Selgros

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Selgros.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nelu Florea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Capitolul 1. CADRUL GENERAL
1.1.SELGROS INTERNATIONAL- PROVENIENTA
1.2. CONCEPTUL CASH & CARRY
1.3.SELGROS CASH & CARRY ROMANIA
1.4. SELGROS CASH & CARRY – cultură organizaţionala
1.5 OBIECTIVE PE TERMEN SCURT, MEDIU SI LUNG
1.5.1. Obiective pe termen scurt
1.5.2. Obiective pe termen mediu si lung
Capitolul 2. LOGISTICA SELGROS
2.1.Platforma „Pre-allocated Cross-Docking” pentru produse ambientale (PAXDC)
2.2.Platforma BBXDC pentru fructe şi legume
2.3. Platforma Ambientală
2.4. Platforma Multifresh
2.5. Identificarea prin radio frecvenţă (RFID)
2.6. Tehnologia Electronic Product Code (EPC)

Extras din document

1.1.SELGROS INTERNATIONAL- PROVENIENTA

SELGROS CASH&CARRY SRL România aparţine concernului OHG FEGRO/SELGROS Gesellschaft für Großhandel mbH & Co din Germania, cu sediul în oraşul Neu Isenburg, lângă Frankfurt. Concernul a fost înfiinţat în 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro şi Selgros, deţinând în prezent 71 de magazine, 44 în Germania, 11 în Polonia şi 16 în România.

Acţionarii companiei Fegro-Selgros sunt în proporţii de câte 50 % grupurile:

• REWE Group, cunoscut în Europa prin mărcile Billa, Penny Market, XXL-Mega Discount, etc.

• OTTO Group, cel mai mare comerciant mondial prin corespondenţă.

Politica dezvoltatǎ de firmǎ se axa in principal pe satisfacerea nevoilor clienţilor, promovând produse de calitate superioarǎ la preţuri avantajoase. Autoservirea şi disponibilitatea produselor in timp util sunt alte caracteristici de bazǎ ale sistemului, oferindu-le clienţilor posibilitatea comparǎrii ofertei şi alegerea personalǎ. Dezvoltarea economicǎ a Germaniei in aceasta perioadǎ, exprimatǎ şi prin existenţa a numeroase firme de mǎrime mijlocie cu putere suficientǎ de cumpǎrare, ii conferǎ noului sistem un mediu optim de dezvoltare. Poziţia cuceritǎ pe piaţa germanǎ conduce firma spre o revizuire a strategiilor, o reorientare prin diversificare pe piaţa externǎ.

Dezvoltă un parteneriat activ în întreaga Europă cu peste 1,8 milioane de clienţi, revânzători, gastronomi, producători şi prestatori de servicii. În data de 29 mai 2001, se deschide primul magazin SELGROS CASH & CARRY în România , la Braşov, unde se află şi sediul administraţiei centrale.

Planul de expansiune prevede infiinţarea unui număr de 20 de magazine SELGROS CASH & CARRY în România, fiecare însemnând o investiţie de cca. 15 milioane EURO. Într-un magazin SELGROS lucrează peste 300 de angajaţi.

La ora actuală, activitatea în cele 16 magazine SELGROS din România este susţinută de peste 5.300 de angajaţi. În administraţia centrală din Braşov lucrează o echipă de 190 de persoane. Pe o suprafaţa netă de vânzare de 10.000 mp sunt prezentate în fiecare magazin peste 41.000 de articole alimentare şi nealimentare. Suprafaţa totală a fiecărui magazin include 4.000 mp birouri şi anexe, precum şi o parcare cu 500 până la 700 de locuri, parţial acoperite.

Rewe Group, al treilea mare jucator din comertul alimentar din Europa, a inregistrat in Romania cel mai mare ritm de crestere a afacerilor, din cele 13 tari in care opereaza. Piata romaneasca a adus grupului german, in 2006, aproape un sfert din vanzarile realizate in Europa de Est, regiune unde opereaza, in total, aproximativ 700 de magazine, in 8 tari.

Subsidiara din Romania a Rewe Group este in prezent a patra la nivel de grup (neincluzand Germania), dupa Austria, Italia si Franta, ca marime a vanzarilor.Diviziile prin care Rewe Group opereaza in Romania, Billa (supermarketuri), Selgros Cash&Carry, Penny Market si XXL (magazine cu discount) detineau, cumulat, 65 de magazine la finele anului trecut, fata de 47 de unitati la sfarsitul lui 2005. In prezent, grupul detine peste 30 de magazine in format discount, 23 de supermarketuri Billa si 17 magazine Selgros.

Rewe Group si-a planificat investitii pe piata romaneasca de peste 130 mil. euro in acest an, pentru extinderea retelelor de magazine. Compania Selgros Cash&Carry Romania, cea mai mare divizie Rewe la nivel local, cu 13 unitati operationale la finele lui 2006, a inregistrat o cifra de afaceri de 611 mil. euro anul trecut, in crestere cu 34% fata de perioada precedenta. Compania a deschis doua magazine in cursul anului 2006, pe piata din provincie, si a ajuns la 16 locatii pana la sfarsitul lui 2007, prin investitii de 45 mil. euro. Investitia medie intr-un magazin cash& carry Selgros este situata la 15 milioane de euro, ceea ce face ca investitiile totale ale companiei sa depaseasca 180 de milioane de euro pana in prezent.

In plus, despre Selgros

Este partenerul de încredere al gastronomilor, comercianţilor şi micilor întreprinzători particulari, asigurând pentru aceştia cele mai bune servicii, un sortiment croit după nevoile lor, bazat pe competenţă în calitate şi prospeţime, disponibil în permanenţă la cele mai convenabile preţuri.

Ofera furnizorilor o bază ideală pentru a livra cantităţi mari de marfă la magazinele Selgros, aceasta fiind apoi comercializată în cele mai convenabile unităţi de vânzare la cel mai avantajos preţ.

Simbolul companiei - turnul galben - exprimă forţa şi ascensiune. Este un element constructiv al tuturor magazinelor Selgros, vizibil de la distanta şi uşor de recunoscut. Întotdeauna, acolo unde construieşte un magazin, Selgros nu se mărgineşte la amenajarea spaţiului propriu, ci investeşte şi în amenajarea spaţiilor publice şi a căilor de acces spre magazin.

În plus Selgros se implică în viaţa comunităţilor locale luând parte la evenimente locale, iniţiind acţiuni în beneficiul comunităţii, pentru sprijinirea centrelor de îngrijire a persoanelor cu nevoi speciale, copii şi bătrâni, ecologizarea şi curăţirea zonelor din jurul magazinelor dar şi a unor zone de agrement din localităţi, organizarea de evenimente, spectacole şi acţiuni pentru copii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Selgros.doc

Alte informatii

Este prezentata logistica Selgros, in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Al. I. Cuza, Iasi.