Politici de preturi firma Flanco

Imagine preview
(7/10)

Acest proiect trateaza Politici de preturi firma Flanco.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

FLANCO RETAIL S.A

Prezentarea firmei

Sediu central al societăți se află în localitatea Voluntari , Jud Ilfov , Șos București Nord 15-23 , acesta are până în prezent 118 magazine în întreaga țară .

Flanco este unul dintre cei mai populari retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice și electrocasnice.

Flanco a fost înființat de catre Florin Andronescu și operează în prezent o rețea de 118 de magazine în cele mai importante regiuni comerciale ale țării. Flanco este orientat catre nevoile clientului punîndu-i la dispoziție o ofertă variată de produse, soluții de creditare avantajoase și o gamă largă de servicii. Flanco exista pe piață din 1996.

Pentru a asigura clienților o gamă largă de produse, o compania este împarțită de regulă, în mai multe departamente, fiecare având anumite funcții și atribuții. Pentru funcționarea eficientă și armonioasă a unei companii, este necesar ca diferitele departamente să conlucreze.

1.1

Personalul responsabil desfacerii și vânzări al acestei companii îl voi prezenta în ornitograma din tabelul 1.2

1.2

ANALIZA MEDIULUI FIRMEI

O etapă deosebit de importantă a procesului planificării de marketing este desfășurarea auditului intern și extern, pe baza cărora se realizează analiza de tip SWOT. În esență, auditul de marketing constă în specificarea, culegerea, măsurarea, analiza și interpretarea datelor și informațiilor referitoare la mediul extern și intern al organizației, cu scopul de a identifica punctele forte și slăbiciunile firmei, oportunitățile și riscurile specifice mediului extern și de a fundamenta obiectivele de marketing ale evoluției viitoare ale organizației.

Evoluția firmei Flanco Retail este marcată,în prezent, de amplificarea interdependențelor cu mediul în care își desfășoară activitatea;

I.ANALIZA MACROMEDIULUI

Aceasta analiză, ca prim pas în elaborarea strategiei firmei Flanco, cuprinde forțele externe care acționează asupra întreprinderii,macromediul, și a micromediului stimulând sau frânând activitatea desfășuratăde aceasta. Acești factori exercită în permanență o influență mai mică sau maimare asupra activității î ntreprinderii, aflându-se într-o permanentă schimbare.Toate firmele sunt conștiente de acest lucru dar nu toate sunt la fel de eficiente în monitorizarea mediului extern, a tendințelor factorilor de mediu și înadaptarea activităților desfășurate în consecință. Elementele macromediului sunt clasificate în sase mari categorii: mediul demografic, mediul economic, mediul tehnologic, mediul natural, mediul cultural și cel politico-legislativ. Problema fundamentală a analizei mediului înconjurător este de a înțelege modul în careacesta influențează organizația și, lucru mai dificil, modul în care o va face în viitor.

1. Mediul demographic

Mediul demografic este reprezentat de populație si structurile sale,persoanele ce fac parte din zona de activitate a firmei. Prin analiza modelelor și trend-urilor în structura populației este posibilă anticiparea comportării consumatorilor de pe o anumită piață, în măsura în care numărul mare de nevoiși dorințe ale acestora sunt exprimate de trăsături demografice precum: vârsta,sexul, starea civilă, ocupația. O serie de modificări semnificative în datele demograficese reflectă într-un mod semnificativ asupra comportamentului de cumpărare al populației, asupra dimensiunilor șistructurii cererii. Aceste atribute sunt utilizate de întreprindere în determinarea dimensiunilor pieței potențiale, în elaborarea de estimări privind evoluția cereriide produse și servicii, în stabilirea celui mai potrivit mix pentru piața respectivă.Atributele demografice pot furniza indicii clare asupra structurii gamei de produse, asupra prețurilor pe care consumatorii sunt dispusi să le plătească pentru aceste produse, asupra modalităților optime de distribuire a lor și a celor mai potrivite acțiuni promoționale.Un prim aspect util în analiza factorilor demografici este numărul și structura pe sexe a populației ce face parte din piața firmei Flanco,atât sub aspectul volumului, cât și al dinamicii și evolutiei în timp. În general, pe ansamblul economiei se constată o ușoară scădere a populației, datorită scăderi inatalității, a căsătoriilor la vârste mai înaintate și tendinței generale de a pune pe prim plan cariera, dar și datorită factorilor ce țin de stilul de viață și atitudinea față de viața personală.Între anii 2005-2011 populația Romaniei a cunoscut o scădere semnificativă,aproximatic 700.000-1.000.000. În prezent, numărul populației atinge cifra de 20.121.641 persoane, din care 56 % aparțin mediului urban și 44%mediului rural. Din punct de vedere al evoluției pe sexe a populației.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politici de preturi firma Flanco.docx

Bibliografie

http://doingbusiness.ro/financiar/raport/2106683/flanco-retail-sa/
https://www.flanco.ro/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Flanco

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI Facultate de administrație și afaceri MARKETING