Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6047
Mărime: 35.31KB (arhivat)
Publicat de: Ionel Chira
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS GALATI

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Prezentarea firmei
  3. 3. Mediul extern
  4. 4. Mediul intern
  5. 4.1 Structura organizatorica a firmei
  6. 5. Sistemul decizional; procese decizionale
  7. 6. Sistemul informational si sistemul informatic
  8. 7. Managementul resurselor umane
  9. 8. Marketing; comportamentul cumparatorului. Managementul relatiilor cu clientii.
  10. 9. Analiza economico-financiara; alocarea resurselor materiale si financiare; principalii indicatori.
  11. 10. Propuneri de perfectionare a sistemului informational, structurii organizatorice, sistemului decizional si propunerea unor metode si tehnici care sa duca la cresterea competitivitatii firmei.
  12. 10.1 Analiza SWOT- prezentare generala
  13. 10.2 Analiza SWOT la S.C. SMITH & SMITH S.R.L.

Extras din proiect

1. Introducere

In economia moderna, firmele reprezinta “forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de supravietuire al societatii.

Studiind firmele, observam polarizarea acestora in doua categorii : unele care obtin succese apreciabile, prospera si se dezvolta constant, iar altele care se lupta cu greu pentru supravietuire sau inregistreaza performante economico-financiare reduse.

Examinarea factorilor care determina succesul sau esecul unei firme (afaceri), a determinat crearea unor metodologii specifice de analiza si diagnosticare a activitatii firmei. Managementul strategic este procesul prin care o firma poate obtine efecte materializate in cresterea semnificativa a performantelor sale, in consolidarea pozitiei sale pe piata si anume, prin elaborarea, implementarea si controlul strategiei firmei in vederea realizarii misiunii asumate si asigurarii avantajului competitiv.

Formularea strategiei firmei este procesul prin care managementul firmei defineste misiunea ei strategica, deduce obiectivele strategice necesare realizarii misiunii, alege strategia adecvata atingerii obiectivelor si precizeaza modalitatile punerii in practica a acesteia.

Luarea deciziilor strategice privind definirea misiunii firmei, stabilirea obiectivelor strategice si a strategiei necesare atingerii lor, aplicarea planului care materializeaza strategia respectiva, se bazeaza pe un proces amplu de analiza si evaluare a mediului de actiune a firmei, a situatiei competitivitatii ei in acest mediu si a situatiei firmei, a capacitatii acesteia de a infrunta schimbarile produse in mediu.

Managementului strategic ii este specifica, in esenta, analiza continua a mediului extern al firmei pentru a anticipa sau sesiza la timp schimbarile din cadrul acestuia, pe de o parte, iar pe de alta parte, analiza continua a situatiei interne a firmei pentru a evalua capacitatea ei de a face fata schimbarilor.

Metodele de analiza a mediului, a competitivitatii si a firmei pot folosi si eventualilor investitori pentru a-si plasa investitiile, sau firmelor de consultanta financiara.

2. Prezentarea firmei

S.C. SMITH & SMITH S.R.L. este infiintata inca din 1999, fiind o societate cu capital integrat privat romanesc. Este inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/10054/1999 si are codul unic de inregistrare RO 12402419. Societatea are sediul central in Bucuresti, str. George Georgescu, nr.10, deschizandu-si , de-a lungul timpului, puncte de lucru in fiecare judet precum si in strainatate ( Italia si Spania). Judetul Galati este printre cele trei judete care au doua puncte de lucru, in Galati si Tecuci ( str. Ghe. Petrascu, nr.28 ).

Principalul sau obiect de activitate este transferul intern si international de bani, activitate care s-a dovedit a fi foarte profitabila tinand cont ca foarte multi romani sunt plecati sa munceasca in strainatate, iar acest serviciu le inlesneste si le ofera siguranta in ceea ce priveste trimiterea banilor catre cei de acasa.

Pe plan national, Smith & Smith este cea mai mare si cea mai cunoscuta societate romaneasca de transfer de bani, dar ocupa un loc decent si pe plan european.

Tinand cont ca in strainatate numarul punctelor de lucru este relativ mic in comparatie cu repartizarea geografica a potentialilor clienti si timpul si/sau costul necesar deplasarii clientilor este limitat, societatea a incheiat contracte de colaborare cu multe societati de acelasi profil din strainatate

Pe langa domeniul principal de activitate, societatea desfasoara si alte activitati precum : intermedierea de credite bancare, editarea de ziare si reviste, activitati auxiliare ale caselor de asigurari si de pensii, activitati ale altor agentii de transport, activitati de publicitate s.a.

Societatea are un numar de peste 200 angajati in tara, si un numar semnificativ in Italia si Spania. Personalul angajat este format din tineri specialisti la toate nivelele ierarhice, cu temeinice cunostinte teoretice, abilitati de comunicare, receptivitate la tot ceea ce este nou si adaptabilitate la schimbarile survenite.

3. Mediul extern

Societatea isi desfasoara activitatea intr-un mediu extern foarte dinamic, atat pe plan national cat si international. Concurenta exista si actioneaza atat pentru calitatea de incasator cat si de platitor.

Preview document

Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 1
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 2
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 3
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 4
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 5
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 6
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 7
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 8
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 9
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 10
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 11
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 12
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 13
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 14
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 15
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 16
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 17
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 18
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 19
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 20
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 21
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 22
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 23
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 24
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 25
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 26
Proiect practică management - SC Smith & Smith SRL - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica Management - SC SMITH & SMITH SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Logistica și distribuția mărfurilor - Studiu de caz SC Decathlon SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA FIRMEI Firma Decathlon este una dintre cele mai cunoscute firme ce deține și comercializează articole sportive într-o...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?