SC Biofarm SA

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 11450
Mărime: 1.69MB (arhivat)
Publicat de: Corvin Turcu
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. II.1. Scurt istoric şi prezentarea S.C. „Biofarm” S.A
  2. II.2. Diagnostic juridic
  3. II.3. Diagnostic operaţional
  4. II.4. Diagnostic comercial
  5. II.4.1. Produsele şi serviciile societăţii
  6. II.4.2. Piaţa şi clienţii
  7. II.4.3. Furnizorii
  8. II.4.4. Concurenţa
  9. II.5. Diagnosticul de organizare, management şi resurse umane
  10. II.6. Diagnosticul de mediu
  11. II.7. Analiza economico – financiară
  12. II.7.1. Analiza performanţelor intreprinderii
  13. II.7.1.1. Analiza performantelor economice pe baza rezultatului global
  14. II.7.1.2. Analiza structurala a rezultatelor
  15. II.7.1.3. Analiza factoriala a marjei brute fata de costul bunurilor vandute
  16. II.7.1.4. Analiza profitului aferent cifrei de afaceri pe total intreprindere
  17. II.7.1.5. Analiza ratelor de rentabilitate
  18. II.7.2. Particularităţi privind analiza performanţelor firmelor cotate la bursa
  19. II.7.4. Analiza pozitiei financiare a intreprinderii
  20. II.7.4.1. Analiza activului net
  21. II.7.4.2. Analiza structurii patrimoniale a intreprinderii
  22. II.7.4.3. Analiza lichiditatii si solvabilitatii intreprinderii
  23. II.7.4.4. Analiza fondului de rulment patrimonial
  24. II.7.4.5. Analiza gradului de indatorare
  25. II.7.4.6. Analiza echilibrului financiar funcţional prin metoda ratelor
  26. II.7.5. Concluzii

Extras din proiect

II.1. Scurt istoric şi prezentarea S.C. „Biofarm” S.A

1921 - 1936: Se pun bazele unitatii actuale prin fuzionarea mai multor firme producatoare de medicamente (solutii, tablete, fiole, etc.), care utilizau ca materii prime plantele medicinale, diverse glande, organe si subproduse animaliere.

1936: Firma GEDEON-RICHTER din Timisoara, care fuzionase in 1924 cu firma Gea Krayer, se uneste cu alte laboratoare existente si cu alti actionari in cadrul "Societatii Romane pe Actiuni" si incepe productia pe teritoriul sediului central al societatii in strada Logofat Taut nr.99, Bucuresti, si pe platforma din Bd. Iancu de Hunedoara.

1948: Pe 11 iunie aceste unitati sunt nationalizate devenind intreprinderi de stat astfel: Industria Chimico-farmaceutica nr.6 cu sediul in str.Logofat Taut, Industria Chimico-farmaceutica nr.2 cu sediul in Bd.Iancu de Hunedoara.

1956: Se infiinteaza o noua sectie in str.Tineretului nr.1 in scopul de a produce, pentru prima prima data in tara, extracte din plante, tincturi, substante pure, produse uz veterinar, care in 1957 ia denumirea de Fabrica de Medicamente Galenica.

Biofarm este unul dintre primii producatori romani de medicamente si suplimente alimentare. De peste 80 de ani Biofarm este alaturi de specialistii din Romania in cursa pentru descoperirea celor mai bune solutii pentru mentinerea sanatatii oamenilor.

Compania, fondata in 1921, s-a concentrat pe dezvoltarea, producerea si comercializarea atat a unor branduri puternice, cat si a unor produse generice.

In prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producatori romani existenti pe piata farmaceutica din Romania, o piata dinamica si foarte competitiva. Compania este certificata in conformitate cu cerintele standardului EN ISO 9001:2000 si ale Ghidului privind buna practica de fabricatie (GMP) pentru toate liniile de productie. De asemenea, actiunile sale sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti - Categoria I.

Cu laboratoare de cercetare de cel mai inalt nivel, linii de productie moderne si o puternica echipa de reprezentanti medicali si de vanzari, Biofarm se regaseste de mai multi ani in topul primilor 3 producatori romani de solutii si suspensii pentru administrare orala, este cel mai important producator roman de capsule gelatinoase moi si unul dintre cei mai mari fabricanti de comprimate si drajeuri din Romania.

