Raport de Practica - SC Legume Fructe SA

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Raport de Practica - SC Legume Fructe SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. dr. Emil Maxim, Prof. dr. Panaite Nica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Cuprins
Motivatie, explicatii
Sinteza raportului
Capitolul 1. Prezentarea organizatiei
Sector de activitate
Istoric
Obiectul deactivitate
Sediul, filiale , puncte de lucru
Managementul organizatiei
Analiza evolutiei pricipalior indicatori
Capitolul 2
Piata organizatiei
Oferta organizatiei
Consumatori si clienti
Dimensiunea si structura pietei
Dinamica pietei
Concurenta
Capitolul 3
Documente oficiale
Structura organizatorica
Personalul si managerii
Cultura organizationala
Sistemul informational si informatizarea acestuia
Functiunile organizatiei
Pozitia concurentiala a organizatiei
Situatia economico financiara
Mixul de marketing

Extras din document

Motivatie

Firma la care am desfasurat stagiul de practica in perioada 12-30 iunie se numeste S.C. LEGUME FRUCTE.S.A.. Am ales aceasta firma deoareca imi doream de mica sa lucrez in aceasta organizatie. Un alt motiv care m-a determinat sa-mi doresc acest lucru este si faptul ca unul din parintii mei ,respectiv mama lucreaza in calitate de secretara .

Trecand de multe ori pe la sediul firmei , unde mama mea lucreaza echipa si stilul de conducere a organizatiei m-au determinat sa-mi doresc macar pentru cateva zile sa ma aflu printer cei care pana acum au avut numai reusite in ceea ce priveste cultivarea si conservarea fructelor si legumelor.

Un alt impuls care m-a determinat sa iau aceasta decizie este si faptul ca managerul firmei este foarte sociabil si de fiecare data cand a avut timp mi-a oferit si mie cateva minute pentru a afla atuurile pe care le foloseste in sistemul de conducere.

Impresiile pe care mi le-am facut despre directorul acestei firme PALAGHIA SAVIAN sunt unele din cele mai bune.

In primul rand este un bun profesionist din punct de vedere a cunostintelor de specialitate

iar datorita performantelor obtinute in domeniul conservarii fructelor si legumelor a fost promovat in postul de conducere cel mai de sus , in ceea ce priveste structura ierarhica. Administrarea organizatiei ii confera automat si autoritate , luand si o serie de decizii in domeniul de specialitate a firmei. As putea afirma ca PALAGHIA SAVIAN acorda atentie laturilor principale ale activitatii firmei , indeplinirea responsabilitatlor , dezvoltatii relatiilor umane si manifesta interes pentru cresterea continua a eficientei activitatii economice. Managerul general stimuleaza interesul colaboratorilor pentru gasirea solutiilor de rezolvare a problemelor ;stie cand sa ia decizii de unul singur si cand sa apeleze la grup.

In ceea ce priveste teoria facuta la curs ,practica mi se pare mult mai usor de inteles . Timp de trei saptamani am intrat in contact cu personalul din biroul acestei organizatii si in fiecare zi am incercat sa aflu cat mai multe despre aceasta firma deoarece consider ca este o afacere profitabila de ce nu interesanta si frumoasa atunci cand depui toate eforturile pentru a fi satisfacut si implinit

Probleme deosebite nu au aparut in aceasta perioada si daca s-ar fi intamplat ,conducerea este pregatita sa reactioneze in timp util pentru rezolvarea acesteia.

In incheiere vreau sa multumesc domnului PALAGHIA SAVIAN pentru ca ma ajutat sa descopar tainele mangementului.

Sinteza raportului

Stagiul de practica la management a fost efectuat pe o perioada de trei saptamani , intre 12-30 iunie 2006 si s-a incheiat cu redactarea unui raport de practica

Acest raport a fost realizat in cuprinsul a 30 de pagini reprezentand observatiile mele referitoare la firma unde am efectuat stagiul de practica , respectiv S.C LEGUME SI FRUCTE S.A .

Am beneficiat de suportul si ajutorul managerului sef Palaghia Savian in limita timpului disponibil

Raportul de practica este structurat pe 3 capitole si anume :

- capitolul 1 prezinta date generale despre firma , sectorul si obiectul de activitate , structura organizatorica si sediile acesteia ;

- capitolul 2 prezinta activitatea de marketing a intreprinderii , elemente definitorii pentru piata intreprinderii , oferta , clientele,dimensiunea structura si dinamica pietei, concurenta ;

- capitolul 3 reprezinta o sinteza a activitatii manageriale privind managerii structura organizatorica functiile si potitia firmei , sistemul informational si situatia economica .

Raportul de practica prezinta o combinatie de elemente teoretice observate in structura si activitatea organizatorica . Perioada de practica a insemnat luarea la cunostinta a discrepantelor care exista intre teorie si practica .

Teoria prezinta procese care necesita mult timp pentru elaborare iar viata organizatiei timpul este vital . Un manager este cel care stie sa actioneze in timp real cu solutia perfecta

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica - SC Legume Fructe SA.doc

Alte informatii

Studiu de caz prezentat la feea iasi .Nota obtinuta 9 Universitatea “Al.I.Cuza” Iasi Facultatea de economie si administrare a afacerilor