Raport de evaluare - Boromir

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 7469
Mărime: 260.06KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1. PREMISELE EVALUARII
  2. 1.1. Ipoteze, conditii limitative si ipoteze speciale
  3. 1.2. Obiectul, scopul si utilizarea evaluarii. Instructiunile evaluarii
  4. 1.3. Drepturile de proprietate evaluate
  5. 1.4. Tipul valorii estimate
  6. 1.5. Data evaluarii
  7. 1.6. Moneda raportului
  8. 1.7. Modalitati de plata
  9. 1.8. Inspectia proprietatii
  10. 1.9. Riscul evaluarii
  11. 1.10. Restrictii de utilizare, difuzare, publicare
  12. 2. PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE
  13. 2.1 Date de identificare
  14. 2.2 Scurt istoric
  15. 2.3 Statutul si contractual de societate
  16. 3. ANALIZA DIAGNOSTIC
  17. 3.1 Diagnostic juridic
  18. 3.2 Diagnostic resurse-umane
  19. 3.3 Diagnostic operational
  20. 3.4 Diagnostic comercial
  21. 3.5 Diagnostic economico-financiar
  22. 4. EVALUAREA SOCIETATII COMERCIALE BOROMIR PROD S.A
  23. 4.1 Abordare prin piata
  24. 4.2 Abordare prin comparatie
  25. 4.3 Metoda fluxurilor financiare actualizate

Extras din proiect

La baza evaluării stau o serie de ipoteze şi condiţii limitative, prezentate în cele ce urmează. Opinia evaluatorului este exprimată în concordanţă cu aceste ipoteze şi concluzii, precum şi cu celelalte aprecieri din raportul ce urmeaza.

Evaluatorul a fost de acord sa-si asume responsabilitatea misiunii incredintate de catre clientul numit in raport, in scopul utilizarii precizate de catre client, respectiv in scopul mentionat in raportul de fata.

Raportul de evaluare nu este destinat asiguratorului proprietatii, iar valoarea prezentata in prezentul raport de evaluare nu are nici o legatura cu valoarea de asigurare.

Intrarea in posesia unei copii a acestui raport nu implica dreptul de publicare a acestuia. Nicio parte a acestui raport nu poate fi reprodusa sub nici o formă fără acordul prealabil al evaluatorului, şi nici nu poate fi distribuita în raport prin publicitate, relatii publice, stiri, de vânzare sau de alte mijloace media. Dreptul de autor al raportului este retinut de evaluator şi se aplică chiar daca este numit un evaluator sau nu.

In cazul în care cititorul este pe punctul de a lua o decizie pe plan investitional, chiar si personal, fiduciar sau corporativ, şi are orice nelamurire în ceea ce priveşte conţinutul material al acestui raport, se recomandă contactarea evaluatorului.

Calitatea un drept de proprietate responsabil si competenta manageriala. Orice variaţie de la aceasta ipoteza ar putea avea un impact semnificativ asupra estimarilor de valoare rezultate. Managementului societatii are un efect direct asupra viabilitatii economice şi valorii de piaţă a acesteia.

Estimarea rezultatelor prezentate în acest raport se bazează pe o evaluare a economiei actuale la nivel naţional şi local, fara a exclude nici un element şi fara a face previziuni cu privire la efectele de creştere sau scadere brusca, în condiţiile economice locale. Nu putem şi nu garantam că estimarile vor fi atinse, insa acestea au fost întocmite pe baza informaţiilor obţinute în cursul acestui studiu, şi sunt destinate să ţină seama de experienţa investitorilor.

Unele dintre cifrele prezentate în raport se poate să fi fost generate de modele financiare, făcând calcule bazate pe numere cu trei sau mai multe zecimale. Din motive de claritate şi simplificare, cele mai multe cifrele prezentate în acest raport au fost rotunjite şi pot fi, prin urmare, pasibile de mici erori de rotunjire, în anumite cazuri.

