Politica comercială în Canada

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3840
Mărime: 126.04KB (arhivat)
Publicat de: Jenel Gal
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sorin Maha, Spiridon Pralea

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. CAPITOLUL I. DESCRIERE GENERALA 5
  3. Tabel 1:Indicatori macroeconomici 6
  4. Tabel 2.Ponderi în structura PIB în 2008 7
  5. CAPITOLUL II. POLITICA COMERCIALĂ 8
  6. A.POLITICA TARIFARĂ 8
  7. B.POLITICA NETARIFARĂ 10
  8. C.POLITICA PROMOŢIONALĂ 11
  9. CAPITOLUL III. STRUCTURA COMERȚULUI EXTERIOR 13
  10. Tabel 3. Principalii parteneri comerciali (miliarde USD) 14
  11. Tabel 4. Principalele produse exportate (miliarde USD) 16
  12. Tabel 5. Principalele produse importate (miliarde USD) 17
  13. CONCLUZII 19
  14. BIBLIOGRAFIE 20

Extras din proiect

INTRODUCERE

Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este cea mai întinsă ţară a lumii după Rusia, teritoriul său fiind organizat asemenea unui stat federal, în zece provincii şi trei teritorii. Este mărginită la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se învecinează cu Statele Unite ale Americii. Populată la început în mod exclusiv de populaţie aborigenă, Canada a fost fondată sub forma unei uniuni de colonii britanice, unele dintre ele transformate din foste colonii franceze.

În prezent, Canada este un stat independent, care funcţionează ca o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională bine articulată.

Canada se autodefineşte ca fiind o naţiune bilingvă şi multiculturală. Engleza şi franceza sunt ambele limbi oficiale. La începutul anilor 1970, Canada începe să adopte concepte de diversitate culturală şi multiculturalism, concepte pe care mulţi canadieni le consideră astăzi ca unele dintre principalele caracteristici ale ţării.

Populația constituie 30,8 milioane locuitori. Densitatea populației este de 3 loc./〖km〗^2 Rata populației urbane este de 77%. Durata medie a vietii este de 78 ani.

Componenta etnică: canadieni britanici 45%, francezi 30%, germani 2%, italieni 2%, ucraineni 1%, olandezi 1%, amerindieni. Culte: creștinism (catolici 47%, protestanți 42%, ortodocși 11%).

Ţară industrializată şi avansată tehnologic, Canada este un exportator net de energie datorită rezervelor considerabile de combustibili fosili şi a generării de energie nucleară şi hidroelectrică. Economia diversificată se bazează mult pe abundenţa resurselor naturale şi a comerţului extern, în special cu Statele Unite, cu care Canada are o relaţie complexă şi de lungă durată, relaţie care poate fi descrisă ca cel mai strâns şi mai vast parteneriat comercial din istorie.

Industria este foarte dezvoltată. Ea deține mai mult de jumătate din totalul exporturilor. Cei mai mulți angajați sunt în industria alimentară și cea a fabricării metalelor și, impreună cu produsele petroliere, chimicale, industria papetăriei și forestieră, aduc cel mai mare venit de valută .Canada este cel mai mare producator de lemn din lume, al doilea în producerea celulozei și al treilea în producerea hârtiei. Industriile sunt importante în regiunea Marilor Lacuri și pe țărmurile localității Sf. Lawrence. Toronto, Hamilton, Windsor și Montreal sunt cele mai mari orașe industriale.

Canada exportă mijloace de transport, mașini și utilaje industriale, minereuri, combustibili, produse din lemn, hârtie, cherestea, gaze naturale, substanțe chimice, grâu (peste 1,5 milioane tone pe an), celuloză și importă produse chimice, textile, bunuri de larg consum, vehicule, fier, oțel, semipreparate, fructe, legume.

Capitala federală a Canadei face parte din provincia Ontario, dar cuprinde în zona metropolitană şi oraşe din provincia Quebec, dintre care cel mai important este Hull.

La Ottawa se află sediul guvernului federal şi al ambasadelor străine acreditate în Canada.

În ultimii ani, Ottawa a cunoscut o puternică dezvoltare economică, ceea ce a determinat şi creşterea populaţiei la nivelul de 1,17 milioane locuitori ( pentru zona metropolitană).

Mai mult de 25% dintre rezidenţii zonei metropolitane consideră limba franceză ca limbă maternă, iar cea mai mare parte a populaţiei vorbeşte şi limba engleză. Limba arabă este a treia limbă vorbită în capitala Canadei ( după engleză şi franceză), urmată de chineză, italiană,germană şi poloneză.

În Ottawa sunt sediile multor corporaţii naţionale , mai ales în domeniul tehnologiei avansate. Supranumită “ Silicon Valley North,” Ottawa cuprinde mai mult de 1000 companii specializate în tehnologie avansată, la care lucrează peste 70000 de specialişti. Ottawa este centrul cercetării de vârf în domeniul telecomunicaţiilor,a programării (software), ştiinţelor spaţiale şi tehnologiei mediului.