Biofarm are un portofoliu competitiv de peste 190 de produse care acopera 60 de arii terapeutice si investeste in mod continuu in campanii media, comerciale si de marketing pentru promovarea propriilor produse.

Avand o pozitie stabila pe piata farmaceutica romaneasca, Biofarm urmareste sa isi imbunatateasca pozitia si pe arena internationala. In momentul de fata Biofarm este prezenta in 7 tari si extinderea continua.

Lansarea de noi produse si imbunatatirea portofoliului sunt puncte cheie ale strategiei de dezvoltare a companiei. Pentru a-si imbunatati pozitia atat pe piata interna, cat si pe cea internationala, Biofarm va dezvolta si lansa aproximativ 10 produse in fiecare an.

Strategia de dezvoltare a companiei Biofarm include, de asemenea, imbunatatirea prezentei companiei pe piata de retail, continuarea dezvoltarii fortei de vanzari pentru imbunatatirea reprezentarii in piata si cresterea numarului de produse. Investitiile in cercetare, lansarea si promovarea propriilor produse vor continua pentru a ajuta la imbunatatirea pozitiei companiei in piata.

II.2. Diagnostic juridic

ACTUL CONSTITUTIV al S.C. BIOFARM S.A. avand numar de ordine in Registrul Comertului J4O/199/1991 si cod unic de inregistrare 341563, actualizat in conformitate cu prevederile art.204 (4) din Legea 31/1990, republicata,cu modificarile si completarile ulterioare.

ARTICOLUL 1: DENUMIREA SOCIETATII SI EMBLEMA

Denumirea societatii comerciale este BIOFARM S.A. ("Societatea"). ln toate facturile, ofertele,comenzile, tarifele, prospectele si alte documente intrebuintate in comert emise de societate pe langa denumire urmata de cuvintele "societate pe actiuni" sau abrevierea S.A., se va mentiona sediul social,numarul de inmatriculare in Registrul Comertului, codul unic de inregistrare si capitalul social subscris si varsat conform ultimului bilant aprobat.

Emblema Societatii este alcatuita dintr-un patrulater cu colturile rotunjite, de culoare neagra,impartit in interior in doua parti egale, una alba si una neagra. Tot in interior sunt desenate doua frunze, una neagra, desenata pe diagonala, in partea alba a patrulaterului, si una alba, tot pe diagonala, in partea neagra a patrulaterului. ln exteriorul acestuia, in partea de jos, este scris numele societatii, ,,BIOFARM", cu litere masive de tipar, de culoare neagra, conform rezervarii nr. 176183/2011 de la ORC, asa cum este redata in anexa 1 la prezentul Act Constitutiv, si este inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci ca marca, sub numarul 075990/06.03.2006.

ARTICOLUL 2: FORMA JURIDICA A SOCIETATII

BIOFARM S.A. este o societate comerciala romana, organizata sub forma legala de societate comerciala deschisa pe actiuni. Societatea isi desfasoara activitatea potrivit prezentului Act Constitutiv si legislatiei romane.

Preview document

SC Biofarm SA - Pagina 1
SC Biofarm SA - Pagina 2
SC Biofarm SA - Pagina 3
SC Biofarm SA - Pagina 4
SC Biofarm SA - Pagina 5
SC Biofarm SA - Pagina 6
SC Biofarm SA - Pagina 7
SC Biofarm SA - Pagina 8
SC Biofarm SA - Pagina 9
SC Biofarm SA - Pagina 10
SC Biofarm SA - Pagina 11
SC Biofarm SA - Pagina 12
SC Biofarm SA - Pagina 13
SC Biofarm SA - Pagina 14
SC Biofarm SA - Pagina 15
SC Biofarm SA - Pagina 16
SC Biofarm SA - Pagina 17
SC Biofarm SA - Pagina 18
SC Biofarm SA - Pagina 19
SC Biofarm SA - Pagina 20
SC Biofarm SA - Pagina 21
SC Biofarm SA - Pagina 22
SC Biofarm SA - Pagina 23
SC Biofarm SA - Pagina 24
SC Biofarm SA - Pagina 25
SC Biofarm SA - Pagina 26
SC Biofarm SA - Pagina 27
SC Biofarm SA - Pagina 28
SC Biofarm SA - Pagina 29
SC Biofarm SA - Pagina 30
SC Biofarm SA - Pagina 31
SC Biofarm SA - Pagina 32
SC Biofarm SA - Pagina 33
SC Biofarm SA - Pagina 34
SC Biofarm SA - Pagina 35
SC Biofarm SA - Pagina 36
SC Biofarm SA - Pagina 37
SC Biofarm SA - Pagina 38
SC Biofarm SA - Pagina 39
SC Biofarm SA - Pagina 40
SC Biofarm SA - Pagina 41
SC Biofarm SA - Pagina 42
SC Biofarm SA - Pagina 43
SC Biofarm SA - Pagina 44
SC Biofarm SA - Pagina 45
SC Biofarm SA - Pagina 46
SC Biofarm SA - Pagina 47
SC Biofarm SA - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • SC Biofarm SA.docx

