Producție și comercializare - imperial vin Moldova

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2072
Mărime: 56.09KB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Puiu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere
  2. Capitolul I Producerea şi comercializarea producţiei
  3. Capitolul II Elaborarea unei probleme a firmei “ Imperial Vin Moldova”
  4. Capitolul III Elaborarea bugetelor si calcularea indicatorilor
  5. Concluzie
  6. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere:

Industria vinicolă ca ramură principală a economiei din R.M. este cu adevărat o mîndrie naţională. Tradiţiile vechi şi ultimele realizări ale tehnicii moderne fac ca vinurile moldoveneşti să fie cunoscute în ţară şi peste hotarele ei. Vestitele microzone Purcari, Ciumai, Oneşti, Cricova duc faima vinurilor moldave din cele mai vechi timpuri pînă-n prezent.

Viticultura şi Vinificaţia în Republica Moldova au o tradiţie multiseculară şi în prezent ocupă un rol foarte important în complexul agro-industrial al ţării noastre. Ramura vinificaţiei este o parte componentă a Industriei Alimentare a Republicii Moldova.

Întreprindere de vinificaţie “Imperial Vin Moldova” SA a fost fondată în anul 1977 în sudul Moldovei (comuna Pleşeni, r-nul Cantemir). Condiţiile climaterice ale Codrilor permit creşterea soiurilor europene superioare: Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Pinot etc.

În condiţiile economiei de piaţă şi extinderii relaţiilor comerciale internaţionale, o importanţă deosebită se acordă promovării exportului produselor autohtone pe piaţa externă.

Industria vinicolă este în mod tradiţional cel mai puternic sector al economiei naţionale, precum şi sectorul în care Moldova se bucură de renume internaţional. Este binecunoscut faptul că în Moldova vinul se produce din cele mai străvechi timpuri. Republica devenea cel mai mare exportator de vinuri pe piaţa internă a URSS, fiecare a doua sticlă de vin şi fiecare a treia sticlă de şampanie era produsă în Moldova sau din materialele primare de provenienţă moldovenească. În acea perioadă de prosperare a ramurii suprafaţa totală a viilor constituia peste 220 000 de hectare. Ele dădeau circa 1 140 000 tone de struguri, din care se produceau 42 de milioane de decalitri de vin.

“Imperial Vin Moldova” SA se specializează pe producerea vinurilor spumante atît prin metoda clasică, cît şi prin metoda tradiţională, de asemenea produce vinuri ordinare, de calitate şi de colecţie.

Capitolul I Producerea şi comercializarea producţiei

“Imperial Vin Moldova” SA

Actualmente “Imperial Vin Moldova” SA reprezintă un holding bine structurat, care include o fabrică de vinificaţie înzestrată cu utilaj modern, câţiva subdiviziuni auxiliare de producere, o structură de pază, un studio de design şi reprezentanţele comerciale în Moscova şi Sankt-Petersburg.

Holdingul investeşte resursele în dezvoltarea agriculturii, plantează vii proprii. În anul 2003 a fost efectuată plantarea a 70 ha de vii irigate prin picurare.

Pe viitor, este planificată plantarea de până la 100 ha de vii pe an, planul general de plantare fiind de 1500 ha până la anul 2015.

Directorul general al „Imperial Vin Moldova” SA, Cozub Gheorghii Ivanovici, vinificator emerit al Franţei şi Moldovei, membru al consiliului tehnico-ştiinţific al departamentului “Moldova-Vin”. D-l Cozub intră în componenţa comisiei de degustare, ocupă postul preşedintelui comisiei de conferire a gradelor ştiinţifice în Institutul Naţional de viticultură şi vinificaţie, este membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe din Moldova şi de două ori laureat al premiului de stat. De asemenea, el este autor al 7 monografii, 150 publicaţii, 50 invenţii, 35 vinuri.

La fabrică se desfăşoară ciclul complet de producere a vinului, de la achiziţionarea şi prelucrarea strugurilor, obţinerea şi stocarea vinurilor bute de calitate superioară, până la etapa finală de îmbuteliere a vinului.

Întreprinderea este înzestrată cu utilaje moderne produse în Italia, Franţa şi Bulgaria, are îi permit de a prelucra 10 la 15 mii de tone de struguri anual.

În anul 2003 a fost dată în exploatare secţia ultramodernă modulară de îmbuteliere cu depozitele de stocare a ambalajului de sticlă şi a producţiei finite cu suprafaţa totală de 1700 m. pătraţi. Îmbutelierea se efectuează pe o linie italiană cu o capacitate de 6 mii de sticle pe oră. Întreprinderea a fost atestată pe sistemul ISO-9001.

Laboratorul fabricii, dotat cu echipamentul nou din Franţa şi Japonia permite stabilirea operativă şi exactă a componenţei şi calităţii vinului. Sistemul controlului calităţii vinului se completează cu extragerea a 4-6 sticle de vin din fiecare lot de vinuri pentru păstrare îndelungată în laboratoriu.

Preview document

Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 1
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 2
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 3
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 4
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 5
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 6
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 7
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 8
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 9
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 10
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 11
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 12
Producție și comercializare - imperial vin Moldova - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Productie si Comercializare - Imperial Vin Moldova.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?