Raport de evaluare - Valion Company

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4264
Mărime: 58.40KB (arhivat)
Publicat de: Alexandru C.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica
Universitatea "Stefan cel Mare", Suceava

Extras din proiect

Luni, 08 Ianuarie 2018

În atenția: S.C.VALION COMPANY S.R.L - în insolvență,

Aleea ELENA CARAGIA nr.13, Suceava, județul Suceava

CUI 41389043

ONRC J40/11876/2013

CC: S.C. VALION COMPANY S.R.L.

Administrator judiciar

Stimate Doamne/Domni,

Ref: Evaluarea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar ale S.C. VALION COMPANY S.R.L., în insolvență.

În legătură cu cererea primită din partea Dumneavostră pentru evaluarea activelor de natura mijloacelor fixe și obiectelor de inventar din patrimoniul de imobilizări corporale al S.C. VALION COMPANY S.R.L. - în insolvență, avem plăcerea să vă prezentăm concluziile raportului de evaluare.

Obiectul de activitate al societății este realizarea de beneficii din activitatea de producție și comercializează pe piață internă și la export a confecțiilor din textile și tricotaje, promovarea și punerea în aplicare a inițiativelor de interes național în domeniul fabricației de confecții textile pentru femei, bărbați și copii, în domenii conexe și desfășurarea altor activități legale.

I.1. Obiectul evaluării

Obiectul evaluării este format din bunurile mobile de natură mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar aflate în patrimoniul de imobilizări corporale al Societății Comerciale VALION COMPANY S.R.L. - în insolvență, cu sediul social în Suceava, str. Aleea ELENA CARAGIA nr. 13, județul Suceava. Detaliile sunt prezentate în anexele ..

I.2. Scopul și utilitatea evaluarii

Scopul acestei evaluări este estimarea valorii de piată în ipoteza continuitătii activitătii și a valorii de piață în vederea vânzării forțate a activelor și garanțiilor aflate în patrimoniul S.C. VALION COMPANY S.R.L. la data de referință - 08.01.2018, în vederea informării Adunării Generale a Creditorilor.

Deși conform Standardelor Internaționale de Evaluare - IVS 2017 „o vânzare forțată este o descriere a situației în care are loc schimbul și nu un tip al valorii distinct”, la solicitarea clientului s-a estimat o valoare de piață a activelor și garanțiilor din patrimoniul S.C. VALION COMPANY S.R.L. în ipoteza vânzării forțate, în condițiile descrise în sinteza raportului de evaluare, pe care le presupune o astfel de circumstanță (lipsa unei perioade adecvate de marketing, vânzarea bucată cu bucată, cumpărător motivat obișnuit, vânzător extrem de motivat să vândă etc).

Pentru atingerea acestui scop s-a pornit de la misiunea de evaluare indicată de către client și de la situația particulară a societății comerciale-această, din punct de vedere juridic, fiind în insolvență din data de 08.01.2018.

În scopul atingerii obiectivului propus s-au luat în considerare prevederile Standardelor Internaționale de Evaluare - IVS 2017, activitatea de evaluare fiind adaptată la specificul activelor din componența patrimoniului evaluat al S.C. VALION COMPANY S.R.L., având în vedere și caracteristicile speciale ale societății în prezent (situația juridică-insolvență, situația activelor); toate analizele și estimările au fost efectuate în conformitate cu standardele de evaluare internaționale, cu legislația actuală și cu starea și perspectivele obiectivului.

Patrimoniul S.C. VALION COMPANY S.R.L. este compus din următoarele active:

- Active imobilizate

- Imobilizări necorporale-licențe programe informatice, antivirus.

-Imobilizări corporale de natură imobiliară - societatetea deține în patrimoniu imobilizări corporale de natură imobiliară localizate pe un amplasament:

1. Teren și construcții-Str. Voievod, nr. 5, Suceava - teren în suprafață de 2809 mp, aflat la intersecția a două străzi (Str. Voievod și Str. Lalelelor) de cca. 150 m, localizat într-o zonă preponderent rezidențială (în zonă există și proprietăți comerciale și industriale); construcții cu destinație comercial/industrială-depozitare, în suprafața desfășurată de 1357 mp. Accesul se realizează de pe Str. Voievod, înspre ieșirea către Scheia.

2. Teren și construcție - Str. Florilor, nr. 17, Fălticeni, județul Suceava - teren în suprafața de 400 mp și construcție în suprafață desfășurată de 359 mp. Proprietatea imobiliară este localizată într-o zonă rezidențială relativ recent dezvoltată, la ieșirea din Suceava spre orașul Fălticeni.

Imobilizări corporale mobile - utilaje și echipamente specifice domeniului de activitate: mașini de cusut, uscător, presă semiautomată, autovehicule transport persoane și marfă, echipamente birotică etc.

-Imobilizări financiare - garanții la contracte de închiriere;

- Active circulante

-Stocuri de mărfuri și ambalaje, respectiv avansuri pentru achiziționarea de mărfuri (obiecte sanitare, chituri, plăci ceramice, vopsele)

-Creanțe comerciale

-Creanțe diverse

-Lichidități și echivalente lichidități

- Active în afară bilanțului - înregistrate în contabilitate în contul echipamente birotică, mobilier, expozoare marfă.

Preview document

Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 1
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 2
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 3
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 4
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 5
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 6
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 7
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 8
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 9
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 10
Raport de evaluare - Valion Company - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Raport de evaluare - Valion Company.docx

Alții au mai descărcat și

Raport de Evaluare Bun Mobil

Denumire bunul evaluat : Apartament 2 camere situate in Prahova,Ploiesti ,str. Elena Doamna nr.13, bl.32E,ap.8 , et.4 1. Beneficarul lucrarii de...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Procedura insolvenței

1. Procedura insolventei – notiuni introductive Insolventa sau incapacitatea de plata intervine in momentul in care debitorul nu are lichiditati...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?