Proiect de finanțare - Save the children

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3853
Mărime: 30.18KB (arhivat)
Publicat de: Cristobal Cristea
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. I. Rezumat.2
  2. II. Sursele de finantare ale proiectului.3
  3. III. Principiile care guverneaza proiectul.4
  4. IV. Partenerii.6
  5. V. Justificarea proiectului.13
  6. VI. Obiectivele proiectului.13
  7. VII. Beneficiarii proiectului.15
  8. VIII. Activitati in cadrul proiectului.17
  9. IX. Riscurile de neindeplinire a activitatilor si masurile pentru anticiparea acestora.17
  10. CONCLUZII

Extras din proiect

I. Rezumat

Copii strazii reprezinta subiecti sub 18 ani, care traiesc in mediul stradal pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Sunt acei copii care hoinaresc din loc in loc si care se asociaza in grupuri a caror principal mediu de viata si actiune este strada.

Strada constituie un mediu social deosebit de complex, care ofera copiilor modele comportamentale, tipuri si roluri sociale de o mare diversitate. In acest spatiu se contureaza identitatea unora dintre acesti copii, avand ca repere nevoile de baza: nevoia de supravietuire, de asigurare a unui adapost, a hranei. Viata lor este marcata de traume precedente care determina aparitia unor stari de insecuritate emotionala, anxietate, frustrare, depresie, care, la randul lor, determina cresterea riscului aparitiei unor elemente de comportament auto-distructiv.

Cei mai multi dintre copii strazii sunt irecuperabili, de aceea este foarte important sa selectam dintre acestia pe aceia care de abia au ajuns in strada, sa le oferim o alternativa mult mai buna cum ar fi: o locuinta, hrana, imbracaminte, educatie, consiliere, etc., sprijin in restabilirea unor relatii bune cu familia.

Unora dintre ei le este frica sau rusine sa se intoarca acasa dupa ce au plecat si raman in strada, altii provin din familii carora nu le pasa de ei etc. Fiecare dintre acesti copii trebuie tratat individual, ajutandu-l sa-si dezvolte stima de sine, personalitatea, chiar cu riscul esecului in ceea ce priveste reintegrarea familiala.

Implementat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei semnat la Bucureşti, 22 noiembrie 2005 şi Paris 5 decembrie 2005, aprobat prin Legea nr.388/2006.

Proiectul este implementat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

Valoarea împrumutului este de 1 000 000 de EURO.

II. Sursele de finanţare ale proiectului

Conform Acordului de împrumut, bugetul total al proiectului este de 4320 mii şi este acoperit din următoarele surse de finanţare:

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei : 500 000 de EURO

Guvernul României (Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului ANPCD) : 100 000 de EURO

ConsiliulJudeţean/ Consiliul Local : 10 000 de EURO

Alţi donatori 390 000 de EURO

Obiectul Contractului de finanţare

Finanţarea pentru implementarea proiecului va fi acordată în baza unui contract de finanţare. Obiectul Contractului de finanţare al proiectului îl constituie realizarea infrastructurii adăpostului/ centrului destinat copiilor străzii (construirea, reabilitarea sau amenajarea unei clădiri şi dotarea acesteia cu mobilierul şi echipamentele necesare funcţionării).

III. Principiile care guvernează proiectul

Prezentul proiect are în vedere crearea unor Centre de tip rezidenţial, de utilitate publică, inclusiv infrastructura necesară desfăşurării activităţilor respectiv clădire şi dotări, pentru servicii adresate copiilor străzii, prin:

adăposturi de zi şi de noapte;

centre de primire în regim de urgenţă;

Adăposturile/Centrele de primire în regim de urgenţă care vor fi înfiinţate în cadrul proiectului trebuie să se încadreze în categoria centrelor „deschise.

Sistemul deschis urmăreşte eliminarea constrângerii copilului la frecventarea Adăpostului/Centrului de primire în regim de urgenţă şi permite dezvoltarea în grad mai mare a relaţiei de încredere cu lucrătorul social, contribuind în acelaşi timp la înlăturarea sentimentului de stigmatizare pe care copiii străzii îl reclamă în momentul în care sunt „ridicaţi” din stradă.

Utilizarea metodelor apreciative de abordare a copiilor străzii şi în general în procesul educaţional al acestora sunt esenţiale în vederea unei organizări de tip deschis.

De aceea, la alegerea locaţiei, proiectarea şi amenajarea unei construcţii destinate funcţionării unui adăpost de zi şi de noapte/ centru de primire în regim de urgenţă pentru copiii străzii vor fi luate în considerare următoarele criterii minime:

Preview document

Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 1
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 2
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 3
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 4
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 5
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 6
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 7
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 8
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 9
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 10
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 11
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 12
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 13
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 14
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 15
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 16
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 17
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 18
Proiect de finanțare - Save the children - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Finantare - Save the Children.doc

Alții au mai descărcat și

Monografie învățământ - Colegiul Național Fălticeni

CAP. 1. ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONALITATE 1.1. SCURT ISTORIC În condiţiile politice, economice şi sociale din România, după al doilea război mondial,...

Managementul proiectelor - amenajare turistică

I. CONCEPEREA PROIECTULUI 1.1 Context a. Spaţiul actual destinat desfăşurării activităţii elevilor Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” –...

Implementarea unui proiect de finanțare - Centrul de Recuperare Zâmbet de Copil

I. CONCEPEREA PROIECTULUI Justificarea necesităţii implementării proiectului Datorită unui studiu efectuat la nivel judeţean, s-a constatat, că...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Tratatul de la Varșovia - tratat de prietenie, colaborare și asistență mutuală

INTRODUCERE Lucrarea de faţă se doreşte a fi o relatare a unor evenimente relativ recente care şi-au pus amprenta puternic asupra României, şi în...

Ai nevoie de altceva?