Practică BancPost

Proiect
9.2/10 (4 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 13691
Mărime: 182.34KB (arhivat)
Publicat de: Ionel Tudorache
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valeriu Dornescu

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul 1
  3. Prezentarea societăţii S.C. Bancpost S.A. 4
  4. Capitolul 2
  5. Sistemul informaţional bancar 8
  6. 2.1. Rolul sistemelor informaţionale în activitatea Bancpost 8
  7. 2.2. Soluţii IT implementate de Bancpost 12
  8. 2.3. Protejarea sistemelor informatice 14
  9. Capitolul 3
  10. Operaţiuni bancare cu numerar 17
  11. 3.1. Organizarea operaţiunilor bancare cu numerar 17
  12. 3.2. Instrumente utilizate în derularea operaţiunilor de încasari si plaţi 19
  13. 3.3. Operaţiuni privind inter-relaţia dintre Casa de Circulaţie şi Fondul de Rezervă 22
  14. 3.4. Încheierea zilnică a operaţiunilor de casierie 23
  15. Capitolul 4
  16. Operaţiuni privind creditarea bancară 25
  17. 4.1. Creditarea bancară a persoanelor fizice 25
  18. 4.2. Creditarea bancară a companiilor mici şi PFA (persoane fizice autorizate) 29
  19. 4.3. Creditarea bancară a companiilor medii şi mari 34
  20. Capitolul 5
  21. Instrumente moderne de plată 36
  22. 5.1. Cardurile 36
  23. 5.2. Internet Banking 41
  24. 5.3. Sistemul de plată prin POS 43
  25. 5.4. ATM (Automated Teller Machine) 44
  26. Concluzii 45
  27. Bibliografie 46

Extras din proiect

Introducere

Domeniul bancar prezintă un rol deosebit în formarea, dezvoltarea şi buna funcţionare a unei economii. Datorită acestui fapt am ales să îmi efectuez stagiul de practică în Agenţia Bancpost Galata, Str. Pantelimon Halipa, Nr. 2, Bl. E 4A, din Iaşi, în perioada 09.06.2009 – 25.06.2009. Acest stagiu mi-a oferit oportunitatea de a cunoaşte cum se desfăşoară în mod efectiv activitatea într-un asemenea domeniu. Pe durata derulării practicii am realizat că activitatea desfăşurată de către un operator bancar presupune o atenţie şi o responsabilitate sporită. Pe lângă cunoştinţele legate de activitatea bancară un operator trebuie să aibă capacitatea de comunica şi de a se prezenta impecabil în faţa clienţilor. O asemenea prezentare este în folosul companiei, deoarece clientul este motorul tutuor activităţilor întreprinderii şi de aceea orice bancă trebuie să atragă şi să fidelizeze un număr însemnat de clienţi. Bagajul de informaţii acumulate vine în sprijinul celorlalte cunoştinţe pe care le deţineam şi m-a ajutat să înţeleg anumite aspecte teoretice.

Lucrarea este structurată pe 5 capitole după cum urmează:

Capitolul 1. Prezentarea Societăţii S.C. Bancpost S.A. – conţine un scurt istoric al companiei, precum şi misiunea, viziunea şi valorile pe care se bazează Bancpost.

Capitolul 2. Sistemul Informaţional Bancar – am realizat o scurtă prezentare a rolului principalelor sisteme informaţionale utilizate de către bancă precum şi modul de gestiune al securităţii informaţiilor care circulă în cadrul acestor sisteme.

Capitolul 3. Operaţiuni bancare cu numerar – evidenţiază operaţiunile cu numerar efectuate de Bancpost, modul de organizare şi funcţionare a casieriei şi a trezoreriei.

Capitolul 4. Operaţiuni de creditare bancară – în acest capitol am detaliat principalele credite acordate de Bancpost. Am realizat o structurare a creditelor în funcţie de beneficiari şi anume credite pentru persoane fizice, PFA. şi persoane juridice. Pe lângă acestea am precizat de asemenea documentele necesare obţinerii creditelor precum şi pricipalele avantaje oferite de acestea.

Capitolul 5. Instrumente moderne de plată – în acest capitol am realizat o prezentare succintă a mijloacelor moderne de plată folosite de Bancpost precum şi avatajele oferite de folosirea acestora.

Capitolul 1

Prezentarea societăţii S.C. Bancpost S.A.

Una dintre cele mai competitive bănci româneşti, Bancpost oferă, prin reţeaua extinsă de sucursale proprii şi prin diverse canale alternative de distribuţie, o gamă extinsă de produse şi servicii clienţilor corporativi, de retail şi persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din România. Bancpost a fost înfiinţată la 1 iulie 1991 (sub denumirea Bancpost), cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării sectorului comunicaţiilor. Activitatea oranizaţională începe în 1992 cu înfiinţarea primei unităţi, Sucursala Municipiului Bucureşti, cu sediul în Calea Griviţei, nr. 168. Banca îşi încheie primul an de activitate cu profit, având unitaţi în toate judeţele ţării, 13.000 de clienţi şi 28.000 de conturi.