De fapt, 75% din activitatea de cercetare în domeniul telecomunicaţiilor din Canada se desfaşoară la Ottawa, făcând ca acest oraş să ocupe locul 5 în lume în ceea ce priveşte concentrarea forţei de muncă înalt calificate.

Turismul joacă de asemenea un rol important în economia capitalei federale, aducând venituri anuale de peste 1 miliard CAD, realizate de peste 5 milioane vizitatori.

În ceea ce priveşte asociaţiile naţionale , mai mult de 1000 dintre acestea opereză în zona metropolitană Ottawa, dintre care 350 au sediiile de baza în capitala federală.

În Ottawa sunt peste 25000 companii de afaceri, dintre care multe se află în topul primelor 500 companii canadiene. Jumatate din patentele înregistrate în provincia Ontario sunt distribuite la companii din Ottawa.

Regiunea metropolitană Ottawa beneficiază de cel mai mare procent de forţă de muncă cu înaltă calificare şi de procentajul cel mai mare de populaţie cu studii universitare dintre toate oraşele Canadei.

CAPITOLUL I. DESCRIERE GENERALA

Canada este așezată în partea de nord a Americii de Nord. Cu un teritoriu de 9.977.139 km2, Canada este al doilea stat ca întindere din lume. Deţine 7% din suprafaţa de uscat a Terrei si 9% din resursele de apă dulce ale acesteia. Pe toată lungimea de 8.890 km a granitei de sud, se invecinează cu SUA, la vest cu apele Pacificului de Nord, la nord-vest cu Peninsula Alaska (SUA), la nord cu Oceanul Arctic, iar la est şi sud-est cu apele Atlanticului de Nord. Insula Groenlanda, din largul coastelor de nord-est ale Canadei, aparţine Regatului Danemarcei. Capitala acestei țari este Ottawa.

Canada este un stat federal constituit, în principal, pe baza a doua entităţi teritoriale majore: New France (bazat pe colonizarea franceză) şi British North America (bazat pe colonizarea anglo-saxonă), la care s-au adăugat ulterior provinciile şi teritoriile aflate in componenţa Canadei de astăzi.

Preview document

Politica comercială în Canada - Pagina 1
Politica comercială în Canada - Pagina 2
Politica comercială în Canada - Pagina 3
Politica comercială în Canada - Pagina 4
Politica comercială în Canada - Pagina 5
Politica comercială în Canada - Pagina 6
Politica comercială în Canada - Pagina 7
Politica comercială în Canada - Pagina 8
Politica comercială în Canada - Pagina 9
Politica comercială în Canada - Pagina 10
Politica comercială în Canada - Pagina 11
Politica comercială în Canada - Pagina 12
Politica comercială în Canada - Pagina 13
Politica comercială în Canada - Pagina 14
Politica comercială în Canada - Pagina 15
Politica comercială în Canada - Pagina 16
Politica comercială în Canada - Pagina 17
Politica comercială în Canada - Pagina 18
Politica comercială în Canada - Pagina 19
Politica comercială în Canada - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Politica Comerciala in Canada.docx

Alții au mai descărcat și

Politica comercială în Pakistan

Introducere -Pakistan- Republica Islamică Pakistan a luat fiinţă ca un stat independent pe 14 august, 1947. Acesta a fost rezultatul a mişcării...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Efectele Rundei Uruguay asupra liberalizării comerțului mondial

1. ROLUL G.A.T.T. IN LIBERALIZAREA COMERTULUI INTERNATIONAL 1.1. Scurt istoric al crearii si organizarii G.A.T.T. 1.1.1 Crearea G.A.T.T. Crearea...

Competitivitatea comerțului exterior al Canadei pe piața internațională

Capitolul 1. Prezentare generală a Canadei 1.1. Poziție geografică, istorie, apartenența la organizații internaționale Poziție geografică...

Politica comercială a Germaniei

Capitolul I Prezentare generală a politicii comerciale a Germaniei In calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene (UE), toate...

Politică comercială - Canada

Introducere In acest proiect vom prezenta cateva elemente de comert international al Canadei. Vom aborda subiecte de natura economica din care sa...

Grasă de Cotnari - marketing internațional

REZUMAT INTRODUCTIV Lucrarea de faţă evidenţiază întregul proces care trebuie parcurs în cazul în care o firmă autohtonă doreşte să îşi extindă...

Strategia de penetrare pe o piața externă - Zaraza

REZUMAT INTRODUCTIV Lucrarea de faţă evidenţiază întregul proces care trebuie parcurs în cazul în care o firmă autohtonă doreşte să îşi extindă...

Impactul Procesului de Integrare Economică asupra Economiei nord-americane

1. Introducere Lansând la 1 ianuarie 1994 Acordul de Liber Schimb Nord American, America de Nord este promotoarea unei grupãri regionale care a...

Impactul Procesului de Integrare Economică Asupra Țărilor Nord-Americane

Extinderea procesului de regionalizare la scară planetară prin apariţia unor noi grupări de cooperare şi integrare economică, a determinat ţările...

Ai nevoie de altceva?