Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan)

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2760
Mărime: 380.72KB (arhivat)
Publicat de: Floriana Man
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: L Pascari
Chisinau, R. Moldova

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Subiectul 1 Caracterizarea bunului ..4-5
  3. Subiectul 2 Caracterizarea pieței 6
  4. 2.1 Politica de produs 6-9
  5. 2.2 Politica de preț ..10-11
  6. 2.3 Poltica de promovare ... .12-13
  7. 2.4 Politica de distribuție 14
  8. Concluzii . ... ..15
  9. Bibliografie . 16

Extras din proiect

Introducere

Actualitatea temei: Carnea de curcan se află, potrivit specialiștilor, în topul celor mai sănătoase tipuri de carne, motiv pentru care aceasta a început să câștige din ce în ce mai mult teren și pe piața românească.

Gustoasă, sațioasă și dietetică, carnea de curcan este o carne slabă, ce conține cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, fiind bogată în proteine bune și săracă în calorii.

Creșterea curcanilor poate aduce un profit considerabil celor ce încearcă să inițieze o astfel de afacere în domeniu. Carnea acestor păsări e destul de apreciată la nivel european, iar investițiile făcute pot aduce rezultate pozitive destul de repede.

Scopul și obiectivele: Sunt de a informa despre beneficiile cărnii de curcan , întrucît orice investiție aduce un rezultat pozitiv și destul de repede cu o productivitate înaltă. Care sunt etapele inițierii unei afaceri și cîștugurile obținute.

Subiectul 1 Caracterizarea bunului

Carnea de curcan se află, potrivit specialiștilor, în topul celor mai sănătoase tipuri de carne, motiv pentru care aceasta a început să câștige din ce în ce mai mult teren și pe piața românească.

Gustoasă, sațioasă și dietetică, carnea de curcan este o carne slabă, ce conține cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, fiind bogată în proteine bune și săracă în calorii. În plus, aminoacizii continuți de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoară celulele canceroase.

Aspectele calitative ale cărnii de curcan, precum și rentabilitatea creșterii acestei păsări pentru consum, au determinat din ce în ce mai mulți fermieri să-și investească banii în crescătorii ecologice de curcani, iar rezultatele au demonstrat că această afacere este cu adevărat una de succes.

Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar.

Datorita continutului sau ridicat de proteine, curcanul este recomandat pentru dietele care promoveaza pierderea in greutate. Proteinele incetinesc digestia, oferind o senzatie prelungita de satietate. Acest lucru inseamna ca veti manca mai putin la urmatoarea masa si astfel puteti slabi. Pieptul de curcan fara piele este cea mai buna optiune.

Protectie anticancer. Un beneficiu mai putin cunoscut al carnii de curcan este protectia anticancer. Acest lucru este posibil datorita mineralelor esentiale care se gasesc in compozitia carnii de curcan. Aceasta contine seleniu, care este un mineral esential pentru functionarea normala a glandei tiroide si a sistemului imunitar. Seleniul are, de asemenea, actiune antioxidanta, ajutand in lupta cu radicalii liberi din organism.

Continut scazut de grasimi saturate. Grasimile saturate sunt necesare pentru functiile biologice ale organismului, producerea de hormoni si eliberarea energiei. Cu toate acestea, orice persoana care doreste sa isi mentina sanatatea trebuie sa evite consumul exagerat de grasimi saturate. Carnea de curcan are mai putin de 12% din cantitatea zilnica recomandata de grasimi saturate per 100 grame portie.

Imbunatateste calitatea somnului. Carnea de curcan contine o substanta numita triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonina - un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si este benefic pentru persoanele care sufera de insomnie.

Cu un pic de imaginatie, carnea de curcan poate fi utilizata pentru prepararea sandviciurilor, supelor, salatelor, omletelor si tocanitelor. Cu atatea beneficii pentru sanatate, carnea de curcan este o optiune foarte buna pentru un plan alimentar sanatos.

Carnea de curcan este săracă în grăsimi, 100 g de carne conținând aproximativ 160 calorii, bogată în vitaminele B6, B12, niacină, riboflavină și seleniu, precum și în minerale esențiale organismului fier, zinc, seleniu și fosfor. 100 g de carne de curcan conțin aproximativ 32 g de proteine, fapt ce o transformă într-o sursă bună de aminoacizi esențiali.

Bibliografie

1.http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/beneficiile-consumului-de-carne-de-curcan_11534

2.https://www.carne.md/categorie-produs/curcan/

3. http://www.arbugmeat.md/ro/export.htm

4. http://www.penes.md/content/despre-noi

5. http://pegas.md/ro/pages/shop/1/52/0/2807/

6. http://www.antenasatelor.ro/fermier-in-romania/agro-tehnica/25112-ferma-ecologica-de-curcani-%E2%80%93-o-ini%C8%9Biativa-cu-profit-garantat.html

7. http://agrointel.ro/26671/cresterea-curcanilor-raspunsul-pe-care-familia-mertoiu-l-a-dat-la-intrebarea-in-ce-afacere-sa-investim-30-000-de-euro/

8. http://3afaceri.blogspot.md/2013/03/idei-de-afaceri-crescatorie-de-curcani.html

Preview document

Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 1
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 2
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 3
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 4
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 5
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 6
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 7
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 8
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 9
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 10
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 11
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 12
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 13
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 14
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 15
Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan) - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Planul de afaceri a unui bun industrial (carnea de curcan).docx

Ai nevoie de altceva?