Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 3 fișiere: doc, ppt
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 14713
Mărime: 534.61KB (arhivat)
Publicat de: Patricia Cojocariu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasile Mazilescu
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE, SPECIALIZAREA: SISTEME INFORMATICE PENTRU MANAGEMENTUL RESURSELOR

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. 1.1 OBIECTIVE 4
  3. 1.2 Descrierea generală a unui mediu inteligente 5
  4. 1.3 Definirea problemei 7
  5. II MEDII INTELIGENTE 8
  6. 2.1 Context-Aware Computing 9
  7. 2.2 Pervasive Coputing 10
  8. 2.3 Aibient Intelligence 11
  9. 2.4 Nomadic Computing 11
  10. 2.5 Sentient Computing 12
  11. 2.6 Domeniu de Medii Inteligetnte 13
  12. III. Proiectarea cooperativă a unui sistem inteligent de instruire pe Web
  13. 3.1 Sisteme inteligente, personalizabile 14
  14. 3.2 Aspectemetodologice. Proiectare centrată pe nevoile utilizatorului 16
  15. 3.3 Evaluare în contextul-Aware Computing 17
  16. 3.4 Evaluare a prototipului, în context Aware Computing 19
  17. IV. 3.5 Studiul de caz. STRATEGIA DE EVALUARE ÎN MEDII INTELIGENT
  18. Evaluarea proceselor în Context-Aware Computing 20
  19. 4.1 Criterii de evaluare pentru Context-Aware Computing 22
  20. CONCLUZII 26
  21. BIBLIOGRAFIE 27

Extras din proiect

PROIECTAREA DE ARHITECTURĂ DISTRIBUITĂ PENTRU MEDII INTELIGENTE

ABSTRACTUL

Proiectul descrie cercetarea privind metodele universale pentru benzile/Persuasive Computing pentru utilizatorii ce se potrivesc mai bine într-un mediu inteligent. Abordarea este de a crea şi de a dota un mediu de calcul, cum ar fi Office-urile noastre active, cu tehnologii care pot identifica nevoi ale utilizatorilor şi pentru a îndeplini aceste nevoie în timp util, eficient şi discret.

Problemele critice sunt cum să activaţi transparent în mediul intelligent, calculul distribuit permite funcţionarea continuă la schimbarea circumstanţelor şi modul de a exploata mediul în schimbare, astfel că este conştienă locaţia utilizatorului de context, o colecţie de persoane aflate în apropiere de nişte obiecte, dispozitive de accesibilitate şi modificări la acele obiecte, care se pot face de-a lungul timpului.

Deoarece Mediu inteligent este un mediu de calcul cu prelucrarea rapidă şi bogată, distribuit de contextul unei arhitecturi de procesare DiCPA- Distributed Context Processing Architecture (Arhitectura de Procesare Distribuită unui context), care a fost dezvoltată pentru a gestiona şi de a răspunde la schimbarea rapidă a senzorului de agregare a datelor. Aceasta este o arhitectură scalabilă distribuită pe un context, arhitectura de procesare care prevede:

1. Operarea în continuare în întreaga evoluţie a situaţiei pentru utilizatori,

2. O colecţie de persoane aflate în apropiere de niste obiecte,

3. Dispozitive Acesibile

4. Modificări ale acelor obiecte în timp, în mediul înconjurător.

Abordarea DiCPA se concentrează asupra modului în care mediul inteligentă oferă informaţii de context pentru locaţia utilizatorului, mobilitate utilizator şi modelul de utilizator de activitate. În interiorul mediului inteligent, utilizatorii se pot schimba rapid, accesul acestora la informaţiile relevante şi disponibilitatea resurselor de calcul şi de comunicaţii, sunt asumate de telefonia mobilă.

Context-Aware Computing este o nouă abordare în inginerie software pentru Mediu inteligent. Este o abordare în proiectarea şi construirea unui context aplicaţie, conştient de faptul că exploateaza schimbări rapide de acces la informaţii relevante şi disponibilitatea de comunicare a resurselor de calcul, în mediu de calcul mobil.

