Proiect tehnici promoționale - Ceresit

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2756
Mărime: 252.48KB (arhivat)
Publicat de: Edmond Matei
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristian Nistor

Extras din proiect

1. Analiza preliminara a produsului/serviciului ales

1.1 Analiza conjuncturii de macromediu (PEST)

Într-o piata in continua expansiune, unde constructiile au devenit o parte esentiala a economiei, Henkel Bautechnik face istorie. Succesul Henkel se datoreaza apropierii de consumatori, prin marcile si tehnologiile inovatoare, care fac viata oamenilor mai usoara. Compania Henkel Romania a fost infiintata in 1994, ca subsidiara a concernului international Henkel CEE, din Viena. In anul 2000, a fost inaugurata unitatea de productie locala, specializata in fabricarea de adezivi pentru constructii, comercializati sub marcile Ceresit si Thomsit.

Henkel Romania a intrat puternic pe piata constructiilor, devenind in scurt timp lider pe segmentul de adezivi pentru placari ceramice. Ceresit – produs de Henkel - reprezinta marca cea mai importanta de materiale pentru constructii din Romania, produse bazate pe tendinţele generale ale pietei, adaptate la nevoile, dorinţele şi aspiraţiile vietii moderne din România de azi.

Ceresit prezinta o gama diversificata de produse, si- a construit o echipă de profesionişti, a grupat in jurul său firme colaboratoare care se aliniază la exigenţele şi calitatea Ceresit, a participat la importante târguri naţionale si internaţionale, a primit premii de excelenţă, a construit o marcă, o imagine, un stil de viaţă.

Elementul de primă importanţă în activitatea firmei este calitatea. Calitatea Ceresit înseamna calitatea creaţiei, a execuţiei, a relaţiei cu clientul, a colaboratorilor şi, mai ales, calitatea oamenilor.

Cu o istorie de 15 ani pe piaţa locala, Henkel România are în prezent peste 530 de angajaţi, doua centre de producţie – Pantelimon şi Campia Turzii, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

Noile produse Ceresit pot fi văzute an de an la prestigioasele târguri Camex unde sunt prezentate la standurile proprii.

Atributele CERESIT sunt:

- longevitatea marcii presupune evident un nivel ridicat de notorietate la nivel international.

- calitatea produselor sustine promisiunea marcii si nu dezamageste consumatorii populatia tinta

- rezistenta in timp a lucrarilor efectuate cu produsele Ceresit.

- originea germana este unul dintre atributele prin care Ceresit a castigat increderea romanilor inca din primul an de aparitie in Romania (1997).

- inovatia prin cercetare continua a condus la dezvoltarea si imbunatatirea periodica a produselor Ceresit. Astfel, de la un produs (acum 100 de ani) s-a ajuns la 4 sisteme de produse ce inglobeaza peste 160 de tipuri de produse.

- usurinta la utilizare - Produsele CERESIT sunt de fapt sisteme profesionale cu care se poate lucra fara a avea nevoie de unelte speciale, de tehnici sau tehnologii complicate.

Factori de macromediu: aceştia influenţează activitatea întreprinderii, dar nu pot fi influenţaţi de aceasta, fiind o relaţie într-un singur sens;

•principalele componente ale macromediului sunt: mediul demografic, mediul economic, mediul instituţional (legislativ), mediul politic, mediul social, mediul cultural, mediul natural;

•sunt foarte importante obieceiurile de consum;

•informaţiile legate de macromediu se pot obţine destul de uşor şi cu costuri reduse, dar deşi necesare desfăşurării activităţii întreprinderii ele nu aduc vreun avantaj major.

1.2 Analiza conjuncturii de micromediu (furnizori, clienti, concurenti, distribuitori, public)

Ceresit este în prezent cel mai bine vândut adeziv din România, cu o cotă de piaţă de peste 45 % în segmentul de adezivi pentru placări ceramice. Anul acesta, Ceresit a fost desemnat "trusted brand" la categoria "materiale de construcţii", în cadrul unui amplu studiu de marketing realizat de către revista Reader’s Digest, în rândul cititorilor din 16 ţări europene, printre care şi România. Ceresit a câştigat încrederea românilor prin prisma originii sale germane, promisiunea mărcii este susţinută acum de rezultatele obţinute atunci când se folosesc produse Ceresit.

Ceresit este unul dintre cele mai importante branduri din domeniul chimiei constructiilor, produsele fiind destinate in egala masura micilor si marilor consumatori.

Pentru a veni in ajutorul clientilor, Henkel a inaugurat un showroom Ceresit dedicat Profesionistilor, ce se adreseaza tuturor constructorilor, arhitectilor si meseriasilor care doresc sa se informeze asupra modului de folosire a sistemelor de produse Ceresit, si sa isi aleaga materialele potrivite lucrarilor pe care le executa. Showroom-ul Ceresit dedicat Profesionistilor este un concept nou, modern, dinamic care a fost creat pentru a oferi tuturor celor ce lucreaza in domeniul constructiilor acces direct la materiale de constructii performante, dezvoltate in conformitate cu cele mai noi tehnologii si pentru ca acestia sa beneficieze de consiliere de specialitate in alegerea materialelor de constructii potrivite fiecarei lucrari.

Preview document

Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 1
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 2
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 3
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 4
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 5
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 6
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 7
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 8
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 9
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 10
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 11
Proiect tehnici promoționale - Ceresit - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Promotionale - Ceresit.doc

Ai nevoie de altceva?