Evaluarea intreprinderilor trebuie să fie considerata ca fiind în acelaşi timp o ştiinţă şi o artă. Deşi această evaluare utilizează diferite calcule matematice pentru a oferi indicaţii de valoare, decizia finala a valorii este subiectivă şi poate fi influenţată de experienţa anterioară a evaluatorului şi de alţi factori care sunt sau nu, specificati în prezentul raport.

Chiar daca toate informaţiile conţinute în acest raport sunt considerate a fi corecte, acestea se pot schimba. Nici o parte a continutului acestui raport nu trebuie să fie interpretată ca o garanţie de orice fel.

Nu s-au făcut verificări in ceea ce priveste probleme legate de buget, de sarcini şi monitorizari ale constructiei. În acest domeniu, ne-am bazat, inca o data, pe informaţiile furnizate de către management.

Evaluatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru evenimentele ce influenteaza valoarea societatii care au avut loc dupa data evaluarii sau data inspectiei si care nu au fost indicate.

Raportul de evaluare nu poate fi folosit ca probă în instanţă fiind o expertiză extrajudiciară.

Natura pietelor emergente. cum este si Romania presupune anumite dificultati in cuantificarea unor valori de piata. Oricum, valorile exprimate in cadrul acestui raport trebuie sa fie considerate ca fiind cea mai buna estimare a societatii in cauza. Subliniem ca valoarea recomandata a fost determinata strict, prin perspectiva situatiei pietei, la data de referinta a evaluarii, situatie care se poate modifica, intr-un interval mai scurt sau mai lung, in functie de dinamica economica, ceea ce ar implica reconsiderarea pozitiei noastre.

Desigur ca proprietarul respectiv sau un potential cumparator, pot avea, argumentat, alte opinii si pareri, sustinand oricare alta valoare dintre valorile determinate in prezentul raport sau oricare alta valoare rezultata dintr-un alt proces de evaluare.

Aspectele juridice si financiar-contabile se bazează exclusiv pe informaţiile şi documentele furnizate de către proprietar şi au fost prezentate fără a se întreprinde verificări sau investigaţii suplimentare ; Se presupune că titlul de proprietate este bun şi marketabil, în afara cazului în care se specifică altfel

Se presupune că nu există condiţii ascunse sau neaparente ale proprietăţii sau structurii care să influenţeze valoarea. Evaluatorul nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru asemenea condiţii sau pentru obţinerea studiilor necesare pentru a le descoperi ;

Situaţia actuală a societatii comerciale a stat la baza selectării metodelor de evaluare utilizate şi a modalităţilor de aplicare ale acestora, pentru ca valorile rezultate să conducă la estimarea cea mai probabilă a valorii activului în condiţiile tipului valorii selectate.

Evaluatorul consideră că presupunerile efectuate la aplicarea metodelor de evaluare au fost rezonabile în lumina faptelor ce sunt disponibile la data evaluării.

Evaluatorul a utilizat în estimarea valorii numai informaţiile pe care le-a avut la dispoziţie privind tranzacţiile de proprietăţi similare (vânzări, închirieri), existând posibilitatea existenţei şi a altor tranzacţii de care Evaluatorul nu avea cunoştinţă.

Nici prezentul raport, nici părţi ale sale (în special concluzii referitoare la valori, identitatea evaluatorului) nu pot fi publicate sau mediatizate fără acordul prealabil al evaluatorului.

Valorile estimate în raport se aplică întregii societati comerciale şi orice divizare sau distribuire a valorii pe interese fracţionate va invalida valoarea estimată, în afara cazului în care o astfel de distribuire a fost prevăzută în raport.

