Proiect Logistica

Imagine preview
(8/10 din 19 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Logistica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Cuprins 1
Partea ™. DESCRIEREA SISTEMULUI LOGISTIC AL ORGANIZATIEI 2
1. Introducere 3
2. Logistica de aprovizionare 4
3. Logistica de depozitare (Warehousing) 5
4. Transport 7
5. Strategii de distributie 8
6. Relatiile post – vânzare 9
Partea a II-a – PROBLEME SESIZATE ÎN SISTEMUL LOGISTIC AL FIRMEI ANALIZATE 9
Aprovizionare 9
Depozitare 10
Transport 10
Distributie 10
Relatii post-vânzare 10
Partea a III-a – SOLUTII PROPUSE PENTRU UN MAI BUN MANAGEMENT LOGISTIC ÎN CARDUL FIRMEI 10

Extras din document

1. Introducere

Firma se numeste Mike International si are sediul în Iasi în cartierul Tatarasi

Este unul dintre distribuitorii de produse cosmetice si alimentare de pe piata din Iasi, care ofera consumatorilor sai peste 100 de produse.

Gradul de implicare în activitati logistice – Mike International are un sistem logistic bun în toate departamentele: transport, depozit, aprovizionare, distributie.

Tipul si gama de marfuri oferite:activitatea firmei Mike International se axeaza pe distibutia a doua categorii de produse: produse non alimentare si produse alimenatre.

Din categoria produse non alimenatre, firma distribuie produse de igiena corporala, de igiena lociuntei, cosmetice.

Din categoria peoduselor alimentare, firma distrubuie dulciuri ale firmei „Bucuria”:drajeuri, jeleuri, dropsuri, ciocolata.

Aria teritoriala vizata: Mike International Iasi îsi desfasoara activitatea în judetele: Iasi(Iasi si Pascani) si Vaslui.

Mediul Online sau Offline: fiecare dintre cei 5 agenti de vânzari de pe zona Moldovei au în dotare telefoane mobile, cu ajutorul carora primesc informatii în referitoare la schimbarile intervenite: pret, cantitate de marfuri existenta în depozit etc.

2. Logistica de aprovizionare

Departamentul de achizitii nu este o entitate separata în cadrul organigramei firmei, ci este încorporat departamentului de livrari. De ambele departamente se ocupa responsabilul cu gestiunea depozitului, care are si functia de contabil al firmei. Ca principale atributii în cadrul firmei, gestionarul trebuie sa asigure:

- întocmirea si verificarea facturilor la intrarea marfurilor în depozit;

- efectueaza controlul stocurilor;

- repartizeaza marfurile primite fiecarui reprezentant de vânzari;

- întocmeste facturile necesare scoaterii din gestiune a marfurilor;

Mike Intenational Iasi se ocupa numai cu partea de depozitare si distributie a marfurilor primite de la sediul central din Bucuresti.

În firma, achizitia de produse nu se refera la materiile prime pentru fabricarea marfurilor, ci doar la achizitia de produse finite precum si a materialelor auxiliare(ambalaje).

Relatiile cu furnizorii: pentru toate achizitiile sale Mike International are contracte încheiate cu furnizori precum: pentru produse de papetarie cu RTC(ambalaje carton plus alte produse de papetarie), pentru masinile din parcul auto cu Daewoo si Dacia.

Fluxul de informatii: la începutul fiecarei zile se face o sedinta cu toti angajatii firmei implicati în procesul de distributie si se stabilesc obiectivele pe ziua respectiva. Se stabilesc rutele pentru reprezentantii de vânzari precum si clientii care trebuie abordati, se stabileste cantitatea de produse de transportat.

În cazul în care un client are nevoie de o cantitate suplimentara de produse, reprezentantul de vânzari anunta telefonic gestionarul depozitului, care verifica disponibilitatea produselor si se decide livrarea marfurilor sau înregistrarea unei comenzi viitoare.

3. Logistica de depozitare (Warehousing)

Depozitul Mike International cu sediul în Iasi este unul de livrare, fiind în apropierea beneficiarilor finali.

Capacitatea maxima de depozitare a fost calculata în functie de criterii precum: nivelul planificat al scopurilor de livrare; ritmurile de comenzi ale clientilor; dezavantajele de asteptat de pe urma nelivrarii, respectiv întârzierii în livrare si perisabilitatea produsului .

Responsabilul sistemului de depozitare este gestionarul depozitului de la Departamentul livrari si achizitii. Gestionarul depozitului are ca responsabilitati efectuarea comenzii catre sediul central din Bucuresti, primirea comenzii si depozitarea produselor în sediul din Iasi, întocmirea si verificarea documentelor necesare preluarii marfurilor, alocarea produselor agentilor de vânzari, coordonarea transportului în aria geografica de activitate a firmei.

Spatii de depozitare- firma dispune de un spatiu de 150 m2 , din care 80 m2 sunt alocati depozitarii produselor cosmetice si 70m2 sunt alocati depozitarii dulciurilor. Depozitarea acestor produse se face în conformitate cu normele ISO 9001, înseamnând ca tot sistemul de depozitare respecta normele de siguranta igienico-sanitare cerute de Comunitatea Economica Europeana, depozitul fiind dotat cu sisteme aerisire. Pastrarea si depozitarea produselor se face în spatii curate, pe rafturi, aerisite, curatate si dezinfectate, ferite de razele solare si de surse directe de caldura si înghet, conditii care sa permita mentinerea stabilitatii parametrilor calitativi si a salubritatii acestora.

Se evita orice conditii de pastrare, depozitare si transport care ar putea afecta calitatea produselor cosmetice, astfel încât utilizarea acestora sa nu puna în pericol sanatatea populatiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Logistica.doc