Raport practică VBR

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 12817
Mărime: 182.06KB (arhivat)
Publicat de: Stelian Gheorghe
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Teodora Roman

Cuprins

  1. I. Prezentarea societăţii bancare Volksbank România 3
  2. 1. Moment istoric 3
  3. 2. Principalele etape şi evoluţii 3
  4. 3. Forma şi structura capitalului 6
  5. II. Produse şi servicii bancare oferite de Volksbank România pentru persoane fizice 7
  6. 1. Credite pentru persoane fizice 13
  7. a) Credite pentru locuinţe 13
  8. b) Creditul pentru achiziţionarea de autoturisme noi 23
  9. c) Creditul de cheltuieli curente pe bază de descoperire de cont 24
  10. d) Credite pentru cheltuieli curente 26
  11. 2. Conturi curente speciale 27
  12. 3. Pachete pentru conturile curente 30
  13. 4. Depozite 32
  14. 5. Internet banking 33
  15. 6. Carduri 34
  16. 7. Fonduri de investiţii 34
  17. 3. Concluzii 36

Extras din proiect

I. Prezentarea societăţii bancare Volksbank România

1. Moment istoric

VOLKSBANK ROMÂNIA S.A. este o bancă comercială care s – a înfiinţat în luna mai a anului 2000 si a fost înmatriculată în Registrul Comerţului cu nr. J40/58/2000 în urma autorizaţiei emise de BNR în vigoare la data registrului C/000005/10.04.2000. Are drept cod unic de înregistrare 12564356, iar sediul social este în Bucureşti, Şoseaua Mihai Bravu nr. 171, Sector 2.

Sloganul grupului ”Încrederea ne uneşte” reflectă legătura specială care există între bancă şi clienţii săi. Încrederea reciprocă, atât de importantă în dezvoltarea afacerilor locale cât şi internaţionale, este rezultatul planificării şi al activităţilor desfăşurate în comun cu clientul. Această încredere crează baza unui parteneriat pe viaţă între Volksbank şi clienţii săi.

Semnificaţia simbolului semnifică: V de la Volksbank şi culoarea albastră de la “V” reprezintă universalitate şi prosperitate.

Conform segmentelor de piaţă tradiţionale, Volksbank România şi-a îndreptat încă de la începutul activităţii sale atenţia către persoanele fizice şi întreprinderile mici şi mijlocii oferind produse şi servicii bancare perfect adaptate nevoilor clienţilor săi. Volksbank România pune la dispoziţia clienţilor săi o gamă largă de produse şi servicii dintre care amintim: credite pentru achiziţia unei locuinţe (prin programul Prima Casă sau produse de creditare proprii), credite pentru achiziţia de autoturisme, carduri internaţionale în lei şi valută cu facilitate de descoperit de cont, electronic-banking, credite pentru IMM-uri, microîntreprinderi, liberi profesionişti, conturi cu dobânzi avantajoase în lei sau în valută.

2. Principalele etape şi evoluţii

Volksbank România este o bancă comercială care activează pe piaţa românească din luna mai a anului 2000. Principalul acţionar al băncii este Volksbank International AG, în majoritate deţinut de Österreichische Volksbanken - AG, bancă ce reprezintă instituţia centrală a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

În prezent grupul Österreichische Volksbanken - AG este în procent majoritar deţinut de 67 de "Volksbank-uri" (bănci cooperatiste) independente, având peste 600 unităţi bancare, peste 5.800 angajaţi şi peste 660.000 clienţi, cu o cotă de piaţă de 10% în Austria.

Începând cu anul 1991, ÖVAG a fost una dintre primele bănci care şi-a început expansiunea către pieţele pline de provocări din Europa Centrală şi de Est. Prin subsidiara sa Volksbank International - AG (VBI), ÖVAG gestionează în prezent o reţea alcătuită din peste 450 de unităţi bancare în: Bosnia - Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Malta, Serbia şi Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi România.

Volksbank România S.A a fost înfiinţată în ianuarie 2000 ca persoană juridică română şi a fost autorizată de Banca Naţională a României să desfăşoare activităţi bancare. Banca a început să funcţioneze în mai 2000 şi derulează operaţiuni bancare cu persoane fizice şi juridice din România.

Cu un acţionariat solid şi experimentat Volksbank România devine una dintre cele mai puternic capitalizate bănci de pe piaţa românească cu o valoare capitalizată totală de 862.710.000 RON. Ca principal acţionar al băncii Volksbank România îl reprezintă Volksbank International AG cu un procent de 99,0522%, Banca Popolare di Emiglia Romagna cu 0,4739% şi Banca Popolare di Vicenza cu 0,4739%.

La nivelul Volksbank România membrii directoratului sunt organizaţi astfel: Gerald Schreiner – Preşedinte, Hervig Burgstaller – Vicepreşedinte, Simona Fătu – Vicepreşedinte, Valentin Vancea – Vicepreşedinte.

Realizările pregnant vizibile în ultimii 3-4 ani au propulsat Volksbank România pe locuri onorabile pe anumite segmente de activitate.

Conform Revistei Capital în anii 2005 şi 2006 Volksbank a realizat cele mai bune produse de creditate pentru persoanele fizice, a reuşit dezvoltarea parteneriatelor în sistem franciză începând cu 2005, poziţia 3 în topul băncilor după active la sfârşitul anului 2008, dezvoltarea continuă a reţelei de distribuţie, cea mai dinamică şi inovativă din reţeaua Volksbank International.

Odată cu creşterea nivelului de produse şi servicii realizate, Volksbank şi-a propus şi o serie de obiective strategice şi anume: îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor, productivitate ridicată, cea mai reprezentativă bancă pentru finanţări imobiliare, una dintre cele mai dinamice bănci din piaţa românească şi locul 1 în topul băncilor din piaţă după active.

Preview document

Raport practică VBR - Pagina 1
Raport practică VBR - Pagina 2
Raport practică VBR - Pagina 3
Raport practică VBR - Pagina 4
Raport practică VBR - Pagina 5
Raport practică VBR - Pagina 6
Raport practică VBR - Pagina 7
Raport practică VBR - Pagina 8
Raport practică VBR - Pagina 9
Raport practică VBR - Pagina 10
Raport practică VBR - Pagina 11
Raport practică VBR - Pagina 12
Raport practică VBR - Pagina 13
Raport practică VBR - Pagina 14
Raport practică VBR - Pagina 15
Raport practică VBR - Pagina 16
Raport practică VBR - Pagina 17
Raport practică VBR - Pagina 18
Raport practică VBR - Pagina 19
Raport practică VBR - Pagina 20
Raport practică VBR - Pagina 21
Raport practică VBR - Pagina 22
Raport practică VBR - Pagina 23
Raport practică VBR - Pagina 24
Raport practică VBR - Pagina 25
Raport practică VBR - Pagina 26
Raport practică VBR - Pagina 27
Raport practică VBR - Pagina 28
Raport practică VBR - Pagina 29
Raport practică VBR - Pagina 30
Raport practică VBR - Pagina 31
Raport practică VBR - Pagina 32
Raport practică VBR - Pagina 33
Raport practică VBR - Pagina 34
Raport practică VBR - Pagina 35
Raport practică VBR - Pagina 36
Raport practică VBR - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Raport Practica VBR.doc

Ai nevoie de altceva?