Valoarea estimata de evaluator se bazeaza pe informatiile detinute de evaluator la data intocmirii raportului, inclusiv pe informatii si date puse la dispozitie de catre societate. Raportul este orientativ in adoptarea unei decizii referitoare la afacerea propusa;

Suprafetele terenurilor si cladirilor au fost luate in calcul in baza informatiilor furnizate de conducerea S.C BOROMIR PROD S.A. fara masuratori suplimentare;

Nu s-a realizat o analiza structurala a cladirilor si nu au fost inspectate partile neexpuse

Bibliografie

- http://www.boromir.ro/

-https://www.primet.ro/upload/new_editor/img_newsletter/Acte%20constitutive/ACT%20CONSTITUTIV%2006.20111.pdf

- http://www.boromir.ro/uploads/files/raport-cnvm-2009.pdf

- http://www.wall-street.ro/tag/boromir-prod-buzau.html

- https://www.scribd.com/doc/146645193/Boromir-Analiza-Diagnostic

Preview document

Raport de evaluare - Boromir - Pagina 1
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 2
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 3
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 4
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 5
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 6
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 7
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 8
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 9
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 10
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 11
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 12
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 13
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 14
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 15
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 16
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 17
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 18
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 19
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 20
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 21
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 22
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 23
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 24
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 25
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 26
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 27
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 28
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 29
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 30
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 31
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 32
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 33
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 34
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 35
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 36
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 37
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 38
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 39
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 40
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 41
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 42
Raport de evaluare - Boromir - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Raport de evaluare - Boromir.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza patrimoniului pe baza bilanțului contabil

1. INTRODUCERE Trecerea de la o economie hipercentralizată la una de piaţă a generat o serie de funcţionalităţi cu urmări negative care necesită...

Metode și Tehnici de Evaluare

INTRODUCERE Lucrarea de faţă, intitulată „Metode şi tehnici de evaluare” caută să-l facă pe cititor să înţeleagă problematica evaluării de...

Sinteză evaluării

I. SINTEZA EVALUARII 1.1. Scopul lucrarii Preocuparea constant a specialistilor si a practicienilor, evaluarea întreprinderilor a devenit un...

Analiza economico-financiară și evaluarea firmei Alumil Rom Industry SA

Capitolul 1. Date identificare 1.1 Certificare - Evaluarea societatii prezentata in acest raport este corecta si in conformitate cu realitatea....

Raport de Evaluare SC Albarim SRL

CAPITOLUL I: Prezentarea societăţii 1.1.PREZENTAREA CLIENTULUI Sediul societăţii : Str. Colectivistilor, Galati Obiectivul principal de...

Metode de evaluare ale întreprinderii bazate pe venit

1. Fundamentele metodelor bazate pe venit 1.1. Definirea noţiunii de valoare de randament Prin aplicarea metodelor bazate pe venit se estimează...

Raport Evaluare SC Beautydesign SRL

Capitolul I: Definirea problemei de evaluare 1.1. CERTIFICARE: Prin prezenta, în limita cunoştinţelor şi informaţiilor deţinute, certificăm că...

Evaluarea unei Firme

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂŢII 1.1 PREZENTAREA S.C. CONSPROIECT S.A. Detalii de identificare: Nume firmă: CONSPROIECT S.A. Cod Unic de...

Te-ar putea interesa și

Analiza performanțelor economico-financiare pe baza indicatorilor de creare de valoare - valoarea economică adăugată

I. NOȚIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND MANAGEMENTUL BAZAT PE VALOARE I.1. Nevoia apariției managementului bazat pe valoare Pe măsura dezvoltării în timp...

Căi de creștere a motivației angajaților în cadrul companiei SC Boromir SA

Motivarea personalului a înregistrat în ultima vreme o importanță foarte mare deoarece resursa umană a căpătat valențe tot mai însemnate. Practic...

Diagnosticul financiar al întreprinderii Boromir Prod SA Buzau

Introducere O economie de piaţă, şi cu atat mai mult una aflată în tranziţie la economia de piaţă, cum este cazul ţării noastre, este într-un...

Raport de evaluare SC Boromir Prod SA Buzău

CAPITOLUL I Prezentarea societăţii Boromir prod SA 1.1.PREZENTAREA CLIENTULUI SC BOROMIR PROD SA BUZAU, a fost infiintata ca societate...

Raport de activitate - evaluare vânzare produse grup Boromir în municipiul Râmnicu Vâlcea

RAPORT DE ACTIVITATE Evaluare vanzare produse grup Boromir in municipiul Rm. Valcea 1. SCOP :Actiunea s-a desfasurat in perioada 11-24...

Ai nevoie de altceva?