Raport practică management - SC Lidana Com SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4527
Mărime: 47.90KB (arhivat)
Publicat de: Florina Oltean
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” IAȘI FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA: ECTS

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Sinteza raportului 4
  3. Capitolul I - Prezentarea organizaţiei 6
  4. 1.1 Sectorul de activitate 6
  5. 1.2 Istoric: înființare, evoluţie, privatizare, etc 6
  6. 1.3 Obiectul de activitate – din statut 6
  7. 1.4 Sediu, filiale, puncte de lucru 7
  8. 1.5 Analiza evoluției princilalilor indicatori: cifra de afaceri, cheltuieli, profit, număr personal, active corporale/necorporale 7
  9. Capitolul II 8
  10. 1.1 Managementul organizației 8
  11. 1.2 Personalul organizaţiei 9
  12. 1.3 Piața organizației 9
  13. 1.4 Oferta organizației 9
  14. 1.5 Consumatorii şi clienţii 11
  15. 1.6 Dimensiunea şi structurarea pieței 11
  16. 1.7 Dinamica pieței 11
  17. 1.8 Concurența 12
  18. 1.9 Probleme specifice în funcție de obiectul de activitate 12
  19. 1.10 Concluziile raportului şi opiniile personale 12

Extras din proiect

Introducere

Perioada de desfăşurare :

De la 21 iunie 2010 până la 1 iulie 2010

Program de lucru zilnic, între orele 10:00 – 14:00

Persoana de coordonare a practicii în firmă:

Numele şi prenumele:

Funcţia: Administrator

Societatea :

Denumire: S.C. “LIDANA COM” S.R.L.

Localitatea: Vama

Regiunea: Bucovina

Domeniul de activitate: Turism

În general, criteriile care stau la baza acceptării unei firme pentru a face practică sunt bazate pe observaţia de bun simţ că la locul de practică trebuie să ai ce să înveţi suplimentar, şi să poţi face aplicaţii pe baza a ceea ce ai învăţat deja în facultate.

Unul dintre criteriile după care m-am ghidat în momentul în care am ales firma la care aş putea face practica este dimensiunea unităţii de practică, firma să fie suficient de mare pentru ca activităţile desfăşurate în cadrul acesteia să fie complexe. Dimnesiunea se referă la numărul de angajaţi, structurarea pe compartimente, aria pieţei de desfacere, mulţimea clienţilor şi a punctelor de acces cu clienţii, să aibă activităţi de marketing specializate, bugete, site de internet, programe de calculator.

Un alt criteriu a fost existenţa unor funcţii de marketing în cazul unor activităţi de vânzare, relaţii cu clienţii, activităţi specializate de marketing referitoare la produs / ofertă şi politica de produs, politica de preţ, distribuţie sau promovare.

Și nu în ultimul rând, am ţinut cont de faptul ca firma să fie dinamică şi expansivă pe piaţă şi să nu fie în suferinţă economică sau pe punctul de a da faliment.

Ţinând cont de criteriile expuse mai sus, am considerat ca firma S.C. “LIDANA COM” S.R.L. este una dintre firmele la care aş putea apela pentru a face practica, unde aş putea face aplicaţii pe baza a ceea ce am învăţat la facultate, dar şi unde aş putea învăţa lucruri noi şi interesante.

Un alt motiv pentru care am ales Pensiunea Lidana a fost faptul ca am o cunostință care lucrează acolo ca administrator şi eram convinsă că o să mă ajute şi o să-şi facă timp să-mi arate tot ce aveam nevoie.

În perioada în care am fost la practică nu au apărut conflicte deosebite, doar mici neînţelegeri între angajaţi, care s-au rezolvat imediat.

