Practica de specialitate

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica de specialitate.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 60 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Sebastian Bogdan Capraru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Introducere 3
1. Noțiuni generale despre BRD-Groupe Société Générale 4
Scurt istoric, orientări și consiliu de management 4
Responsabilitate 5
Cultura BRD-Groupe Société Générale 11
2. Sistemul informațional bancar 14
3. Deschiderea și funcționarea conturilor bancare 24
4. Operațiunile de creditare bancară 35
Creditarea persoanelor fizice 40
Creditarea persoanelor juridice 44
5. Instrumente moderne de plată 56
Concluzii 65
Bibliografie 66

Extras din document

Introducere

În cadrul acestei lucrări vor fi urmărite o multitudine de aspecte, acestea având rolul de a reflecta o imagine cât mai fidelă asupra activității desfășurate în cadrul băncii BRD-Groupe Société Générale, implicit valabile și pentru agenția ce-și are sediul în Copou, locul unde timp de trei săptămâni am avut onoarea de a-mi susține stagiul de practică.

Din punct de vedere structural, prima parte a lucrării de față cuprinde o scurtă prezentare generală a băncii, obiectul de activitate, un scurt istoric al băncii precum și alte detalii ce țin de cultura organizaționale si resposabilitățile băncii. Cea de-a doua parte tratează succint sistemul informațional bancar al BRD. În continuare sunt prezentate operațiunile de deschidere și de funcționare a conturilor bancare desfășurate în cadrul băncii.

Următorul capitol are drept scop reflectarea multitudinii de operațiuni de creditare a persoanelor fizice și juridice. Ultima parte tratează instrumentele moderne de plată utilizate de BRD-Groupe Société Générale, respectiv cardurile bancare și, în special, pachetul ,,MyBRD”, ce vizează valorificarea celor mai noi tehnologii apărute pentru facilitarea oferirii de servicii bancare eficiente.

În finalul acestei lucrări vor fi prezentate concluziile personale la care am ajuns atât după stagiul de practică efectuat în cadrul BRD, cât și după studierea amănunțită asupra a tot ceea ce înseamnă BRD-Groupe Société Générale.

1. Noțiuni generale despre BRD-Groupe Société Générale

Scurt istoric, orientări și consiliu de management

Potrivit site-ului oficial al BRD , Societatea Națională de Credit Industrial este strămoșul BRD-Groupe Société Générale, fiind înființată în 1923 ca instituție publică, statul deținând 20% din capitalul social, Banca Națională a României 30%, restul fiind deținut de particulari, printre care și un grup de foști directori ai Marmorosch, Blank & Co., prima bancă modernă din România. Misiunea acestei noi instituții era finanțarea primelor etape ale dezvoltării sectorului industrial din România.

După Al Doilea Război Mondial, potrivit Legii Naționalizării din iunie 1948, Societatea Națională de Credit Industrial a fost naționalizată, devenind Banca de Credit pentru Investiții. În 1958, după reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investiții a obținut monopolul în România pentru finanțarea pe termen mediu și lung a tuturor sectoarelor industriale, cu excepția agriculturii și industriei alimentare. Ea a primit un nou nume, devenind Banca de Investiții. În această perioadă, cea mai mare parte a finanțărilor acordate de Banca Mondială au fost derulate prin Banca de Investiții.

În 1990, monopolul de care beneficiau băncile specializate în domeniul lor de activitate a luat sfârșit. Banca Română pentru Dezvoltare s-a constituit ca bancă comercială și a preluat activele și pasivele Băncii de Investiții. Băncii i s-a acordat o autorizație de funcționare generală.

În decembrie 1998 s-a semnat un acord între Société Générale și Fondul Proprietății de Stat (autoritatea care gestiona participațiile statului), prin care Société Générale a subscris o majorare de capital de 20% și a cumpărat un pachet de acțiuni care i-a permis să devină proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD.

În 2001, BRD a fost listată la Bursa de Valori București, în prima categorie, devenind rapid una dintre cele mai tranzacționate societăți. În anul 2003, Banca Română pentru Dezvoltare a devenit BRD - Groupe Société Générale în urma unei campanii de rebranding. În 2004, Société Générale a cumpărat pachetul rezidual de acțiuni deținut de statul român în capitalul BRD.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de specialitate.docx

Bibliografie

1. Căpraru, B. - Activitatea bancară. Sisteme, operațiuni și practice, Editia a II-a, Ed. CH Beck, București,2014.
2. Cocriș V., Chirleșan D.- Economie bancară. Repere teoretice și studiu monografic, editia a III-a, Editura Universității „Al. I. Cuza”, Iași, 2008.
3. Turliuc, V. Cocriș, V. ș.a - Monedă și credit, Editura Universității „Al. I. Cuza”, Iași, 2017
4. https://www.brd.ro/