Politică de vânzare în cadrul Wilmark

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2427
Mărime: 38.28KB (arhivat)
Publicat de: Dinu Șandor
Puncte necesare: 7
proiectul a fost prezentat in cadrul facultatii de Comert la materia econom,ie comerciala.

Cuprins

  1. Descrierea firmei
  2. Istoricul si profilul
  3. Mediul de activitae al firmei
  4. Mediul intern
  5. Mediul extern
  6. Politica de vanzare
  7. Continutul si obiectivele politicilor de vânzari la nivel macro si microeconomic în diferite ramuri de comert;
  8. Fundamentarea politicilor de vânzare – preturile, adaosurile, cota de profit, creditul.

Extras din proiect

Descrierea firmei

De la înfiintarea sa din anul 1990, societatea WALMARK a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, în care si-a realizat activitatile comerciale si de productie. Cu trecerea timpului, din acestea s-a profilat un domeniu de mare perspectiva si poate cel mai dinamic, si anume productia si vânzarea de preparate farmaceutice si parafarmaceutice cu marca Walmark, Nature’s Bounty si Proenzi.

Scopul de realizare strategica ca pâna în anul 2007 sa devina cel mai mare producator de suplimenti nutritivi din regiunea Europei centrale si de rasarit, este urgentat de rezultatele economice anuale ale societatii. Pasii cei mai importanti catre acest scop trasat sunt încheierea constructiei fabricii de productie pentru divizia farmacie, ridicata în concordanta cu normele GMP (Practica corecta de productie) si obtinerea licentei de fabricare a medicamentelor de la Institutul de stat pentru controlul medicamentelor din Praga. Primul preparat la vânzare libera Septofort a fost scos pe piata în anul 2004. Ne straduim sa dezvoltam si sa largim portfoliul de medicamente fabricate în asa fel, încât cota lor la cifra totala de afaceri a societatii, sa atinga în scurta vreme aproximativ un sfert din total.

Istoricul si profilul societatii

Firma WALMARK a fost înfiintata în Cehia pe 30.07.1990 ca societate cu raspundere limitata. În prima faza a existentei sale compania Walmark s-a orientat în directia comertului exterior. Dupa activitatile initiale din domeniul comertului cu tehnica de calcul si necesar pentru gospodarie, în prima jumatate a anului 1991 compania s-a reorientat spre comertul cu produse agricole, mai ales exportul de seminte speciale în scopuri alimentare. La sfârsitul anului 1991, compania si-a început activitatile si chiar productia proprie în segmentul bauturilor nealcoolice. Începând cu anul 1992, ea a început sa se ocupe cu importul si apoi cu productia proprie de preparate farmaceutice si parafarmaceutice, mai ales suplimenti nutritivi si mijloace de cosmetica curativa.

Cele trei directii principale mentionate ale afacerilor, constituite în trei divizii, divizia alimente, divizia farmacie si divizia produse agricole, au reprezentat pâna în anul 2001 principalele verigi din oragnizarea firmei. În aceasta perioada, în cadrul formularii strategiei de lunga durata, conducerea societatii a aprobat orientarea firmei spre domeniul farmaceutic drept domeniu cu mare perspectiva de dezvoltare si pe plan international. În legatura cu aceasta hotarâre în septembrie 2001 a fost vânduta divizia produselor agricole si în urmatorii ani, firma Walmark a actionat ca producator de suplimenti nutritivi si de bauturi nealcoolice. Procesul parasirii treptate a domeniilor nefarmaceutice s-a încheiat la sfârsitul anului 2004, când firma Walmark si-a vândut majoritatea activelor diviziei alimente, care se ocupa de fabricarea bauturilor nealcoolice.

Cu ajutorul surselor astfel obtinute, compania a investit importante sume în dezvoltarea diviziei sale farmaceutice. A fost construita o fabrica complet noua, care îndeplineste normele GMP (Practica corecta de productie) si care se numara printre cele mai moderne din Rep. Ceha. Pe baza procesului de certificare stapânit cu succes, începând cu anul 2003 Walmark este detinatorul aprobarii de fabricare a medicamentelor, emisa de Institutul de stat pentru controlul medicamentelor. Un moment crucial pentru dezvoltarea ulteriaora a diviziei farmaceutice a firmei l-a constituit începutul productiei primelor medicamente în septembrie 2004. Portfoliul initial al suplimentilor nutritivi care constituie pe mai departe coloana încasarilor societatii, a fost largit cu medicamente de uz uman. Primul medicament scos pe piata la vânzare libera sub licenta, a fost preparatul Septofort. Pentru perioada urmatoare, Walmark pregateste începerea productiei altor câtorva medicamente. O importanta parte a investitiilor firmei Walmark din ultimii ani a fost si cumpararea în 2004 a marcii de succes Proenzi- pentru harnirea articulatiilor.

Preview document

Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 1
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 2
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 3
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 4
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 5
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 6
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 7
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 8
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 9
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 10
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 11
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 12
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 13
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 14
Politică de vânzare în cadrul Wilmark - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Politica de Vanzare in Cadrul Wilmark.doc

Ai nevoie de altceva?