Proiecte economice în comerț - magazin vinuri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4613
Mărime: 4.76MB (arhivat)
Publicat de: Ilie Iosif
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1.Introducere 4
  2. 2. Bariere la intrare şi la ieşire ȋn domeniul afacerii 5
  3. 2.1Barierele la intrare pe piaţă 5
  4. 2.2. Bariere la ieşirea de pe piaţă 6
  5. 3. Segmentarea pieţei 6
  6. 3.1 Segmentarea geografică 6
  7. 3.2 Segmentarea demografică 6
  8. 3.3 Segmentarea economico-socială 7
  9. 3.4 Segmentare psihografică 7
  10. 3.5 Segmentare comportamentală 7
  11. 4. Obiective 8
  12. 5. Concurenţa 9
  13. 6. Calculul cheltuielilor totale şi a costului marginal 10
  14. 7. Matricea SWOT 11
  15. 7.1.Matricea swot pentru magazinul virtual 11
  16. 7.2 Magazinul clasic 12
  17. 7.3 SWOT magazinul classic şi magazinul virtual 13
  18. 8. Achizitia de mijloace fixe (M1/M2/M3/DC/SC) 14
  19. 9. Amortizarea mijloacelor fixe in primul an (liniara) 17
  20. 10.Schiţe magazine 17
  21. 11. Atmosfera magazinului 22
  22. 12. Digital signage 23
  23. 13. Situaţia stocurilor –pentru cele 3 magazine 24
  24. 14. Advertising / Tehnici promoționale/ PR 26
  25. 15. Digitalizare vânzări – strategie personal – e-mix-ul de marketing 26

Extras din proiect

1.Introducere

SC. WINE DINE. SA lansează pe piața municipiului Iasi 3 magazine fizice şi unul online ce se ocupă cu comercializarea de vinuri. Primul magazin WINE-RS în Iași, un inedit magazin tip galerie de vinuri,aduse atât din imprejurimile localității cât și din import, dar și vinuri personalizate. Locația este una specială fiind amplasat pe Str. Pogor Vasile, nr.4 în apropierea vestitului bulevard Carol I din Copou, tel: 0232/ 216598, tot aici firma noastră deținând și depozitul central.

Al doilea magazin se află în zona Alexandru cel Bun, pe str. Alexandru cel Bun nr.12, magazin ce include şi sediul central, iar al treilea magazin este amplasat în centrul comercial Iulius Mall , magazin conceput pentru atragerea publicului larg, pasionat de domeniul viticol.

Piața de vin din România și din Europa este, în opinia experților, și a comercianților de arome bahice, în plină creștere. În consecință, fie criza cât de grea, românul tot nu poate renunța la savurarea unei sticle de vin bun. Un vechi proverb chinezesc spune că trei pahare te fac să înțelegi o doctrină profundă, astadoar dacă vinul este de calitate, deci nu produce dureri de cap.

Magazinele firmei Wine Dine se adresează tuturor categoriilor de vârstă ce depășesc 18 ani. Ne axăm în special pe clienții cu gusturi rafinate în materie de vinuri, dar și celor care doresc să afle informații utile în ceea ce privește gustul vinului, ce au un venit peste mediu sau chiar ridicat, şi o pasiune pentru vinurile rare, rafinate și exclusiviste.

Magazinele vor funcționa în baza normelor impuse de codul CAEN privind activitățile firmelor cu amănuntul, acest tip de activitate încadrându-se în codul ‘’4725- Comerț cu amănuntul al băuturilor, în magazine specializate’’.

Am decis să ne axăm pe acest tip de produs ȋn primul rând deoarece suntem pasionaţi de ideea de rafinament,eleganţă şi dorim să le oferim consumatorilor noştri şansa de a descoperi ȋn galeriile noastre un vin de calitate. Vinul a fost ȋntotdeauna considerat a fi licoarea zeilor astfel ȋncat el nu poate lipsi de pe masăatât la ocazii speciale, la petreceri, cât şi la o cină romantică. Aşa cum spunea şi Alexandre Dumas, “Vinul este partea intelectuală a unei mese, iar mâncarea numai suportul ei material”.

2. Bariere la intrare şi la ieşire ȋn domeniul afacerii

2.1Barierele la intrare pe piaţă

Luând ȋn considerare situaţia economiei actuale romaneşti dar şi unele scăpari de cunoştinţe, ȋn domeniu, ale persoanelor ce sunt dispuse să investească ȋntr-un anumit sector de activitate, putem preciza că acestea nu ţin cont de toate elementele pieţei pentru a-şi dezvolta o afacere durabilă.

Firma noastră ȋşi propune să pătrundă pe piaţă cu noul concept de magazin specializat, unul care să ofere nu doar cumpărarea propriu-zisă a unei sticle de vin ci o intreagă experienţă: ȋncepând cu atmosfera unică până la degustări ȋn preajma unor oameni informaţi şi specializaţi în domeniu( sommelieri ).

a) Instabilitatea pieţei a reprezentat tot timpul o barieră la intrarea pe piaţă de aici rezultând şi riscul pentru investiţie.

b) Căutarea celor mai accesibili furnizori din punct de vedere al: locaţiei, preţurilor, timpului de livrare şamd.

c) Concurenţa- magazinele şi cramele deja existente pe piaţa localăcare oferă produse din aceeaşi gamă la un preţ accesibil, au deja clientela formată şi astfel clienţii sunt orientaţi să achiziţioneze mai mult de la concurenţi dar fără a beneficia de o experienţă completă ( full experience ) .

d) Gradul scăzut de cunoaştere a potenţialilor clienţi ȋn materie de vinuri – consumatorii nu sunt educaţi să beneficieze de un tratament preferenţial atunci când achiziţionează o băutură specială.

e) Timpul de deplasare al clienţilor – rutina cumpărăturilor efectuate de consumatorul obişnuit ce presupune achiziţionarea tuturor bunurilor din acelaşi punct de vânzare, astfel clientul nu este motivat să ajungă ȋn magazinul nostru doar pentru a-şi satisface o singură nevoie.

f) Normele juridice din România –nivelul ridicat al birocraţiei şi timpul ȋndelungat pentru obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare funcţionării, încadrarea ȋn cadrul legislativ al Comisiei Europene.

g) Angajarea unor persoane specilizate şi pasionate de domeniul vinurilor: angajarea sommelierilor şi a personalului care ne ajută ȋn vânzarea vinului.

h) Taxele necesare pentru ȋnceperea activităţii: taxele pentru funcţionare, achiziţionarea spaţiului de vânzare şi depozitare, taxele vamale pentru produsele aduse din import, impozite etc.

2.2. Bariere la ieşirea de pe piaţă

a) Gradul de lichiditate scăzut, (blocajul stocurilor nevândute);

b) Dificultatea valorificării mijloacelor fixe (vânzarea sau ȋnchirierea lor terţilor)- vânzarea spaţiului, a mobilierul şi a altor echipamente pentru amortizarea unei părţi din investiţie;

c) Imposibilitatea nerespectării contractelor ȋn vigoare cu furnizorii străini şi autohtoni de vinuri dar şi a celorlalţi furnizori- costuri cu rezilierea contractelor, eventuale cheltuieli de judecată etc;

d) Timpul pierdut pentru dizolvarea societăţii.

Preview document

Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 1
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 2
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 3
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 4
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 5
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 6
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 7
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 8
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 9
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 10
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 11
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 12
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 13
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 14
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 15
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 16
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 17
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 18
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 19
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 20
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 21
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 22
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 23
Proiecte economice în comerț - magazin vinuri - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Proiecte Economice in Comert - Magazin Vinuri.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?