorilor.

Distributia presupune deci un anumit numar de functii care fac produsul sa treaca din starea de productie în starea de consum. Aceste functii de distributie se împart în doua categorii:

• functiile materiale si functiile comerciale.

Politica de distributie cuprinde totalitatea deciziilor care se refera la o asigurare a treptelor de desfacere subordonare cu performantele întreprinderii.

In general din punctul de vedere al producatorului, se porneste de la doua functii centrale ale distributiei:

° Functia logistica a sistemului de distributie: anihilarea timpului si spatiului prin transport si depozitare, precum si derularea comenzilor.

° Functiile de achizitie ale sistemului de distributie

° Functiile materiale pun în joc distanta si timpul. Exista posibilitatea sa le separi în:

• functii spatiale, pe de o parte, si functii temporale, pe de alta parte.

Exista 5 grade de functii :

• -transportul,

• -fractionarea,

• -gruparea,

• -alegerea si

• -asortarea.

Cât despre functiile temporale, ele fac sa apara un cost de detinere si sunt în legatura cu stocurile, finantarea si riscurile asupra stocurilor.

1.3 Sistemul logistic si distributia

Elaborarea politicii de distibutie a firmei, care sa contribuie la înfaptuirea obiectivelor sale de marketing, presupune nu numai stabilirea canalelor de distributie, dar si formularea strategiei si tacticii referitoare la distributia fizica, respectiv logistica marfurilor.

Componentele sistemelor logistice

Sistemele logistice dedica concilierii distantelor spatiale si temporare între alcatuirea si luarea în considerare a performantelor întreprinderii. Obiectivele legate de impartirea fizica a marfii pot fi desemnate, simplist prin urmatoarea paradigma. Un sistem logistic are produsul potrivit, în cantitatea potrivita, la locul potrivit, la timpul potrivit, cu calitatea potrivita pentru a pune la dispozitie astfel de costuri logistice minimale.

Principalele functii ale logisticii:

• Preluarea comenzilor. Activitatea de logistica începe cu primirea unei comenzi din partea clientului. Odata primite comenzile trebuie prelucrate rapid si corect. Sistemul de procesare a comenzii pregateste facturile si trimite informatii referitoare la comanda catre cei care au nevoie de ele. Depozitele vor primi instructiuni legate de ambalare si expediere a marfurilor solicitate. Marfurile expediate sunt însotite de documente de transport si de facturi, în timp ce copii ale acestor documente vor fi trimise mai multor departamente ale firmei.

▪ Depozitarea. Depozitarea este apreciata de mai multe întreprinderi exclusiv drept o problema de costuri. Daca doreste sa se asigure o livrabilitate ridicata, este indicata o baza buna de depozitare.

▪ Stocarea. In ultima perioada, multe firme si-au redus semnificativ stocurile si, implicit, cheltuielile legate de aceste stocuri apelând la sistemul logistic just-in-time.Prin acest sistem, producatorii si detailistii îsi asigura stocuri mici de produse care le ajung pentru câteva zile de operare. Aceste sisteme contribuie semnificative economii de cheltuieli legate de stocare si manipularea produselor.

Prin mentinerea unui flux corespunzator de materii prime, semifabricate si produse finite, producatorii si furnizorii pot spori eficienta activitatilor de logistica, în paralel cu satisfacerea nevoilor clientilor.

Preview document

Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 1
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 2
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 3
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 4
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 5
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 6
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 7
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 8
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 9
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 10
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 11
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 12
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 13
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 14
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 15
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 16
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 17
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 18
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 19
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 20
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 21
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 22
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 23
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 24
Plan logistic la firma SC Romtrans SA - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Plan Logistic la Firma SC Romtrans SA.docx

Alții au mai descărcat și

Logistică Colgate Palmolive

Capitolul I – Sinteza teoretica logistica si management logistic 1.1.Definiţii şi terminologie Conceptul de sistem apare in forme incipiente in...

Plan de Afaceri

Capitolul 1: Sinteza planului de afaceri Prezentul plan de afaceri este realizat în vederea estimării sustenabilității ideii de afacere propuse...

Distribuția mărfurilor

DISTRIBUTIA (POLITICA DE DISTRIBUTIE) 1. Conceptul de distributie; 2. Canalele de distributie; 3. Distributia fizica; 4. Strategia de...

Tendințe în distribuția fizică

Tendinte in distributia fizica Continutul si rolul distributiei Valorificarea oportunitatilor pietei si finalizarea efectiva a activitatii...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?