Planul de afaceri al SC Tai Pen SA

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5180
Mărime: 34.25KB (arhivat)
Publicat de: Tudor Sabău
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian, Paun
planul de afaceri al unei societati comerciale folosit ca studiu de caz in lucarea de licenta nota: 10

Extras din proiect

Studiu de caz -Planul de afaceri al S.C. TaiPEN S.A.

1. Sinteza planului

Istoricul firmei si activitatea sa:

SC. TaiPEN SA. s-a înfiintat în anul 2000, cu un capital social integral privat de 50.000 USD.

Obiectul principal de activitate al societatii îl reprezinta „activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica”, conform codului CAEN 5530. pe parcursul activitatii sale restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluând considerabil de la an la an.

În prezent valoarea lunara a cifrei de afaceri aste de aprox. 30.000 USD, 35% fiind asigurata de serviciile de catering. Cota de piata a restaurantului este de 3%, fiind sustinuta de serviciile a 33 de salariati.

Descrierea serviciilor:

Restaurantul TaiPEN ofera un meniu cu mâncaruri si bauturi deosebite, cu specific chinezesc acand in acelasi timp si mancaruri cu specific national si din bucataria internationala. Compania este recunoscuta calitatea deosebita a produselor si serviciilor sale, pentru securitatea si salubritatea acestora precum si pentru sistemul de asigurare al acestora.

Piata

Activitatea societatii se încadreaza în sfera alimentatiei publice, targetand un public elevat, pentru care restaurantele de lux reprezinta un element de obisnuit dar pentru care diferenta „serviciului de calitate” este foarte importanta.

Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.

Solicitarile financiare

Buna desfasurare a activitatii si cresterea numarului de clienti, impune deschiderea inca unui restaurant in vederea onorarii cererilor curente.

Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant, investitie care necesita 300.000 USD. Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 12% pe an.

Împrumutul va fi garantat printr-un contract de gaj si ipoteca asupra activelor societatii.

Descrierea afacerii

Descrirea ideii de afaceri

Prin intermediul restaurantului TaiPEN, SC TaiPEN SA presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 5 ani. Datorita ofertei foarte atractive, a serviciilor de inalta calitate si a bunei strategii de comunicare, restaurantul TaiPEN este utiliazt zilnic la 80% din capacitatea sa.

Strategia afacerii

Ne dorim sa ne impunem tot prin calitate, noul restaurant reprezentand un pas inainte – un spatiu mai larg, un design high-class, acelasi meniu variat. Dorim astfel sa pastram clientii deja „fidelizati” si sa ne extindem in acelasi timp de la restaurant si catering si la organizator de nunti, petreceri si botezuri – spatiului noului restaurant putand servi in acest scop.

Descrierea societatii

Prezentatea situatiei actuale:

În prezent societatea dispune de un capital social de 55.000 USD. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzând în proportie de 85% capitaluri proprii si 15% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

La aceasta data, SC TaiPEN SA si-a consolidat imaginea si pozitia de piata-tinta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2005 ajungând la nivelul record de aprox 610.000 USD.

Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:

Preview document

Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 1
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 2
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 3
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 4
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 5
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 6
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 7
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 8
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 9
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 10
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 11
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 12
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 13
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 14
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 15
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 16
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 17
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 18
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 19
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 20
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 21
Planul de afaceri al SC Tai Pen SA - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri al SC Tai Pen SA.doc

Alții au mai descărcat și

Tipologia actuală a întreprinderii de produse catering - studiu de caz la SC Harold's

1. INTRODUCERE Dezvoltarea şi diversificarea serviciilor este expresia necesităţii satisfacerii unor nevoi sociale. Integrate în structurile şi...

Plan de Afaceri - Fanatik Food

IDEEA DE AFACERE (FantastikFood) Turismul rural s-a dezvoltat permanent in Romania in ultimii 10 ani, impunandu-se ca un domeniu nou, extrem de...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?