Scopul Context-Aware Computing este de a face interacţiunea utilizatorului cu computerul mai uşor în mediul inteligent, atunci când tehnologia este răspândită în întreaga lume, calculatoarele sunt peste tot în acelasi timp şi tehnologia este încorporată, în mediul înconjurator. Context-aware applications nu trebuie să fie dificil, plictisitor însă necesită dobândirea de noi abilităţi din partea utilizatorului. Ele ar trebui să fie în siguranţă, uşor, simplu de utilizat şi ar trebui să permită noi, funcţionalităţi fără a fi nevoie de a învăţa noi tehnologii.

Mediul inteligent necesită un cadru de aplicare global economic, conştient pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa pentru a creşte productivitatea şi bucuria pentru utilizator. Implimentarea tehnologilor în medulul inteligent a adus la dezveoltarea unui mecanism de context şi anume mecanisme de conştientizare care are patru nuclee fundamentale:

• Identitate

• Activitate

• Locaţie

• Apmrenta de timp

Bazat pe arhitectura DiCPA, modelul de locaţia a utilizatorului, mobilitatea mediului de a răspunde la factori din exterior. Au fost elaborate prototipuri, de asemenea, au fost dezvoltate pentru a da dovadă Context-Aware Computing conceptul de mediu inteligent.

Un mediu inteligent foloseste zona multi-disciplinară a Context-Aware Computing, care combină tehnologia, sisteme de calcul, modele şi raţionamente, aspecte sociale, şi de sprijin de utilizator.

Obiectivul de dezvoltare a unui program de evaluare în context-Aware Computing este de a determina ce să testaţi.

Oamenii folosesc calculatoare pentru o varietate de sarcini: sarcinile de supraveghere şi control al unei puteri nucleare, pentru a scrie o scrisoare. Studiul acestor linii de interacţiune poate permite alegerea modului informaţiilor despre produs, de proiectare, astfel încât să fie utilă, uşor de utilizat şi pentru a aduce o contribuţie la acceptabil la realizarea sarcinii. O direcţie de cercetare care sa dezvoltat de aici are ca scop proiectarea sistemelor inteligente de a fi în măsură să se adapteze la cunoştinţele, obiceiurile şi nevoile utilizatorului sau, de la o altă perspectivă, care urmează să fie personalizabile. Acest tip de sistem ar trebui să fie capabili de a anticipa nevoile utilizatorilor şi care este modul în care utilizatorul preferă să lucreze cu o funcţie specifică, oferă explicaţii, etc.

Într-un mediu inteligent (IE), de calcul şi dispozitive de detectare sunt omniprezente. Cu toate acestea, calculator şi sisteme de comunicaţii de astăzi sunt rar folosite, deoarece serie de mecanisme de control şi interfeţele de aplicare este prea divers. Mecanisme de conştientizare context ar putea fi, prin urmare, cel mai bun mod de a pune în aplicare aplicaţii informatice în IE. Este necesar să se ia în considerare mecanismul care ar putea permite utilizatorilor să manipuleze sisteme în moduri simple şi omniprezentă şi să facă mai multe calculatoare conştienţi de facilităţi în mediul lor.

Temele de cercetare în continuare că poate fi considerat de la această lucrare sunt de modelare de repartizare a normelor contextul dintre medii inteligente Domenii de cunoştinţe, în contextul distribuită de bază şi cerinţa de a avea o comunicare flexibilă şi eficientă între managerii de resurse în mai multe domenii IE pentru a forma o societate de Domenii de Medii Inteligente.

Mediile Inteligente au proprietăţi specifice de calcul faptul că, în general, se diferenţiază de alte sisteme de calcul. Acestea au un număr mare de componente hardware şi software-ul care trebuie să fie interconectate. Infrastructurilor lor tind să fie extrem de distribuit, care să reflecte atât natura distribuită a lumii reale şi au nevoie medii inteligente; pentru cantităţi mari de puterea de calcul.

