Practică BCR

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 11319
Mărime: 54.16KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ovidiu Stoica
monografie BCR realizata pentru Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi.

Cuprins

  1. 1. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR
  2. 2. DECONTĂRI FĂRĂ NUMERAR
  3. 3. OPERŢIUNI DE CREDITARE BANCARĂ
  4. 4. INSTRUMENTE MODERNE DE PLATĂ

Extras din proiect

1. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR

Banca Comercială Română îşi înscrie numele pe lista băncilor comerciale nou create şi reorganizate dupa 1989. Este o instituţie specială, ce poate fi considerată o bancă nouă pentru că actul său de naştere poartă data de 1decembrie 1990, dar în acelaşi timp, prin activitatea pe care o desfăşoara în cadrul Băncii Naţionale din care se desprinde este deopotriva o bancă cu tradiţie în domeniul bancar.

Scurta şi bogata istorie a Băncii Comerciale Române recunoaşte ca realizare deosebită paşii făcuţi în domeniul informatizării. În 1990, toate lucrările băncii erau executate fără o tehnică de calcul adecvată, iar astăzi banca utilizează cele mai moderne echipamente din domeniul tehnicii de calcul, care permite o mare flexibilitate şi dinamică a operaţiunilor efectuate. Prin aceasta s-a obţinut extinderea funcţionalităţii aplicaţiilor informatice destinate operaţiunilor valutare, banca dispunând în prezent de un sistem modern de realizare în timp real a tranzacţiilor internaţionale care oferă facilităţi de generare, transmitere şi reconciliere a mesajelor SWIFT. În primii 8 ani de activitate, capitalurile proprii înregistrează o creştere de 362 ori. Chiar dacă evoluţia nu este pe masura dorită, nivelul atins în prezent a permis băncii să se situeze, după clasamentul efectuat de revista " The Banker ", pe primul loc între băncile româneşti şi pe un loc apreciabil între primele 1000 de bănci din lume.

Banca Comercială Română s-a prezentat mereu ca o bancă disponibilă pentru finanţarea economiei reale, pentru sprijinirea proceselor de restructurare şi retehnologizare.

În ceea ce priveşte eficienţa, Banca Comercială Română este una din cele mai profitabile instituţii bancare româneşti-reper al unor politici performante, flexibile, dinamice şi, în acelaşi timp, prudente şi echilibrate. Strategia băncii priveşte deschiderea cât mai largă spre exterior, domeniu în care Banca Comercială Română are deja o carte de vizită prodicioasă , semn al forţei şi credibilităţii sale: are relaţii de corespondent cu 650 de bănci străine, majoritatea acestora clasate între primele 1000 din lume; beneficiază de peste 45 de linii de creditare acordate de mari instituţii bancare şi garantate de instituţiile guvernamentale specializate din principalele ţări industrializate.

Banca Comercială Română este singura bancă comercială ce a „ieşit” pe piaţa internaţională de capital, fără garanţii guvernamentale, cu o emisiune de obligaţiuni de 7,500 de dolari. Administrează, singură sau în coparticipare, mari proiecte de finanţare acordate României de Banca Mondială şi B.E.R.D.

Recunoaşterea internă şi internaţională a poziţiei băncii, din partea specialiştilor şi presei, a venit, firesc, Banca Comercială Română fiind cea mai „galonată” instituţie bancară din România.

Banca Comercială Română este o bancă universală care oferă clienţilor o bogată gamă de produse şi servicii bancare, în lei şi valută, de la operaţiuni de cont curent şi creditare până la consultanţă.

Banca Comercială Română este singura bancă din România care asigură transferul rapid de valută pentru persoanele fizice prin reţeaua Money-Gram. Un alt serviciu bancar nou, foarte solicitat de clienţii persoane juridice, este aplicaţia de electronic banking denumită MultiCash-Banca Comercială Română. acest program permite efectuarea decontărilor prin calculator, consultarea extrasului de cont şi pune la dispoziţie o serie de alte informaţii bancare.

