Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 14059
Mărime: 1.60MB (arhivat)
Publicat de: Alex Palade
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. ARGUMENT . 3
  2. CAP I: Prezentare SC MILENIUM SA:
  3. Istoric, organigrama . 5
  4. Act constitutiv . 6
  5. CAP II: Contabilizarea operatiilor specifice obiectului de activitate al SC MILENIUM SA monografia contabila . 13
  6. CAP III: Promovarea produselor lucrarilor sau serviciilor SC MILENIUM SA pe piata interna si internationala . 24
  7. CAP IV: Indicatorii de calitate la serviciile oferite de SC MILENIUM SA Resurse umane . 27
  8. CAP V: Studiu de caz : „Planul de afaceri al SC MILENIUM SA” . 30
  9. BIBLIOGRAFIA . 53
  10. ANEXE . 54

Extras din proiect

ARGUMENT

Planul de afaceri este rezultatul unei activitati utile de-alungul procesului de concepere si dezvoltare a proceselor noi si inventive. In mod egal, el joaca un rol important in aplicarea unei operatiuni de restructurare a intreprinderilor. In cele din urma devine obligatoriu cu ocazia investigarii partenerilor financiari. Planul de afaceri este un dosar in care se concentreaza studiul analitic si integral al tuturor aspectelor unui proiect sau al unei intreprinderi. El contine un plan amanuntit de actiune, precum si o evaluare a rentabilitatii de perspectiva a proiectului propus.

Planul de afaceri este un instrument necesar: intreprinzatorilor care creaza o societate sau cauta parteneri pentru intreprinderile lor; gestionarilor de proiecte; managerilor care propun activitati noi, altor persoane decat cele care sunt deja responsabile in cadrul unor intreprinderi deja existente.

Planul de afaceri este important in toate sectoarele, industrial sau servicii, in mod independent de gradul lor de inovatie tehnica sau marketing. Planul de afaceri devine din ce in ce mai mult un instrument indispensabi, cu ajutorul caruia se poate reusi in orice domeniu.

Diagnosticarea activitatii tehnico-productive şi economico-financiare se poate face prin măsurarea performanţelor activităţilor şi pe ansamblul intreprinderii pentru a găsi soluţii ca aceasta să devină competitivă. Se urmăreşte inlaturarea activităţilor nerentabile, cunoaşterea şanselor intreprinderii de a deveni competitivă pe piaţă, de a-şi relansa şi stabiliza activitatea economică sau de a intra în faliment.

Informaţiile necesare în vederea măsurării performanţei economice prezente şi previzibile se obţin din contabilitatea analitică din bilanţul contabil şi anexele acestuia, din analiza realizării prevederilor bugetului de venituri şi cheltuieli, din investigarea şi evaluarea stării tehnice a interprinderii şi a desfăşurării proceselor tehnologice, din studii de marketing, din analiza solvabilitatii şi a previziunilor financiare, etc.

Planul de afaceri este un studiu complex care se elaborează în vederea începerii unei afaceri noi, în cazul în care interprinderea solicită credite pentru investiţii şi restructurare, pentru constituirea unei societăţi mixte, în caz de fuziune, divizare, etc. Planul de afaceri permite investitorilor de capital, băncilor, altor agenţi economici să cunoască starea actuală şi perspectivele întreprinderii în competiţie cu alţi parteneri. Planul de afaceri trebuie să dea răspunsuri la câteva întrebări fundamentale: Cine sunteţi? Ce faceţi? De unde veniţi? Unde vreţi să ajungeţi?.

Planul de afaceri trebuie să fie realist, fiabil, credibil, ambiţios şi să cuprindă indicatori tehnici şi economico-financiari care să poată fi realizaţi pe termen scurt şi lung. Din stabilirea clară a obiectivelor strategice şi din fundamentarea indicatorilor trebuie să se contureze soluţii şi măsuri concrete care permit realizarea scopurilor propuse. Planul de afaceri se fundamentează pe o concepţie strategică, care să asigure întreprinderii creşterea puterii competiţionale şi maximizarea profitului. La elaborarea acestei lucrări trebuie angrenată întreaga echipă de conducere.