Alții au mai descărcat și

Criză financiară - concept, cauze și efecte

Trebuie spus că în evoluţia noastră crizele pot fi definite ca fiind situaţii caracterizate de o instabilitate pronunţată, sunt deci însoţite de o...

Diagnostic Economico-Financiar

Capitolul 1. Prezentarea societătii si a mediului său extern Obiectul lucrării de fată este Întreprinderea de Medicamente si Corolanti...

Contabilitatea și gestiunea imobilizărilor corporale la SC Aurora SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE Societatea care va fi prezentata în continuare se numeste S.C. AURORA S.A. din Brasov. 1.1....

Analiza performanței și a strategiei de afaceri a SC Antibiotice SA

I. PREZENTAREA SECTORULUI FARMACEUTIC Industria de medicamente şi produse farmaceutice din România a fost creată ca sector de sine stătător în...

Studiu de Fezabilitate - S.C. Zentiva S.A.

CAPITOLUL 1 : Rezumat Compania producatoare de produse medicamentoase a inceput activitatea in Romania din 2004, punand accent pe calitate si...

S.N.T.G.N. Transgaz S.A.

1.1. Date de identificare Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A., înfiinţată în baza Hotărârii Guvernului nr. 334/28...

Analiza diagnostic a mediului de afaceri SC Moara Cibin SA

1. Prezentare generală a agentului economic Denumire: SC Moara Cibin SA; Domeniul de activitate : "Fabricarea și comercializarea produselor de...

Strategii concurențiale - studiu de caz Philips România

1. Scurtă prezentare a companiei Philips Royal Philips Electronics este una dintre cele mai mari companii producătoare de electronice din lume si...

Te-ar putea interesa și

Analiza influenței mediului extern asupra companiei SC Biofarm SA

MEMORIU JUSTIFICATIV Vremurile in care traim sunt caracterizate, poate mai mult decat cele trecute, prin complexitate si dinamism, in deplina...

Evaluarea unui proiect de investiții în domeniul farmaceutic - SC Biofarm SA

Prin prezenta lucrare ne propunem sa evaluam un proiect de investitii la societatea comerciala BIOFARM S.A. privind achizitionarea unui utilaj...

Analiza surselor de finanțare ale întreprinderii Biofarm SA

I. Prezentarea generală a întreprinderii Pentru acest studiu de caz am ales întreprinderea BIOFARM.SA, o companie care se numără printre primii...

Analiza surselor de finanțare ale înterprinderii Biofarm

Introducere În acest proiect am povestit despre compania Biofarm , detaliată în 5 capitole reprezentând analiza surselor de finanțare a acesteia...

Plan de Afaceri Biofarm București

I.DESCRIEREA SOCIETĂȚII BIOFARM BUCUREȘTI 1.Prezentare generală S.C. BIOFARM S.A. are sediul social in Bucuresti, str. Logofatul Tautu nr.99,...

Analiza surselor de finanțare ale Înterprinderii Biofarm SA

Introducere: Scopul acestei teme este de a analiza sursele de finanțare ale întreprinderii Biofarm.SA în perioada 2013-2015. Pentru realizarea...

Analiza surselor de finanțare ale întreprinderii SC Biofarm SA

Capitolul 1. Prezentarea generală a întreprinderii 1.1. Cadrul de organizare și desfășurare a activității Compania S.C. BIOFARM S.A. are sediul...

Structura activului întreprinderii Biofarm SA

I.Prezentarea generală a firmei Biofarm S.A. Capitolul I al acestui proiect va conține noțiuni în legătură cu compania despre care vor fi...

Ai nevoie de altceva?