Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6782
Mărime: 44.90KB (arhivat)
Publicat de: Ivona Mitroi
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ileana Tache
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. I. Politica de transport în Uniunea Europeană 1
  2. I.1. Istoricul politicii de transport în Uniunea Europeană 1
  3. I.2. Obiective 3
  4. II. Politica energetică în Uniunea Europeană 4
  5. II.1. Încercări de definire a unei politici comune de energie 4
  6. II.2. Carta Europeană a Energiei 6
  7. II.3. Cartea Verde a Energiei 6
  8. II.4. EVOLUŢII CURENTE 7
  9. II.5. Tabloul energetic în statele în curs de aderare şi candidate 10
  10. III. Politica de mediu în Uniunea Europeană 11
  11. III.1. Obiectivele iniţiale ale politicii de mediu a UE 11
  12. III.2. Principiile iniţiale pe care s-a bazat politica de mediu în UE 11
  13. III.3. Prevederile Actului Unic European în domeniu politicii de mediu 11
  14. III.4. Tratatul de la Maastricht şi politica în domeniul mediului înconjurător 12
  15. III.5. Raţiunile economice pentru o politică de mediu comună în UE 12
  16. III.6. Evoluţia politicii UE în domeniul mediului 13
  17. III.7. Noi componente ale Politicii Ecologice ale UE 15
  18. III.8. Decuplarea creşterii transporturilor de creşterea economică 16
  19. Bibliografie 17

Extras din proiect

I. Politica de transport în Uniunea Europeană

I.1. Istoricul politicii de transport în Uniunea Europeană

Principiile fundamentale ale Politicii Comune de Transport au fost stabilite în 1957 prin Tratatul de la Roma, de înfiinţare a Comunităţii Economice Europene. Tratatul defineşte fondul politicii comune de transport şi anume: reguli comune aplicabile transportului internaţional în Statele Membre; condiţii pentru autorizarea transportatorilor non-rezidenţi să opereze servicii de transport pe teritoriul unui Stat Membru; măsuri pentru îmbunătăţirea siguranţei în transport; limitarea aplicării în totalitate a Capitolului la transportul feroviar, rutier şi fluvial; Consiliul poate decide, prin majoritate de voturi, dacă trebuie stabilite reglementări pentru transportul maritim şi aerian.

Problemele de politică în sectorul transport sunt supuse procedurii de co-decizie, cu excepţia reglementărilor ce pot avea un efect grav asupra standardului de viaţă şi forţei de muncă în unele zone sau asupra operaţiunilor unităţilor de transport; astfel de reglementări sunt administrate prin procedura de consultare şi votul în unanimitate în Consiliul European.

Până în anul 1985, Congresul European al Miniştrilor Transporturilor a rămas principala instituţie ce coordona politicile de transport pan-europene.

Deşi Tratatul de la Roma a prevăzut o Politică Comună de Transport, foarte puţine realizări au fost înregistrate până în anul 1985, deoarece Statele Membre aveau ezitări în a ceda controlul lor asupra politicii de transport. Inexistenţa unor progrese a fost atât de evidentă încât, în 1983, Parlamentul European a decis să cheme în instanţă Consiliul de Miniştri, la Curtea Europeană de Justiţie, pentru „nereuşita în implementarea unei politici comune de transport, şi în particular în stabilirea cadrului unei astfel de politici cu caracter obligatoriu", după cum fusese stabilit în Tratat.

În luna mai 1985, Curtea s-a pronunţat, confirmând eşecul Consiliului de a asigura libertatea serviciilor din cadrul transportului internaţional şi de a stabili condiţiile în care transportatorii non-rezidenţi pot opera servicii de transport pe teritoriul unui Stat Membru. La puţin timp, în luna iunie 1985, Comisia Europeană a publicat Carta Albă privind finalizarea Pieţei Interne, ce a transformat politica de transport într-o componentă importantă a strategiei comunitare generale. În a doua jumătate a anilor '80 şi la începutul anilor '90, au fost înregistrate progrese considerabile în ceea ce priveşte liberalizarea şi armonizarea politicilor de transport. La sfârşitul anilor '80 au intrat în discuţie şi alte probleme - dezvoltare infrastructurii şi impactul transporturilor asupra mediului.

