Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5565
Mărime: 36.43KB (arhivat)
Publicat de: Remus Bălan
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Extras din proiect

1. Prezentaţi o idee de afaceri în domeniul serviciilor şi realizaţi un slogan de promovare a acestei afaceri

Înfinţarea unui salon de coafor, este o afacere rentabilă pe timp de criză. Firma trebuie să urmărească ca potenţialul său să corespundă criteriilor de succes ale pieţei dar să şi bată concurenţa posibilă. Trebuie urmărite toate noutăţile în domeniu, ritmul de apariţie a potenţialilor clienţi care pot influenţa activitatea şi canalele de distribuţie ale serviciilor firmei. Firma îşi propune să aibă ca obiective pe tremen scurt , diversificarea gamei de produse cosmetice cu extracte naturale utilizate în oferirea serviciilor pentru a acoperi o clientelă cu cerinţe şi gusturi cât mai diferite. În ceea ce priveşte obiectivele pe termen lung, firma doreşte să-şi deschidă şi alte saloane de coafor în alte zone ale oraşului.

Cheltuielile care preced demararea afaceri includ mai multe componente. Este vorba în primul rând de costurile legate de asigurarea spaţiului de desfăşurare a activităţii, voi amplasa afacerea la parterul blocului. Amplasarea la un nivel superior al unui bloc nu este recomandabilă deoarece reduce cu mult accesibilitatea şi implicit numărul de vizitatori. Costurile legate de spaţiu variază de la câteva sute de euro. Urmează costurile ocazionate de amenajarea spaţiului, moblier. Acestea pot ajunge până la 10.000 euro. Echipamentele specifice reprezintă un alt capitol distinct al investiţiei iniţiale. Ele se compun din posturi de coafură, aparate de sterilizat, produse pentru îngrijirea părului. Preţul acestora însumează 10.000 euro pentru un salon de mărime medie.

În ceea ce priveşte piaţă cărui sunt destinate serviciile firmei este formată din nr. consumatorilor efectivi (actuali) şi nr. nonconsumatorilor. Factorii care influenţează, de cele mai multe ori deciziile clienţilor sunt: calitatea serviciilor prestate, preţul acestora, confortul şi siguranţa în incinta salonului precum şi amabilitatea angajaţilor.

Principalele ciriterii după care se face diferenţierea serviciilor, sunt: preţ, caltate, amabilitatea personalului, confortul clienţilor, diversitatea serviciilor, protecţia şi ambianţa.

Firma îşi propune să ofere clienţilor, o gamă largă de servicii:: tuns, împletit, codiţe, vopsit. La început se va practica un preţ relativ mare, peste medie, pentru a putea face faţă cheltuielilor, însă pe parcurs, datorită apariţiei potenţialilor concurenţi, se vor reduce treptat preţurile la nivelul celor de pe piaţă. Firma va avea ca slogan ,,stilul tau, prioritatea noastră”.

În ceea ce priveşte cadrul legal necesar, va fi înfiinţat un SRL. Totodată firma va trebui să obţină autorizaţie, sanitară, aviz PSI-prevenirea şi stingerea incendiilor, aviz de la autoritatea de mediu, aviz de la autoritatea pentru protecţia muncii, autorizaţie de funcţionare de la primărie precum şi documente care să ateste specializarea în domeniul angajaţilor.

Salonul îşi propune să-şi extindă profitului prin creşterea intensificării reclamei atât în reviste cât şi pe panourile amplasate în faţa salonului dar şi prin motivarea angajaţilor şi a clienţilor. Totodată firma îşi propune să investească în promovare, prin tipărirea unor fluturaşi în legătură cu serviciile oferite. Datorită acestei metode de promovare numărul clienţilor va trebui să crească.

În ceea ce priveşte structura clienţilor, se poate observa o pondere peste 75% a persoanelor de sex feminin, precum şi o concentrare în jurul vârstei de 18-45 de ani.

Concurenţa este uniform reprezentată, pornind de la saloanele de lux, de regulă localizate ultracentral dispunând de aparatură şi de dotări dintre cele mai moderne şi de personal cu înalte calificări în domeniu, până la unităţile impropriu amplasate în apartamentele de bloc şi care adesea nu respectă normele legale în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor igienico-sanitare.

2. Analizaţi rolul şi activităţile managerului dintr-o organizaţie care activează în domeniul

serviciilor.

„Manager - specialist in domeniul managementului, conducator de intreprindere, persoana care aplica principiile si tehnicile managementului, adica este implicata in administarea unei organizatii cu autoritate in folosirea, combinarea si coordonarea resurselor umane, financiare, materiale si informationale, in scopul obtinerii rezultatelor dorite(urmarite)”.

Managementul a fost definit de Mary Parker Follet ca „arta de a realiza anumite lucruri cu ajutorul oamenilor” Elementele implicate in procesul de management au fost identificate de Henry Fayol ca fiind „a prevedea si a planifica, a organiza, a comanda, a coordona si a controla.

Preview document

Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 1
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 2
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 3
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 4
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 5
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 6
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 7
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 8
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 9
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 10
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 11
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 12
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 13
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 14
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 15
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 16
Portofoliu de evaluare - disciplina management în comerț, turism, servicii - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Portofoliu de Evaluare - Disciplina Management in Comert, Turism, Servicii.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Proiect practică modul

Autorecapitulare:- timp aproximativ 8 minute Înainte de a începe noua lectie a-si dori sa facem o mica recapitulare, deoarece lectia se coreleaza...

Portofoliu de Evaluare - Intercontinental

INTRODUCERE Motivul alegerii acestei idei de afaceri este acela că “Managementul relaţiilor cu clienţii” este un concept nou în România, prin...

Ai nevoie de altceva?