În ceea ce priveşte corelația dintre problemele teoretice întâlnite la cursuri şi cele din practică, pot afirma că partea teoretică stă la baza celei practice. În timpul petrecut la pensiune am întâlnit şi aplicaţii pe care le ştiam de la cursurile sau seminariile de la facultate, aplicaţii cum ar fi calcularea TVA-ului, pentru cazare 9%, iar pentru masă 19%, din ce este alcatuit un produs turistic ( animaţie, transport, cazare, masă), că voucher-ul atestă rezervarea făcută de turist la pensiune, modul în care firma îşi promovează produsele turistice ( prin site propriu, prin bannere, prin pliante, anunţuri pe site-uri de turism), piața țintă, modul în care face faţă concurenţei venind pe piaţă cu ceva nou ( cum ar fi faptul că au 2 ponei, este înconjurată de 6 ha de pădure, crama de 30 de locuri amenajată într-un stil aparte, loc de joacă pentru copii).

Sinteza raportului

S.C. “LIDANA COM” S.R.L. a fost înfiinţată în anul 1994, având ca obiect de activitate principal – 5247 – comerţul cu amănuntul al cărţilor, ziarelor şi articolelor de papetărie; secundar - 5523 – alte mijloace de cazare (agroturism); 7485 – activităţi de

secretariat şi traduceri, (activitate de xeroxare).

De la înfiinţarea societăţii cifra de afaceri a crescut an de an. Pentru realizarea cifrei de afaceri, S.C. „LIDANA COM” S.R.L. SUCEAVA şi-a extins reţeaua de desfacere cu amănuntul a produselor de birotică şi papetărie, iar pentru comerţul către persoane juridice prin compartimentul de desfacere furnizează instituţiilor publice şi principalilor agenţi economici de pe raza judeţului Suceava, Botoşani, Iaşi , Bucureşti, etc., furnituri de birou, papetărie, etc. participând activ la licitaţiile publice organizate de instituţiile publice precum şi prin prezentarea ofertelor de preţ pentru gama de mărfuri specifică către ceilalţi agenţi economici.

În vederea extinderii şi diversificării obiectului de activitate, S.C. „LIDANA COM” S.R.L. SUCEAVA a iniţiat dezvoltarea unei afaceri noi şi anume deschiderea unei PENSIUNI TURISTICE în zona montană rurală pe raza comunei Vama, satul Molid, zonă denumită “ pe Sălătruc” pe o suprafaţă de 4.386 mp, pensiune înfiinţată în anul 2005.

Proiectul a creat premise favorabile exploatării eficiente a bazei materiale existente, dezvoltarea activităţii societăţii cu efecte benefice pentru turişti, populaţia din zonă, furnizori de bunuri şi servicii, comunitatea locală, contribuie la creşterea potenţialului turistic al întregii zone.

PENSIUNEA TURISTICǍ LIDANA este o pensiune de 4 stele ce are în componenţa sa 6 camere cu pat dublu dispuse pe două nivele într-o gama de culori pe fiecare etaj; două apartamente şi o camera tineret (8 locuri). Toate camerele sunt dotate cu baie proprie, TV, telefon, încălzire centrală, apă caldă, internet wireless. Camerele au balcoane cu o vedere deosebită spre marginea pădurii şi o privelişte asupra râului Moldova. Pensiunea îmbină aspectul rustic cu dotările interioare ultramoderne satisfăcând astfel cerinţele turiştilor, printr-o atmoseferă primitoare, intimă, care îi îmbie să petreacă clipe de neuitat alături de cei dragi. Pensiunea are loc de joacă pentru copii, doi ponei, saună, cramă, etc.

Activitatea comercială, tehnică şi serviciile oferite de PENSIUNEA TURISTICǍ LIDANA sunt conforme cerinţelor de calitate şi legislaţiei în vigoare.

Personalul angajat este de 12 persoane, din care 2 cu studii superioare în specializarea: Administrator (încă student), Economist; fiecare urmează anual în medie două cursuri de specializare/ recalificare.

Preview document

Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 1
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 2
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 3
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 4
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 5
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 6
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 7
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 8
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 9
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 10
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 11
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 12
Raport practică management - SC Lidana Com SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Raport Practica Management - SC Lidana Com SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?