În decembrie 1992, Comisia Europeană a publicat o Comunicare asupra Dezvoltării Viitoare a Politicii Comune de Transport. Această Comunicare a schimbat cursul politicii de transport a Uniunii Europene dinspre o abordare sectorială către o politică integrată bazată pe mobilitate durabilă. Noi probleme au fost aduse în discuţie: siguranţa transporturilor, protecţia socială şi a mediului, relaţiile externe, şi politicile de taxare.

În continuare, Comisia Europeană a adoptat în iulie 1995 o a doua Comunicare, privind îmbunătăţirea calităţii transporturilor prin utilizarea unor tehnologii noi, îmbunătăţirea funcţionării pieţei unice şi dezvoltarea dimensiunii externe a politicii de transport.

În decembrie 1995, a intrat pentru prima oară cu adevărat în discuţie latura fiscală a politicii de transport, datorită Cartei Verzi „Către taxarea echitabilă şi eficientă în transporturi". Într-o nouă Cartă Albă „Taxare echitabilă pentru utilizarea infrastructurii: o abordare pe etape a unui cadru comun de taxare pentru utilizarea infrastructurii în Uniunea Europeană", Comisia Europeană a dezbătut problema unei abordări comunitare armonizate a taxării în sectorul de transport.

Comisia Europeană a prezentat apoi o Comunicare în decembrie 1998. Acest nou document, numit „Mobilitate durabilă: Perspective pentru viitor", a actualizat programul de acţiune din 1995 şi a stabilit obiective pe termen lung, pentru perioada 2000-2004.

În septembrie 2001, Comisia Europeană a adoptat o nouă Cartă Albă privind Politica Comunitară de Transport. Documentul a propus măsuri pentru revizuirea politicii de transport astfel încât să devină mai durabilă şi să evite pierderile economice enorme cauzate de ambuteiaje, poluare şi accidente.

În octombrie 2004 a fost adoptată „O constituţie pentru Europa". Secţiunea 7 a acesteia stabileşte că, după consultarea cu Comitetul Economic şi Social, Consiliul va reglementa: regulile comune aplicabile transportului internaţional către şi de pe teritoriul unui Stat Membru sau traversând teritoriul unuia sau mai multor State Membre; condiţiile în care transportatori non-rezidenţi pot opera servicii de transport pe teritoriul unui Stat Membru; măsuri de creştere a siguranţei transporturilor; şi alte prevederi considerate adecvate. Reglementările acestui Capitol se aplică transportului feroviar, rutier şi fluvial.

Preview document

Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 1
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 2
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 3
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 4
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 5
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 6
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 7
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 8
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 9
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 10
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 11
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 12
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 13
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 14
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 15
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 16
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 17
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 18
Politică europeană în domeniul transporurilor, energiei și mediului - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Politica Europeana in Domeniul Transporurilor, Energiei si Mediului.doc

Alții au mai descărcat și

Uniunea Europeană - Origine, evoluție și perspective

Scurt istoric privind apariția Uniunii Europene Uniunea Europeana- UE este dezvoltată în Europa, compusă din 28 de state, fiind o uniune ecomonică...

Strategii de dezvoltare a serviciilor în județul Brașov

Capitolul 1 Importanta strategiei pentru dezvoltarea serviciilor in judetul Brasov Expansiunea serviciilor, cresterea rolului lor in viata...

Uniunea Europeană - perspectivă energetică pentru 2050

1. INTRODUCERE "Durabilitate fără subvenţii" - acesta a fost obiectivul pe termen mediu formulat de către Comisia Europeană în cadrul conferinţei...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?