I. INTRODUCERE

Viitoarele medii Inteligente se bazează pe premisa că de calcul şi dispozitive sensibile vor deveni omniprezente. Contextul de mecanisme de sensibilizare sunt cea mai bună cale pentru aplicaţii de calculator să funcţioneze într-un astfel de calcul-un mediu bogat. Până de curând, disponibilitatea şi costul de dispozitive - senzori - şi reţelele au fost obstacolele practice pentru implementarea omniprezente şi acceptarea pe scară largă a Context-Aware Computing.

Context-Aware Computing a fost determinată de cercetarea de dezvoltarea de dispozitive, în special sub formă de diferiţi senzori de localizare, de prezenţă. Dispozitivul ispititor apare la fel de important ca funcţionalitate sporită, care continuă să conducă dezvoltarea de rezoluţie mai mare prin intermediul unor senzori.

Cu toate acestea, în căutarea scopului de a face interacţiuni de zi cu zi cu calculatoare şi dispozitive de comunicaţii discrete şi eficiente mai inteligente, prin conştientizarea unui context, dispozitive hardware suficiente ca mijloc în vederea atingerii acestui scop există deja.

Provocări semnificative în realizarea acestui lucru constau în utilizarea de dispozitive deja existente, prin proiectarea unor sisteme software, care permit uşurinţa de implementare, de reţea şi senzor de scalabilitate; prin intermediul fuziunii senzor, mai degrabă decât prin precizie, care să permită mai largă acceptarea, prin design pentru toate nevoile utilizatorilor umane, anume prin comunicarea prin interfeţe corespunzătoare ce a crescut încrederea oamenilor în sistemele specifice pentru “vieţii private şi de securitate ‘’.

I. PROIECTAREA DE ARHITECTURĂ DISTRIBUITĂ PENTRU MEDII INTELIGENTE 1

Preview document

Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 1
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 2
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 3
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 4
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 5
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 6
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 7
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 8
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 9
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 10
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 11
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 12
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 13
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 14
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 15
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 16
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 17
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 18
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 19
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 20
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 21
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 22
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 23
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 24
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 25
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 26
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 27
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 28
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 29
Proiectarea de Arhitectură Distribuită pentru Medii Inteligente - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • FOAIEA DE TITLU si CUPRINS.doc
  • Proiectarea de Arhitectura Distribuita pentru Medii Inteligente.doc
  • Proiectarea de Arhitectura Distribuita pentru Medii Inteligente.ppt

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Tehnici Avansate de Conducere pentru un Sistem Energetic

1. Introducere În contextul situaþiei energetice mondiale, efortul cerut pentru reducerea consumurilor de energie în vederea conservãrii este, de...

Proiectarea unui sistem - distribuit de măsurare bazat pe o rețea de tip lan plan conexiune stea pentru măsurarea temperaturii în 5 pucte diferite

TEMA DE PROIECT PROIECTAREA UNUI SISTEM DISTRIBUIT DE MASURARE BAZAT PE O RETEA DE TIP LAN PLAN CONEXIUNE STEA PENTRU MÍSURAREA TEMPERATURII ÎN 5...

Intra net rețele

Realizarea unei retele intranet in cadrul unei societati comerciale Introducere. Sistemul informational este definit ca obiectiv dezirabil în...

Utilizarea și Programarea Calculatorului

Introducere în programarea calculatoarelor 1. Utilizarea unui calculator 2. Programarea unui calculator 3. Structura şi funcţionarea unui...

Arhitectura microcalculatoarelor tip IBM-PC. configurații, caracteristici. reguli de instalare și exploatare

. Notiuni introductive Un sistem de calcul poate contine sute sau mii de componente individuale (circuite integrate, diode, rezistoare,...

Elemente de inteligență artificială distribuită

Agentitatea sistemelor este o paradigma recenta cu impact major asupra implementarii inteligentei artificiale in sistemele distribuite complexe...

Ai nevoie de altceva?