Raport de practică Dynamic Solutions SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 9280
Mărime: 505.34KB (arhivat)
Publicat de: Leonard Gavrilă
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sargu Lilia

Extras din proiect

INTRODUCERE

Problema gestionării și administrării întreprinderii, indiferent de obiectul de activitatate și de scopul propus este complexă. Aprecierea diferențelor de performanță și poziție financiară depind de natura întreprinderii, de sistemul insrumentelor utilizate în gestionarea patrimoniului.

Realizarea acestui raport de practică are ca scop prezentarea activității pe parcursul perioadei de practică în cadrul companiei „Dynamic Solutions” S.R.L. Această activitate a constatat în informarea despre acestă companie, analiza activității care o desfășoară, în același timp avînd posibilitatea de a vedea în realitate cum o întreprindere își gestionează activitatea în special punând în practică tehnici și strategii de marketing.

Practica de maser în cadrul entității are drept scop familiarizarea cu practicile reale, abilitățile la vânzare, comunicarea eficientă în acest domeniu, aplicarea cunoștințelor teoretice acumulate pe parcurs. Raportul are menirea să reprezinte cum a avut loc acest proces de practică, acest proces de observare, analiză și diagnostic în cadrul companiei.

Prin acest raport vor fi prezentate informații despre statutul firmei, domeniul de activitate a acesteia, direcțiile principale de activitate, diverse regulamente după care au loc unele activități, personalul ce îndeplinește sarcinile unei derulări eficiente a acestei activități. Pe parcursul perioadei de practică am analizat amplasarea sediului în comparație cu alte agenții. Am identificat pricipalii concurenți ai întreprinderii dar și principalii furnizori, principalii partenerii, directii de activitate, etc. Am analizat oferta de servicii propusă clienților companiei, pachetele disponibile dar și prețul acestora. Am identificat principalele metode de promovare, publicitate ale companiei. Am caracterizat sistemul organizațional a întreprinderii, motivarea personalului, implimentînd idei și propuneri pentru eficientizarea activității întreprinderii. Analizând punctele tari și slabe ale întreprinderii am identificat oportunitățile dar și amenințările acesteia. Astfel am realizat analiza SWOT a companiei de prestari servicii.

Activitățile întreprinse de mine în timpul perioadei de practică sunt menționate în portofoliul practicii de specialitate. Aici sunt înregistrate activități precum informarea cu privire la ofertele propuse clientilor potențiali și celor existenti. De asemenea activități precum completarea unui contract, preluare unui client din punct de vedere al deservirii cotabile.

Luînd cunoștință cu aceste lucruri, informația raportului va reflecta toate acestea în mod practic și va demonstra nivelul cunoștințelor aplicate dar și dobîndite după perioada de practică.

Raportul de practică a fost încheiat cu concluziile cu privire la sarcinile întreprinse, dar și din propunerile de îmbunătățire a activității din cadrul unității.

Caracteristica generală a companiei “Dynamic Solutions” SRL

Totul a început de la ideea de creare a unei firme de contabilitate altfel decît toate celelalte. O firmă care să lucreze în și pentru interesul clientului; o firmă care să ofere clientului libertatea de a face ceea ce îi place fără să își bată capul cu partea financiar - contabilă, iar atunci cînd apar probleme de orice ordin - preia inițiativa în mâinile sale și vă ajută în soluționarea problemelor de afaceri. Compania “Dynamic Solutions” SRL este formată din experți contabili, economiști și juriști cu experiență, ce oferă servicii complete de contabilitate și consultanță financiară și juridică pentru companii . Orientarea în oferta de servicii de contabilitate, este de a înlocui un întreg potențial departament contabil și de resurse umane pe care ați angaja în cadrul firmei dumneavoastră, și totodată să vă asigure confortul și liniștea lucrului bine făcut și cu responsabilitate.