Planul de afaceri trebuie să cuprindă un rezumat care să prezinte elementele esenţiale ce rezultă din analiză şi proiectare şi o scurtă caracterizare a produselor care constituie obiectul proiectului. Această caracterizare se referă la perspectiva relansării firmei ca urmare a mediului economic favorabil şi a realizării unor performanţe ridicate în comparaţie cu alţi agenţi ecnomici.

Calitatea planului de afaceri depinde de calitatea concepţiei şi de efortul depus pentru reuşita lui. Planul de afaceri cuprinde două părţi: diagnosticul economic şi evaluarea activităţii viitoare.

Orice intreprinzator are nevoie de un plan de afaceri eficient.Este cel mai important document in conducerea unei afaceri din doua motive:

Inainte de toate,aceasta impune autodisciplina intreprinzatorului.Planul de afaceri schiteaza filozofia companiei,precum si liniile directoare dupa care isi desfasoara activitatea.Il obliga pe intreprinzator sa gandeasca si sa cerceteze planurile si perspectivele pe termen lung al companiei.Ii impune planificarea detailata,pas cu pas,a afacerii si anticiparea problemelor care se pot ivi in fiecare etapa.Dupa demararea afaceri,planul de afaceri mentine atentia managerilor focaliza asupra obiectivelor majore,nepermitand ca operatiunile de zi cu zi sa le distraga atentia de la acestea.

In al doilea rand,planul de afaceri are menirea de a convinge pe altii sa investeasca in afacerea ta.

Am ales sa-mi infiintez o societate care presteaza servicii de alimentatie publica, deoarece aceasta joaca un rol important in viata noastra, si este des intalnita in ultima vreme.

Cap I: Prezentarea SC Milenium SA

SC Milenium SA s-a înfiintat în 15.03.2005, cu un capital social integral privat de 20.000 lei. Obiectul principal de activitate al societătii îl reprezintă „activităti specifice pentru restaurante si alimentatie publică”, conform codului CAEN 5530. Pe parcursul activitătii sale, restaurantul detinut de societate si-a mărit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitătii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 2005 la aproximativ 75% în anul 2007.

În prezent valoarea lunară a cifrei de afaceri aste de aproximativ 145 lei, 25% fiind asigurată de serviciile de catering. Cota de piată a restaurantului este de 5%, fiind sustinută de serviciile a 29 de salariati.

Prin intermediul restaurantului „Tutto Perfecto”, SC Milenium SA prestează servicii de alimentatie publică de aprox. 3 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calitătii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a câstigat un renume binemeritat si o cotă de piată confortabilă. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un număr important de consumatori din zona vestică a Bucurestiului. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizată în proportie de 75%.

Restaurantul „Tutto Perfecto” dispune de un vad comercial deosebit, fiind amplasat in sectorul 6, Str. Veteranilor nr. 1-5, la parterul unui bloc de locuinte de curând construite. Amplasamentul se află în spatele Pietei Veteranilor astfel încât „Tutto Perfecto” beneficiază de vecinătatea unui loc intens circulat.

De-a lungul timpului S.C. Millenium SA si-a consolidat o serie de relatii de consultantă cu persoane fizice care, prin experienta si specificul activitătii lor, contribuie la buna desfăturare a afacerii.

ACT CONSTITUTIV

Intre subsemnatii:

SC ALFA TV SA, persoana juridica, cu sediul in localitatea Bucuresti, str Tecuci, nr 208, bl O1, sc.2, ap26, inregistrata la Oficiul Registrului comertului sub nr J48/12571/97, reprezentata prin domnul Stratulat Bogdan in calitate de administrator.

Ion Nastase, persoana fizica, nascut in Hunedoara la data de 15 oct 1963 , de cetatenie romana, domiciliat in Bucuresti, Str.Porumbacu, Bl.A2, ap.132, posesor al buletinului de identitate seria G.T., nr. 940512, eliberat de sectia 20, la data de 15 iunie 2004.