În 1993 banca încheie un acord comercial cu C.N. Poşta Română pentru distribuirea de produse şi servicii bancare prin 2500 de oficii poştale. Tot în acest an s-au stabilit relaţii de corespondenţă bancară cu peste 60 de bănci străine. În următorul an banca s-a conectat la reţelele internaţionale Swift şi Reuters. În 1995 devine membru Vista Internaţional, având acces la reţeaua Vista. În 1996 au lansat primul lor card, Ultra (Visa Electron), în lei, au devenit membru Europay Interanţional şi au desfăşurat un program pilot instalând 12 ATM – uri în marile oraşe.

În 1997 au fost instalate primele 75 POS – uri ale băncii. În 1998 a fost lansat sistemul electronic banking eBank şi cardul Milenium Maestro. În 2002 Bancpost a fost prima bancă românească 100% privatizată. Anul 2006 a dus la extinderea teritorială, la sfârşitul anului înregistrându-se 204 unităţi.

Acestea sunt câteva din cele mai importante momente din istoria Bancpost, momente care au definit personalitatea ca instituţie şi care au ajutat la crearea unui bun renume şi o poziţie de vârf pe piaţa bancară românească.

Bancpost este membră a Eurobank EFG (EFG Eurobank Ergasias SA), o organizaţie bancară intenaţională cu peste 21.000 de angajaţi care oferă produsele şi serviciile sale atât prin reţeaua proprie de 1400 de sucursale şi puncte de vânzare cât şi prin canale alternative de distribuţie. Eurobank EFG a intrat pe piaţa românească în anul 2000, prin achiziţionarea unui pachet iniţial de 19,25% din capitalul social al Bancpost SA, una dintre băncile româneşti cu cea mai rapidă dezvoltare. De atunci, grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România. Astfel, pachetul său de acţiuni în Banpost a crescut, Eurobank EFG fiind în prezent acţionarul majoritar, cu 77,56% din totalul acţiunilor.

Ca urmare a unui profund proces de restructurare şi a implementării modelului unic de business al acţionarului său majoritar, Bancpost beneficiază astăzi de noi atu-uri, esenţiale într-un mediu intens concurenţial: sisteme informatice şi de telecomunicaţii moderne, procese şi operaţiuni optimizate, produse şi servicii competitive, complet reproiectate şi orientate către client, personal bine instruit, precum şi o forţă de vânzări dinamică şi pro-activă.

Preview document

Practică BancPost - Pagina 1
Practică BancPost - Pagina 2
Practică BancPost - Pagina 3
Practică BancPost - Pagina 4
Practică BancPost - Pagina 5
Practică BancPost - Pagina 6
Practică BancPost - Pagina 7
Practică BancPost - Pagina 8
Practică BancPost - Pagina 9
Practică BancPost - Pagina 10
Practică BancPost - Pagina 11
Practică BancPost - Pagina 12
Practică BancPost - Pagina 13
Practică BancPost - Pagina 14
Practică BancPost - Pagina 15
Practică BancPost - Pagina 16
Practică BancPost - Pagina 17
Practică BancPost - Pagina 18
Practică BancPost - Pagina 19
Practică BancPost - Pagina 20
Practică BancPost - Pagina 21
Practică BancPost - Pagina 22
Practică BancPost - Pagina 23
Practică BancPost - Pagina 24
Practică BancPost - Pagina 25
Practică BancPost - Pagina 26
Practică BancPost - Pagina 27
Practică BancPost - Pagina 28
Practică BancPost - Pagina 29
Practică BancPost - Pagina 30
Practică BancPost - Pagina 31
Practică BancPost - Pagina 32
Practică BancPost - Pagina 33
Practică BancPost - Pagina 34
Practică BancPost - Pagina 35
Practică BancPost - Pagina 36
Practică BancPost - Pagina 37
Practică BancPost - Pagina 38
Practică BancPost - Pagina 39
Practică BancPost - Pagina 40
Practică BancPost - Pagina 41
Practică BancPost - Pagina 42
Practică BancPost - Pagina 43
Practică BancPost - Pagina 44
Practică BancPost - Pagina 45
Practică BancPost - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Practica BancPost.doc

Te-ar putea interesa și

Studiu Monografic la Bancpost

CAPITOLUL 1 Prezentarea societǎţii bancare. Istoric şi evoluţie 1. Momentul istoric. Principalele etape şi evoluţia Bancpost este astăzi una...

Proiect practică Bancpost

CAPITOLUL I 1.1. Despre Bancpost Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Are o echipa puternica de specialisti,...

Practică BancPost

Scurtă prezentare a companiei Bancpost a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării...

Practică BancPost

CAP. I PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE Banc Post a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării...

Monografie BancPost

1.Prezentarea societăţii bancare.Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric al înfiinţării Bancpost SC.BANCPOST S.A. a fost înfiinţată în data de...

Practică bancară BancPost

CAP I. INFORMATII BANCPOST 1.1 Despre Bancpost Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Avem o echipa puternica de...

Proiect practică realizat la BancPost Târgu Neamț

CAP 1. Introducere 1.1 Prezentare Bancpost Bancpost a fost infiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, in urma...

Monografie practică Bancpost

Prezentarea Bancpost Bancpost a fost infiinţată în 1991, ca bancă universală, comercială şi de economii, cu capital integral de stat, devenind în...

Ai nevoie de altceva?