Raport de Tara - Brasilia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5039
Mărime: 424.91KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Erika Tusa

Cuprins

CAPITOLUL 1 1

1. DATE GENERALE 1

1.1. Istoric privind relatiile politico-diplomatice romano-braziliene 1

1.2. Cadrul juridic al relatiilor economice bilantiere 1

1.3. Prezentarea generala a tarii 1

1.3.1. Denumirea tarii 1

13.2. Localizare geografica 1

1.3.3. Suprafata si provincii administrative 1

1.3.4. Istoria tarii 1

1.3.5. Resurse naturale 2

1.4. DATE ADMINISTRATIVE 2

1.4.1. Populatia 2

1.4.2. Structura etnica a populatiei 2

1.4.3. Capitala si oraşe mari 3

1.4.4. Impartirea teritorial-administrativa 3

1.4.5. Forma de guvernamant 3

1.4.6. Presedintele si ministrul de externe 3

1.4.7. Moneda 3

1.4.8. Limba oficiala 3

1.4.9. Religia 3

1.5. CULTURA, CIVILIZATIE, DEZVOLTARE UMANA 3

1.5.1. Cultura si civilizatie 3

1.5.2. Dezvoltare umana 4

CAPITOLUL 2 4

2. INDICATORI MACROECONOMICI 4

2.1. Indicatorii cresterii economice 4

2.2. Indicatorii stabilirii preturilor 6

2.3. Indicatorii ocuparii fortei de munca 7

2.4. Indicatorii armoniei sociale 9

2.4.1. Indicele Dezvoltarii Umane (IDU) 9

2.4.1. Indicele GINI de concentrare a veniturilor 10

2.5. Indicatorii echilibrului schimburilor cu strainatatea 10

2.5.1. Indicatorii pentru a caracteriza participarea tarii la comertul international 10

2.5.2. Indicatori ai analizei statistice a datoriei externe 12

CAPITOLUL 3 13

3. INDICATORI ALTERNATIVI 13

3.1. Indicele de perceptie a coruptiei 13

3.2. Indicele libertatii economice 16

CAPITOLUL 4 18

4. CONCLUZII- De ce investiti in Brazilia? 18

BIBLIOGRAFIE

Extras din document

1.DATE GENERALE

1.1. ISTORIC PRIVIND RELATIILE POLITICO-DIPLOMATICE ROMANO-BRAZILIENE

Republica Federativa Brazilia este o tara sud-americana cu care Romania a stabilit contacte oficiale inca din anul 1880. La data de 7 ianuarie 1928, La Rio de Janeiro, a fost infiintata Legatia Romana, iar in anul 1929 la Bucuresti s-a deschis Legatia Braziliana.

La Brasilia, capitala acestui stat federativ, functioneaza Ambasada Romaniei, iar Consulatul General al Romaniei se afla in orasul Rio de Janeiro. In orasul Sao Paulo functioneaza Biroul de Promovare Comercial-Economica.

1.2. CADRUL JURIDIC AL RELATIILOR ECONOMICE BILATERALE

Cadrul juridic al cooperarii economico-comerciale intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federative a Braziliei s-a consolidat, in timp, prin semnarea si ratificarea unor acorduri in domeniul comertului, al transporturilor maritime, in domeniul farmaceutic, privind cooperarea stiintifica si tehnologica, cooperarea culturala, cooperarea pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante, cooperarea in domeniul turismului.

1.3. PREZENTAREA GENERALA A TARII

1.3.1. Denumirea tarii

República Federativa do Brasil

Republica Federativa a Braziliei

1.3.2. Localizare geografica

Brazilia este situata in partea central-estica a Americii de Sud. Ocupa locul al cincilea in ceea ce priveste intinderea si locul al optulea din punct de vedere al dezvoltarii economice.Tara este traversata de paralela 0, respectiv ecuator, in apropiere de Macapa si de Tropicul Capricornului in apropiere de Sao Paulo. Ecuador si Chile sunt singurele tari din America de Sud cu care Brazilia nu are granita comuna, avand 10 vecini: Guyana Franceza, Surinam, Guyana, Venezuela, Columbia, Bolivia, Peru, Uruguay, Paraguay si Argentina.

1.3.3. Suprafata si provincii administrative

Suprafata este de 8.511.965 km. Brazilia este cea mai mare tara din America de Sud si ocupa 47,3% din suprafata acestui continent. Brazilia are deschidere la Oceanul Atlantic pe o lungime de 7367 km. Conform surselor IBGE suprafata totala (cu insule) este de 8.547.000. km2

Provincii administrative: Republica Federativa Brazilia este formata din 26 de state si un district federal, printre care amintim: Acre, Alagoas, Amapa, Amazonas, Distrito Federal, Mato Grosso, Paraiba, Rio de Janeiro, Rio Grande do Norte, Roraima, Santa Catarina, Sao Paulo, Tocantins.

1.3.4. Istoria tarii

Potrivit unui document datat 22 aprilie 1500, Brazilia a fost descoperita de catre amiralul portughez Pedro Alvares Cabral. Brazilia a fost colonie portugheza pana in anul 1822. Devine republica federativa in anul 1889.

Guvernele civile aflate la putere au introdus o anumita liberalizare in viata politica a tarii,

cu consecinte deosebit de benefice pentru dezvoltarea economica. Au fost initiate si aplicate programe importante de reforma in agricultura, in domeniul educatiei. Inultimele doua decenii s-a accelerat procesul privatizarii intreprinderilor de stat si s-a trecut la aplicarea Planului Real care reprezinta cel mai ambitios si complex program de reforme social-economice.