Alexandru Popa, persoana fizica, nascut in Bucuresti la data de 10 oct.1967, cetatean roman, domiciliat in Bucuresti, str. Frasinului, nr. 15, posesor al buletinului de identitate seria G.B. nr. 940989 , eliberat de sectia 20, la data de 15 .12.2001.

Nicolae Vasilescu, persoana fizica, nascut in Galati la data de 22.oct.1968, domiciliata in Bucuresti, str. Libertatii nr.52, Bl.3D, ap. 34, posesor al buletinului de identitate seria G.T. nr. 523816, eliberat de Politia municipiului Galati, la data de 15.02.1996 , a intervenit prezentul contract de societate, convenind astfel sa ne asociem si sa infiintam societatea comerciala pe actiuni denumita "SC MILENIUM SA” desemnata in cele ce urmeaza SOCIETATEA.

Preview document

Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 1
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 2
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 3
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 4
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 5
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 6
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 7
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 8
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 9
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 10
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 11
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 12
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 13
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 14
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 15
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 16
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 17
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 18
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 19
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 20
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 21
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 22
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 23
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 24
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 25
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 26
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 27
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 28
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 29
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 30
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 31
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 32
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 33
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 34
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 35
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 36
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 37
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 38
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 39
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 40
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 41
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 42
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 43
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 44
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 45
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 46
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 47
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 48
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 49
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 50
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 51
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 52
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 53
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 54
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 55
Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Planul de Afaceri al unei Firme - SC Milenium SA.doc

Alții au mai descărcat și

Impozite și Taxe Locale la Primăria Municipiului Galați

CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND IMPOZITELE SI TAXELE LOCALE I.1. Continutul si structura veniturilor bugetelor locale Bugetele locale...

Elaborarea planului de afaceri al SC Brutaria Bio SRL

Introducere Dezvoltarea societății contemporane se caracterizează printr-o evoluție extrem de dinamică, schimbările explozive ce au avut loc în...

Plan de afaceri- firma Interagro

Capitolul 1- Fundamentele teoretice ale planului de afaceri Planul de afaceri este o lucrare complexa care se întocmeste atunci când apare o...

Dezvoltarea Spațiului Rural cu Ajutorul Activităților Alternative

Introducere Structura, intenţiile şi scopul acestei lucrări sunt axate pe analiza şi cercetarea problemelor actuale şi de perspectivă, în ceea ce...

Prețul - element hotărâtor

INTRODUCERE Prețul este expresia bănească a valorii mărfurilor și serviciilor care fac obiectul schimbului și constituie o categorie economică,el...

Mecanismul prețului în economia contemporană

CAP. I - CONSIDERENTE GENERALE PRIVIND MECANISMUL PREȚULUI ÎN ECONOMIA CONTEMPORANĂ 1. 1. INTRODUCERE Actualitatea temei de cercetare În...

Strategii de prevenire a riscurilor în cadrul intreprinderilor mici și mijlocii

CAP. I - STRATEGIILE DE PREVENIRE A RISCULUI 1.1. Strategia în activitatea întreprinderii - concept, caracteristici Termenul de strategie are o...

Studiu de Caz Privind Activitatea de Marketing la SC Saff Trading SRL

INTRODUCERE Comerţul de gros este influenţat direct sau indirect de o serie de tendinţe din economia mondială, cum ar fi: globalizarea cererii şi...

Te-ar putea interesa și

Plan Afaceri - SC Milenium SA

NOTIUNI INTRODUCTIVE Planul de afaceri se refera fie la promovarea unei noi societati comerciale, fie la lansarea unui proiect important in cadrul...

Plan de Afaceri

1. Ce este un plan de afaceri? Pentru a intelege ce este un plan de afaceri trebuie definit intai conceptul de “afacere”.O definitie conventionala...

Ai nevoie de altceva?