Banca Comercială Română este organizată pe sistem informatic de reţele informatice, fiecare unitate PC aflându-se în reţea, lucrând cu programele informatice SIBCOR 1999, SIBCOR 2000.

Decontările în sistemul intrabancar se fac instantaneu prin transmisii MODEM prin reţeaua informatică constituită între unităţi şi subunităţi, respectiv:

* Centrală

* Sucursale judeţene

* Sucursale, Agenţii

şi invers în orice moment al zilei în timpul programului de lucru.

Banca Comercială Română este racordată la Internet şi Intranet, conducerile de unităţi, şefii de servicii şi şefii de birouri făcând transmisii prin e-mail-uri.

În cadrul circuitului documentului, acestea sunt decontate instantaneu sau sunt transmise în anumite tranşe pe ore de comunicare.

Banca Comercială Română lucrează cu toate instrumentele de plată utilizate de o bancă, respectiv ordine de plată între societăţi, între persoane fizice şi societăţi şi între persoane fizice.

Preview document

Practică BCR - Pagina 1
Practică BCR - Pagina 2
Practică BCR - Pagina 3
Practică BCR - Pagina 4
Practică BCR - Pagina 5
Practică BCR - Pagina 6
Practică BCR - Pagina 7
Practică BCR - Pagina 8
Practică BCR - Pagina 9
Practică BCR - Pagina 10
Practică BCR - Pagina 11
Practică BCR - Pagina 12
Practică BCR - Pagina 13
Practică BCR - Pagina 14
Practică BCR - Pagina 15
Practică BCR - Pagina 16
Practică BCR - Pagina 17
Practică BCR - Pagina 18
Practică BCR - Pagina 19
Practică BCR - Pagina 20
Practică BCR - Pagina 21
Practică BCR - Pagina 22
Practică BCR - Pagina 23
Practică BCR - Pagina 24
Practică BCR - Pagina 25
Practică BCR - Pagina 26
Practică BCR - Pagina 27
Practică BCR - Pagina 28
Practică BCR - Pagina 29
Practică BCR - Pagina 30
Practică BCR - Pagina 31
Practică BCR - Pagina 32
Practică BCR - Pagina 33
Practică BCR - Pagina 34
Practică BCR - Pagina 35
Practică BCR - Pagina 36
Practică BCR - Pagina 37
Practică BCR - Pagina 38
Practică BCR - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Practica BCR.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnică bancară - practică BCR sucursala Turda

I. Organizarea BCR Banca Comerciala Romana este parte componenta din Grupul Financiar BCR, ce ofera clientilor servicii financiare integrate...

Dosar de practică - BCR - Agenția Carol, Craiova

Organigrama unitatii bancare de tip C – Agentia Carol, Craiova Director Judetean Retail Director Executiv Retail Consiler Client Retail...

Caiet pentru practică BCR-Banca Comercială Română

Capitolul 1-PREZENTAREA BĂNCII Banca Comerciala Româna s-a înfiintat prin Hotarâre de Guvern la 1 decembrie 1990 ca societate pe actiuni, cu un...

Practică BCR

Banca Comerciala Romana Banca Comercială Română este cea mai mare instituţie bancară din România. Aceasta a luat fiinta prin Hotărâre de Guvern...

Practică BCR

Scurt istoric. Prezentare a Bancii Comerciale Romane. Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si...

Practică BCR

1. Rezumat executiv În cadrul acestui raport de practică am analizat organizarea și funcționarea companiei BCR (Banca Comercială Română) în ceea...

Practică BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este o bancă universală care deserveşte atât clienţi retail, cât şi clienţi corporativi....

Caiet practică BCR

Cap. 1 Prezentarea firmei Scurt istoric Anul 1990 consemneaza inceputul unui amplu proces de transformari in Romania, dorinta generala fiind...

Ai nevoie de altceva?