Proiect de practică - Piraeus Bank România

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8645
Mărime: 60.06KB (arhivat)
Publicat de: Ioana Andreea V.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. AGENTUL ECONOMIC
  2. 1.1 Obiectul de activitate
  3. 1.2 Scurt istoric
  4. 1.3 Organizarea firmei
  5. 2. PIATA FIRMEI
  6. 2.1 Furnizori
  7. 2.2 Clienti
  8. 2.3 Principalii concurenti
  9. 2.4 Evolutia cifrei de afaceri pe ultimii doi ani
  10. 3. SORTIMENTUL SERVICIILOR FIRMEI, MODUL DE DISTRIBUTIE SI MIJLOACELE DE PROMOVARE
  11. 3.1 Gama sortimentelor de servicii
  12. 3.2 Caracterizarea fiecarui tip de serviciu
  13. 3.3 Modalitatea de distributie a serviciilor

Extras din proiect

1. AGENTUL ECONOMIC

1.1 OBIECTUL DE ACTIVITATE

Cuprinde efectuarea in nume propriu si in cel al clientilor de operatiuni financiar bancare in tara si in strainatate, precum si alte activitati legate de acestea in limitele reglementarilor legale in vigoare ( atrage economiile persoaneleor fizice, deschide conturi curente si efectueaza operatiuni de cont curent in favoarea clientilor, contracteaza credite in lei, cumpara si vinde valuta, emite cecuri bancare si alte efecte de comert

Misiunea

“Misiunea noastră este să fim un centru de profit în cadrul grupului Piraeus Bank la cel mai înalt nivel, capabili de a realiza fluxuri de venituri şi să aducem valoare adăugată băncii noastre luând în considerare următoarele aspecte:

- Managementul activelor şi pasivelor

Implementarea şi utilizarea unor practici corecte de gestionare a activelor şi pasivelor care să promoveze şi să faciliteze un management eficient al riscurilor ce derivă din activitatea comercială a băncii. Avem capacitatea de a administra lichidităţile astfel încât să asigurăm disponibilitatea şi utilizarea adecvată a fondurilor în orice moment.

- Cale de acces spre pieţele financiare

Acţionăm ca o cale de acces către pieţele financiare internaţionale, permiţând băncii şi clienţilor să utilizeze instumente financiare în timp real, în funcţie de nevoi şi într-o modalitate eficientă.

- Suport pentru reţeaua de sucursale

Furnizarea unui suport calitativ şi proactiv unităţilor teritoriale şi clienţilor acestora, insistându-se pe transferul de expertiză, aferent pieţelor financiare, pe dezvoltarea de noi produse şi pe tehnicile de managementul riscului.

- Tranzacţionarea în nume propriu

Tranzacţionăm în nume propriu pe pieţe şi produse selectate, într-o maniera profesională, în limitele alocate având ca scop obţinerea unui profit care să surclaseze aşteptările aferente riscurilor şi capitalurilor utilizate.

- Marketing & Vânzări

Reprezentăm fereastra de acces către pieţele financiare internaţionale facilitând pătrunderea băncii şi clienţilor ei către instrumentele financiare necesare într-o manieră rapidă şi eficientă.”

Misiunea Piraeus Bank România va fi îndeplinită prin realizarea unui echilibru între profitabilitatea obţinută, riscurile asumate şi creşterea cotei de piaţă şi prin crearea unui mediu financiar care va permite celor talentaţi şi energici să-şi pună în aplicare cunoştinţele şi să se dezvolte profesional. Factorii cheie care, alături de eforturile băncii, contribuie la obţinerea succesului sunt resursele umane capabile să realizeze performanţă şi infrastructura tehnică şi procedurală adaptată mediului financiar care este în mod continuu dezvoltată pentru a susţine activitatea băncii

1.2 ISTORICUL FIRMEI

Piraeus Bank Group este astazi una dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din Grecia. Fondata in 1916, Piraeus Bank a trecut print-o perioada in care a fost proprietatea si a fost condusa de catre Stat ( 1975 – 1991) inainte sa fie privatizata in decembrie 1991. De atunci a crescut continuu ca marime si activitati.

Pe parcursul cresterii sale organice, Piraeus Bank a facut o serie de miscari strategice cu scopul consolidarii unei prezente puternice pe piata

Piraeus Bank Romania si-a început activitatea in Romania in anul 2000, prin deschiderea de sucursale in tara si in Bucuresti. Un prim obiectiv important a fost atragerea persoanelor cu pregatire si experienta in domeniu, capabile sa îmbratiseze valorile si viziunea bancii si sa contribuie în mod decisiv la implementarea acestora.

Anul 2001 a adus pentru Piraeus Bank consolidarea pe piata de profil, prin infiintarea departamentului de corporate banking, lansarea cardurilor VISA si a serviciilor de express banking.

In perioada 2002-2003, banca a înregistrat o crestere importanta prin dezvoltarea segmentului de corporate banking si lansarea creditelor ipotecare pentru persoanele fizice.

Procesul de dezvoltare a bancii a continuat in cursul anului 2003, prin cresterea numarului de clienti si angajati, precum si prin deschiderea mai multor sucursale în tara. De asemenea, aceasta perioada a fost marcata de relansarea operatiunilor de trezorerie, separarea operatiunilor bancare si lansarea Piraeus Leasing România, cu rezultate profitabile înregistrate chiar din primul an de functionare

Perioada 2004 -2006, s-a remarcat printr-o dezvoltare semnificativa a sectorului de retail, atât în ceea ce priveste produsele de credit retail pentru persoane fizice si IMM-uri, cât si lansarea si dezvoltarea produselor de economisire pentru clienti.

Piraeus Bank Romania a cunoscut in 2007 o dezvoltare rapida care a contribuit la cresterea cotei de piata si la consolidarea pozitiei bancii pe piata bancara din Romania.

In 2008 strategia bancii a avut ca principale directii extinderea retelei de sucursale, lansarea de noi produse si o abordare flexibila, transparenta si personalizata a relatiei cu clientii sai.

In prezent, Piraeus Bank Romania are o retea de peste 180 de sucursale, atat in orasele mari cat si in orasele medii.

Piraeus Bank Romania si Top Managementul bancii au fost onorati cu o serie de distinctii pentru evolutiile pozitive si performantele inregistrate:

Decembrie 2007 – Piraeus Bank a primit distinctia “Banca anului” oferita de revista Piata Financiara

Preview document

Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 1
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 2
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 3
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 4
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 5
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 6
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 7
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 8
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 9
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 10
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 11
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 12
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 13
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 14
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 15
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 16
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 17
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 18
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 19
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 20
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 21
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 22
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 23
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 24
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 25
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 26
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 27
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 28
Proiect de practică - Piraeus Bank România - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica - Piraeus Bank Romania.doc

Te-ar putea interesa și

Monografie Piraeus Bank România

1. Prezentare Piraeus Bank România. Istoric și evoluție 1.1. Scurtă prezentare evolutivă a Piraeus Bank Fondată în 1916, Piraeus Bank face parte...

Sistem informatic pentru asistarea deciziei de creditare a agenților economici

Introducere Programul de practică s-a desfașurat în perioada 16.04.2018-28.05.2018, timp de patru ore pe zi, in cadrul compartimentului...

Studiul de fezabilitate privind înființarea unei firme de transport feroviar de persoane

1.Prezentarea agentului economic : Denumirea firmei : S.C. “TRANS-FER” S.A. Numarul de inregistrare in Registrul Comertului : J38/153/2011...

Ai nevoie de altceva?