1.3.5. Resurse naturale

Brazilia dispune de mari resurse naturale pe care le valorifica atat prin dezvoltarea puternica a propriei industrii, cat si prin exporturi de materii prime dar si de produse finite si semifabricate necesare in toate domeniile de activitate. Unul dintre efectele importante ale progresului economic il constituie migratia puternica a populatiei tarii catre marile centre urbane si modernizarea in forta a marilor orase. Brazila ocupa un loc important in economia mondiala, ca producator si exportator in domeniul forstier, al constructiilor de masini, al produselor agricole (trestie de zahar, cafea). Brazilia este un furnizor important la nivel mondial in ceea ce priveste materiile prime (fier, bauxita, mangan, nichel, staniu, diamante, petrol, aur, fosfati naturali, zirconium, beriliu, titan, magnezita, argint, sare). Industria auto braziliana este bine reprezentata. Agricultura este de tip intensiv si in buna parte mecanizata. Exporturile din agricultura constau in trestie de zahar si cafea, cacao, cereale, bumbac, vita-de-vie, arahide, ricin, ananas, banane, tung (planta oleaginoasa), tutun s.a. Cresterea animalelor este foarte diversificata. Brazilia valorifica pentru piata interna si la export carne de bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline.

1.4. DATE ADMINISTRATIVE

1.4.1. Populatia

Urbanizarea a fost foarte rapida in a doua jumatate a secolului trecut. Incepand din anul 1991 , 75% din populaţia trăieste in mediul urban.

Puternica dezvoltare economica a generat un numar important de locuri de munca dar a creat multe probleme de ordin social, probleme legate de protectia mediului inconjurător şi probleme vizand politica demografica.

Crearea, dimensionarea corespunzatoare, dezvoltarea si intretinerea infrastructurii a reprezentat si continua sa reprezinte o problema complexa, deosebit de serioasa atat pentru Brazilia cat si la nivel mondial.

Politica echilibrata adoptata de guvern privind incurajarea exporturilor, reducerea datoriei publice, cresterea puterii monedei nationale in raport cu moneda internationala se schimb valutar (USD), cresterea productivitatii muncii au condus la o politica fiscala echilibrata, la realizarea de profit din tranzactiile internationale. In anul 2006 presedintele Lula Da Silva a decis reinvestirea surplusului rezultat din tranzactiile externe in dezvoltarea tarii. Un alt vector al politicii sale l-a constituit continurea procesului de reducere a taxelor si de sporire a investitiilor destinate infrastructurii.

Brazilia a ajuns la circa 196.342.592 de locuitori, ocupand locul cinci in lume.

1.4.2. Structura etnica a populatiei

• portughezi si alti europeni: 54 %

• europeni si africani: 39 %

• africani: 6%

• indigeni: 1%

• altii: 1%

Preview document

Raport de Tara - Brasilia - Pagina 1
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 2
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 3
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 4
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 5
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 6
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 7
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 8
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 9
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 10
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 11
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 12
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 13
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 14
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 15
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 16
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 17
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 18
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 19
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 20
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 21
Raport de Tara - Brasilia - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Raport de Tara - Brasilia.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul Extern al SC Agdesy SRL - Oportunitati si Restrictii

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Romania in Ecuatia Integrarii Europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Intreprinderea in Era Globalizarii

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Te-ar putea interesa și

Implementarea HACCP in Sectorul de Productie si Procesare al Cafelei

INTRODUCERE Cercetările asupra arborelui de cafea şi asupra fructului său, bobul de cafea, datează încă din anul 1700. Cafeaua este un produs...

Elite - Studiu de Piata

1.1. SCURT ISTORIC ELITE Romania a fost infiintata in anul 1995,incepandu-si insa activitatea abia in a-2-a jumatate a anului.Printr-un studiu...

Studiu de Caz - Cafeaua

CAPITOLUL 1. CARACTERIZAREA MERCEOLOGICA A CAFELEI Prezenta lucrare isi propune sa faca o trecere in vedere a principalelor caracteristici...

Raport de Tara - Brazilia

1. INTRODUCERE Brazilia nu este o tara a viitorului, ci este o tara a prezentului, o mare fereastra de oportunitati deschisa celor care doresc sa...

Analiza Consumului de Cafea in Randul Studentilor din Iasi

1.OBIECTIVE 1.1Obiectivul de ansamblu il constituie un studiu de cercetare asupra comportamentului consumatorului student de la specializarea...

Studiul de Marketing privind Oferta de Cafea și Implicațiile Sale în Consumul Alimentar

Cap. I De ce consumăm cafea? Cei mai mulţi dintre noi ne trezim dimineaţa cu gândul la cafea. Mulţi oameni sunt dependenţi de această băutură....

Cercetare de Marketing Elite

I. Identificarea problemei si stabilirea scopului cercetarii Problema cercetarii o reprezinta analiza comportamentului de cumparare si consum a in...

Proiect de Cercetare asupra Produsului de Cafea Decofeinizată Jacobs

1.PREZENTAREA COMPANIEI KRAFT JACOBS SUCHARD 1.1 ISTORICUL FIRMEI KRAFT-JACOBS-SUCHARD 1.2 PREZENTARE GENERALA A COMPANIEI 1.3 LANSAREA NOULUI...

Ai nevoie de altceva?