Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 8921
Mărime: 70.20KB (arhivat)
Publicat de: Doru Pătrașcu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

În scopul aprofundării cunoştinţelor teoretice şi oţinerii experienţei practice în domeniul bancar, am efectuat practica în grupul sechestrări şi suspendări (GSS), Departamentul Contabilitate şi Finanţe din cadrul B.C. „Moldova Agoindbank” S.A. Aici am luat cunoştinţă cu activitatea de bază a băncii cât şi a subdiviziunii nominalizate. Totodată, am selectat şi generalizat informaţii necesare pentru efectuarea prezentului raport şi am studiat amănunţit diverse acte normative, legi pentru a avea o pregatire bună din punct de vedere profesional.

În Republica Moldova băncile comerciale sunt organizate sub formă de societăţi pe acţiuni, de aceea la baza funcţionării lor stă „ Legea cu privire la socităţile pe acţiuni” şi „Legea cu privire la instituţiile financiare”. În legislaţie banca este definită ca instituţie financiară care atrage de la persoanele fizice sau juridice depozite transferabile prin diferite documente de plată şi care utilizează aceste mijloace total sau parţial pentru acordarea creditelor sau pentru a face investiţii pe risc şi cont propriu.

Structura lucrării: Conţinutul lucrării este structurat în 5 capitole, fiecare având specificul ei de dezvăluire.

Capitolul I. “Statutul băncii. Structura organizatorică şi de conducere a băncii comerciale” - include analiza statutului, structurii organizatorice şi de conducere a B.C. „Moldova Agroindbank” S.A.

Capitolul II. „Modul deschiderii, modificării şi închiderii conturilor clienţilor băncii”- se analizează modul de deschidere, modificare şi închidere a conturilor bancare, particularităţile tipurilor de conturi deschise de B.C. „Moldova Agroindbank” S.A. şi studierea setului de documente necesar pentru deschiderea conturilor bancare.

Capitolul III. „Operaţiuni de decontare efectuate de banca comercială” – include tipurile de decontări şi distribuţia acestora.

Capitolul IV. „Operaţiunile de casă ale băncii comerciale” – prezintă organizarea deservirii de casă a băncii, tipurile de case, operaţiunile de încasare şi eliberare a numerarului, măsurile de securitate.

Capitolul V. „Resursele băncii, modul formării lor” – cuprinde descrierea resurselor băncii, tipurile şi particularităţile de atragere a acestora.

Capitolul I. Statutul băncii. Structura organizatorică şi de conducere a băncii comerciale.

Banca Comercilă pe Acţiuni BC „Moldova Agroindbank” S.A. (MAIB) a fost înfiinţată în 1991 ca o societate pe acţiuni. Banca este organizată şi funcţionează ca persoană juridică conform legislaţiei Republicii Moldova. Conform statutului B.C. “Moldova Agroindbank” S.A., care este reglementat în special de Legea „Privind societăţile pe acţiuni”, Legea „Instituţiilor financiare”, Regulamentul „Cu privire la autorizarea băncilor”, banca funcţionează ca societate pe acţiuni de tip deschis cu caracter universal cu o durată de activitate nelimitată. Denumirea completă a Băncii este: Banca Comercială “MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A, iar denumirea prescurtată a Băncii este: B.C. “Moldova Agroindbank ” S.A. Adresa juridică a bancii este MD-2006, str. Cosmonauţilor, 9 mun. Chişinău, Republica Moldova. Banca desfăşoară activităţile financiare prevăzute de lege, în baza Licenţei, eliberată de organul public abilitat (Banca Naţională a Moldovei). Statutul B.C. “Moldova Agroindbank” S.A. corespunde legislaţiei şi este format din 12 capitole care conţin informaţii despre: titular şi adresa juridică a băncii, forma juridică de organizare (Dispoziţii generale); capitalul băncii şi valori mobiliare ale băncii; statutul juridic al acţionarilor; operaţiunile băncii; resursele de creditare ale băncii; organele de conducere şi control; tranzacţii de proporţii şi tranzacţii cu conflict de interese; profituri şi dividende; evidenţa contabilă şi sistemul de raportare; protecţia drepturilor clienţilor băncii şi secretul bancar; relaţii cu personalul; reorganizarea şi lichidarea băncii. Banca este independentă de organele puterii şi administraţiei publice centrale şi locale, ia propriile decizii de orice natură legate de activitatea pe care o desfăşoară, în interesul acţionarilor şi în conformitate cu legislaţia în vigoare din Republica Moldova. Banca îşi desfăşoară activitatea pe baza autogestiunii şi autofinanţării integrale şi este titulară a dreptului de proprietate asupra bunurilor sale. Scopul activităţii Băncii constă în utilizarea eficientă a resurselor financiare şi materiale în vederea obţinerii profitului. Banca activează din cadrul sediului central, prin intermediul a 70 de filiale inclusiv Direcţia Operaţiuni cu Clienţii la Centrala Băncii şi 22 de oficii secundare situate pe întreg teritoriul Republicii Moldova la situaţia din 31 decembrie 2011. Serviciile Băncii sunt divizate în servicii bancare corporative şi servicii bancare retail – persoane fizice şi întreprinderi mici, micro şi mijlocii.

Preview document

Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 1
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 2
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 3
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 4
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 5
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 6
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 7
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 8
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 9
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 10
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 11
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 12
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 13
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 14
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 15
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 16
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 17
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 18
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 19
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 20
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 21
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 22
Raport de practică - Banca comercială pe acțiuni BC Moldova Agroindbank SA - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Banca Comerciala pe Actiuni BC Moldova Agroindbank SA.docx

Te-ar putea interesa și

Raport privind efectuarea practicii de producție la BC Moldova Agroindbank SA

INTRODUCERE Operaţiunile bancare au apărut şi s-au dezvoltat din cele mai vechi timpuri, o dată cu apariţia banilor şi dezvoltarea vieţii sociale...

Analiza privind mixul de marketing al B.C. Moldova-Agroindbank S.A.

BC"Moldova Agroindbank" S.A. reprezintă o bancă comercială pe acţiuni,care efectuează operaţiuni bancare de atragere şi repartizare ale mijloacelor...

Riscul de credit în Banca Comercială

Introducere Banca Comercială „Moldova Agroindbank” S.A. (MAIB) este lider al sectorului bancar din Moldova. MAIB dispune de licenta ( Hotarirea...

Ai nevoie de altceva?