Practica - Banca Romaneasca

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica - Banca Romaneasca.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Prezentarea companiei

Grupul National Bank of Greece (NBG) ocupa o pozitie dominanta pe piata serviciilor financiar-bancare din Grecia, fiind cel mai vechi si cel mai mare grup financiar aceasta tara. Istoria NBG a început în 1841, din 1880 fiinf listat la Bursa de Valori din Atena, iar din octombrie 1999 si la Bursa de Valori din New York.

NBG dispune numai în Grecia de 574 de unitati teritoriale si 1481 de ATM-uri. La nivel international, reteaua de sucursale numara 1184 unitati deschise în peste 13 tari din Europa, Zona Mediteraneana si Emisfera de Sud.

Banca elena se bucura de o mare încredere din partea clientilor. Astfel, portofoliul NBG numara pespe 9 milioane de conturi de depozite, la care se adauga 1.5 milioane conturi de credite.

In afara activitatilor bancare specifice, desfasurate prin Banca Romaneasca, Grupul NBG este implicat în Romania si în alte domenii financiare. Companiile reprezentative aflate sub controlul acestuia sunt Societatea de asigurare - reasigurare Garanta, Societatea de servicii de investitii financiare NBG Securuties Romania si NBG Leasing.

Garanta Asigurari este o companie dinamica pe piata asigurarilor din Romania, care are în centrul preocuparilor sale grija fata de client. Angajamentul companiei Garanta fata de clientii sai este unul pe termen lung, iar eforturile acesteia se concentreaza în oferirea unor produse moderne si a unor servicii de calitate, care sa satisfaca nevoile cele mai variate de asigurare.

NBG Securities Romania este o societate de brokeraj activa pe piata de capital din Romania. Compania a fost înfiintata în 1996 sub denumirea de TOP Invest, apoi în 2000 a fos denumita ETEBA Romania S.A. in martie 2010, compania a fost redenumita NBG Securities Romania. Aceasra este membra si actionara a Bursei de Valori Bucuresti, a Fondului de Compensare a Investitiilor si a Casei de Compensare Bucuresti. Principalele activitati ale companiei sunt preluarea si transmiterea ordinelor privind unul sau mai multe instrumente financiare, tranzactionarea pe cont propriu, administrarea portofoliilor, consulanta de investitii, subscrierea de instrumente financiare si plasamentul acestora în baza unui angajament ferm, plasamentul de instrumente financiare fara un angajament ferm, administrarea unui sistem alternativ de tranzactionare.

NBG Leasing IFN a fost infiintata în anul 2003, avand ca obiect principal de activitate finantarea în sistem de leasing financiar si operational de autovehicule, echipamente si imobile. Fiind permanent peocupata de cresterea calitatii serviciilor oferite, în scurt timp societatea a reusit cearea unui portofoliu solid de clienti, proptitudinea si seriozitatea solutiilor de finantare reprezentand principalele argumente pentru ocuparea unei pozitii de top în ierarhia firmelor de leasing din Romania.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica - Banca Romaneasca.docx

Alte informatii

Academia de Studii Economice - Bucuresti Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica