Publicitate Betty Ice

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3163
Mărime: 24.21KB (arhivat)
Publicat de: Mitrofan Robu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dobre Monica

Extras din proiect

I. Istoric

Unilever, una dintre cele mai importante companii de pe piața bunurilor de larg consum din România, este prezentă pe piața românească din 1995. De atunci, Unilever a investit aproape 125 milioane euro, fiind unul dintre cei mai importanți investitori din România.

Portofoliul de mărci pe care Unilever le comercializează pe cele două mari piețe pe care este prezent - produse de ingrijire casnică și personală, produse alimentare - include mărci puternice precum Dero, Omo, Cif, Domestos, Coccolino, Dove, Rexona, Axe, Clear, Signal, Delma, Rama, Becel, Delikat, Knorr, Hellmann’s, Algida, Napoca, Lipton.

Unilever este liderul mondial al pieței de înghetata și comercializează în România unele dintre cel mai bine vândute mărci de înghețată din lume, reunite sub brandul-umbrela Algida: Magnum, Carte d’Or, Cornetto, Viennetta, Big Milk, Cucciolone, Kolorki si Twister. Înghețata Algida comercializată pe piața din România este produsă în fabricile Unilever din Italia, Franța, Germania, Polonia și Ungaria, iar inghețatele Napoca sunt în continuare produse în fabrica din Cluj.

În februarie 2009, Unilever a intrat pe piața înghețatei, cu marca internațională Algida, și a achiziționat legendara marcă românească de inghețată Napoca. Decizia de intrare pe piața inghețatei - una dintre cele mai atractive piețe de produse alimentare, datorită dimensiunii sale si potențialului ridicat de creștere - este parte a strategiei Unilever de creștere în Europa Centrală și de Sud.

Gigantul anglo-olandez Unilever a preluat integral producătorul sucevean de înghețată Betty Ice, de la antreprenorul Vasile Armenean, într-o tranzacție de circa 100 mil. euro.

În cursa pentru Betty Ice, cel mai puternic business românesc din domeniul înghețatei, au intrat mai mulți jucători atât financiari precum fondul de investiții Abris Capital, cât și strategici cum este cazul grupului leton Food Union.

Negocierile pentru preluarea Betty Ice au început încă de anul trecut, însă au durat mai multe luni până când părțile au ajuns la un acord.

Betty Ice are o fabrică în județul Suceava, magazine proprii în Brașov, Oradea, Sibiu și Cluj-Napoca, iar în timpul verii are deschise mai bine de 100 de chioșcuri cu înghețată în toată țara. Compania realizează aproximativ 7% din vânzările anuale la export, livrând înghețata pe cinci piețe. Pentru anul acesta, antreprenorul estima o cifră de afaceri de 31-32 mil. euro, în ușoară creștere față de anul acesta, când businessul a ajuns la 30 mil. euro.

În ultimii zece ani, businessul Betty Ice s-a majorat de mai mult de două ori. În plus, compania este cea mai profitabilă afacere în rândul businessurilor din industria de profil, având o marjă de 15% în 2016. Conform datelor de la Minis terul de Finanțe, profitul net al Betty Ice s-a situat la 22,6 mil. lei (5 mil. euro). Principalii concurenți ai Betty Ice pe piața înghețatei sunt Unilever (Algida, Napoca), Nestlé (Nirvana, JOE), Top Gel și Alpin 57 Lux.

Fiindcă a avut mereu grijă ca mărcile sale să ofere consumatorilor beneficii relevante pentru ei - prin produsele inovatoare lansate, promoțiile derulate și prin modul de comunicare - Unilever este lider pe majoritatea piețelor pe care activează. Dero, o marcă româneasca populară și inovativă, cu o tradiție de 40 de ani, este lider în volum pe o piața foarte competitivă. Pe piața produselor pentru curățenia locuinței, Unilever este lider valoric, cu mărcile Cif si Domestos.

Cu un portofoliu care cuprinde unele dintre cele mai cunoscute mărci din lume, precum Rexona, Dove si Axe, Unilever este lider valoric pe piața deodorantelor; iar cu săpunul-cremă Dove este lider valoric pe piața săpunului de toaletă solid. Cu Delikat, Unilever deține aproape jumătate din piața condimentelor universale și este lider pe piața borșului pudră. Cu marca Knorr, Unilever este lider valoric pe piața supelor și a muștarului, iar cu Hellmann’s si Knorr este lider pe piața maionezei. Pe piața margarinei, Unilever este lider, cu mărcile Delma, Rama si Becel.

Unilever este reprezentat pe piața românească de către compania regională Unilever South Central Europe - care coordonează din București operațiunile de marketing și vânzări în România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Moldova si Kosovo - și de Unilever România, compania care gestionează capacitățile de producție de pe platforma industrială a companiei de la Ploiești.

Din 1995, când a început investițiile în regiune, Unilever a investit în total 140 milioane de euro în Europa Centrală și de Sud. Unilever South Central Europe angajează în întreaga regiune 650 de oameni, dintre care 600 de angajați în România; din cei 600 de angajati din Romania, 335 lucrează pe platforma din Ploiești.

Prima investiție a Unilever în zona de centru-sud a Europei a fost facută pe piața românească. Unilever a început să investească în România în 1995, odată cu achiziția celei mai mari fabrici de detergenți, Dero, din Ploiești. De atunci, compania și-a dezvoltat atat capacitatea de producție, cât și portofoliul de mărci și produse.

Investiția pentru concentrarea producției locale a fost realizată pentru a crește eficiența afacerii, în beneficiul consumatorilor. Platforma industrială de la Ploiești este una dintre cele mai avansate capacități de producție ale Unilever. Datorită producției locale puternice, care are o contribuție semnificativă la cifra de afaceri obținută pe piața românească, Unilever are în România o afacere cu adevarat locală.

Preview document

Publicitate Betty Ice - Pagina 1
Publicitate Betty Ice - Pagina 2
Publicitate Betty Ice - Pagina 3
Publicitate Betty Ice - Pagina 4
Publicitate Betty Ice - Pagina 5
Publicitate Betty Ice - Pagina 6
Publicitate Betty Ice - Pagina 7
Publicitate Betty Ice - Pagina 8
Publicitate Betty Ice - Pagina 9
Publicitate Betty Ice - Pagina 10
Publicitate Betty Ice - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Publicitate Betty Ice.doc

Te-ar putea interesa și

Sistemul logistic al unei întreprinderi agroalimentare - Betty Ice

Capitolul 1. Prezentarea societății comerciale 1.1. Scurt istoric Compania a luat fiȋnță ȋn 1994, iar după luni și ani de căutări, de ȋncercări,...

Studiu de Fezabilitate SC Betty Ice SRL

1. Identificarea unei firme reale și analiza SWOT a acestia. Societatea Betyy Ice S.R.L. s-a înfiinţat la data de 12.08.1994, cu un capital social...

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

I. Date de identificare ale firmei BETTY ICE S.R.L Societatea comercială “Betty Ice” Suceava a fost înfiinţată şi înregistrată în Registrul...

Participarea la târguri și expoziții Betty Ice - Summer Fun

Brandul Betty Ice Fondatorii companiei Betty Ice au visat la realizarea celui mai special desert. În 1994 a luat fiinţă un vis Betty Ice. Mereu...

Analiza sistemului de distribuție și logistică la nivelul firmei - Betty Ice

1. ELEMENTE DE CARACTERIZARE A FIRMEI 1.1 DATE DE IDENTIFICARE Societatea S.C. Betty Ice S.R.L. s-a înfiinţat la data de 20.12.1994, cu un...

Analiza activității de marketing a firmei SC Betty Ice SRL

1. Date cu privire la firmă Societatea comercială BETTY ICE Suceava sub actuala denumire a fost înfiinţată în anul 1994 şi înregistrată în anul...

Analiza pieței de înghețată

Capitolul I Produsul 1.1 Scurt istoric al înghețatei la nivel național și mondial Înghețata este un desert înghețat ce a fost creat în Imperiul...

Plan Afaceri Supermarket

I. DESCRIEREA SOCIETATII Conceptul si oportunitatea afacerii Piata alimentatiei publice are in continuare un imens potential, in conditiile in...

Ai nevoie de altceva?