 E bine știut fapul că pentru a face ceva, este nevoie de dăruire și dragoste față de tot ceea ce faci. Contabilii cunosc contabilitatea, iubesc contabilitatea și vă pot înțelege din prima, scopul principal fiind de a oferi clienților servicii contabile complete pînă în cel mai mic detaliu.

   Administrația recunoaște că din motive obiective, iar uneori și subiective, este extrem de dificil să găsești specialiști calificați. În special în domeniul evidenței contabile, unde persistă o necesitate acută de punctualitate, atenție sporită, responsabilitate, acuratețe și multe altele. “Regretăm că actuala sistemă de învățămînt și generația "specialiștilor proaspeți" nu oferă posibilități de a se dezvolta pe plan professional”. Compania selectează minuțios personalul în vederea potențialului acestora, cît și a aptitudinilor profesionale. Astfel, sunt siguri în ei și sunt gata să vă ofere servicii de o înaltă calitate. Clienții nu vor rămîne singuri în fața problemelor și greutăților parvenite în decursul derulării afacerii sale, ci din potrivă sunt gata de a le acorda tot suportul în soluționarea acestora. Doresc să implementeze o cultură de afaceri, în special în vederea evidenței contabile, care va corespunde tuturor standardelor de calitate.

  ”Dynamic Solutions” SRL se remarcă prin profesionalism, promtitudine și excelență. De fapt, însăși temelia acestei firme de contabilitate are la bază satisfacția deplină a clientului. Lucreză cu clientul, pentru și in interesul acestuia. Toți clienții sunt importanți pentru ei. Compania tratează fiecare client individual cu aceeași grijă și atenție indiferent de genul de activitate sau de cifra de afaceri.

Pornind de la motto-ul companiei „Dvs. vă ocupați de afaceri, noi ne ocupăm de rutină!”, firma și-a dorit să pună la dispoziția clientului servicii contabile și de consultanță financiară de o maximă eficiență care să confere siguranță și încredere, să asigure evidența contabilă “la zi”, prezentarea dărilor de semă și a rapoartelor, cît și o gamă largă de servicii auxiliare, clienții fiind eliberați de stresul legat de partea fiscală și contabilă a firmelor lor.

Bibliografie

1. Alexandru Nederiță, Vasile Bucur, Mihail Cărăruș, Contabilitate financiară. Acad.de

Studii Economice - Ed. a II-a.

2. A. Nedereriță “Contabilitatea financiară”, Chișinău ACAP 1999

3. Bistriceanu T. “Finanțele agenților economici”, București 1995

4. Dan, Vasile - Strategii si structuri industriale competitive, Editura All Educational, Bucuresti, 1997

5.Fleagă N., Ionașcu I. Tratat de contabilitate financiară. VoLI-II. București, Economica,l998.

6. Ilie, Vasile Teodorescu “Finanțele întreprinderii”, București 2003

7. Lazer, Țurcanu “Bazele contabilității”, Chișinău 1998

8. Natalia Țiriulinicova „Analiza rapoartelor financiare”, Chișinău, 2004

9. Toma Mihai “Finanțe și gestiunea financiară de întreprindere”, București 1998

Presa periodică și reviste

1. “Contabilitatea și audit”

2. „Monitor oficial”

3. „Monitorul fiscal”

4. Legea contabiltății Republicii Moldova nr.1 13-XVI din 27.04.2007

5.Standardele naționale de contabilitate aprobat prin ordinul Ministerului finanțelor al RM

Codul fiscal al RM. Revista "Contabilitate și audit", 2013, nr.1.

6.Legea bugetului pe anul 2014. Revista "Contabilitate și audit", 2014, nr.3.

7. Google/internet Rapoarte financiare

Preview document

Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 1
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 2
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 3
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 4
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 5
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 6
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 7
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 8
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 9
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 10
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 11
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 12
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 13
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 14
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 15
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 16
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 17
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 18
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 19
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 20
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 21
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 22
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 23
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 24
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 25
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 26
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 27
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 28
Raport de practică Dynamic Solutions SRL - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Raport de practica Dynamic Solutions SRL.docx

Ai nevoie de altceva?