Seminte de Floarea Soarelui Sarate si Prajite

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Seminte de Floarea Soarelui Sarate si Prajite.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Saharnean Lilia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Introducere

Semintele de floarea soarelui sunt o importanta sursa de vitamina E, B1, B5, magneziu, seleniu si fosfor. Pentru efectul lor imediat, specialistii americani le considera un adevarat izvor de sanatate

Vitamina E continuta este un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi din organism, imbunatateste vederea si joaca un rol foarte important in reducerea simptomelor asociate artritei si astmului, informeaza suite101.com.

Seleniul preluat din semintele gustoase este vital pentru un organism sanatos. Ajuta la regenerarea celulelor, activarea hormonilor tiroidieni si mentine elasticitatea tesuturilor. Neutralizeaza si efectul substantelor cancerigene si contribuie la regenerarea muschiului cardiac. Tocmai de aceea, alimentele cu un continut bogat de seleniu se recomanda in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare si a bolilor batranetii.

Micile seminte de floarea soarelui sunt o sursa sigura de magneziu, care are rolul de a normaliza tensiunea arteriala si de a reduce riscul aparitiei infarctului. Combate eficient stresul si migrenele suparatoare.

Dieta cu seminte de floarea soarelui are efecte benefice si asupra scaderii nivelului colesterolului. Mai mult, specialistii americani recomanda inlocuirea anumitor tratamente pentru bolile cardiace cu semintele de floarea soarelui.

Cum le consumi

Adauga cateva seminte in painea proaspat feliata si las-o cateva minute la cuptor. Poate inlocui cu succes painea obisnuita la fiecare masa.

Daca vrei sa urmezi o dieta zilnica, poti adauga semintele in cereale si sa le consumi cu laptele de dimineata sau iaurtul de la pranz.

De asemenea, semintele de floarea soarelui pot fi adaugate in salate. Vor oferi un gust placut si inlocuiesc cu succes stropul de ulei pe care il adaugi.

Poti prepara si clatite cu seminte de floarea soarelui, cozonac de sarbatori sau pandispanul preferat de cei mici.

Gustul placut si nutrientii benefici pentru organism recomanda semintele de floarea soarelui pentru consumul zilnic, fie proaspete, fie adaugate in prajituri sau mancare

Clasificare:

1. După coninutul de sare, semintele de floarea soarelui se impart în:

- Sarate

- Putin sarate

- Nesarate

2. Dupa marimea semintei acestea se impart in :

- Mici

- Medii

- Mari

3. Dupa gradul de uscare, semintele de floarea soarelui se impart in:

- Uscate

- Semi-uscate

- Umede

4. Gradul de prajire :

- Prajite

- Semi-prajite

- Crude

In continuare ne vom referi seminte de floarea soarelui prajite si sarate de pe piata autohtona a RM, pentru care vor fi studiate preferintele consumatorilor (in baza de experiment).

1.Identificarea si definirea problemei

Nu este un secret faptul ca semintele de floarea soreleui de secole intregi , detin o pondere mare in consumul populatiei din toata lumea. Consumatorii le prefere din cauza ca sunt o importanta sursa de vitamina E, B1, B5, magneziu, seleniu si fosfor., chiar si in pofida avertizarilor medicilor in ceea ce prveste abuzul cu acestea. În Europa, floarea soarelui s-a răspândit datorită bucătăriei spaniole, care la rândul ei a adoptat-o de la conchistadorii ce au colonizat pe vremuri America. În anul 1716 a fost brevetată metoda obţinerii uleiului din seminţele de floarea soarelui.Această plantă a devenit foarte populară în secolul 18, în principal datorită lui Petru cel Mare.

In Republica Moldova, consumul in rindul populatiei ,de seminte de floarea soarelui constituie circa 63 %.Astfel in ultimii anii observam o crestere dince inc e mai mare a consumului acestor seminte.

Pe primul loc se situeaza bauturile semintele de floarea soarelui prajite si care o anumita cantitate de sare.

Semintele de floarea soarelui este un produs de care lumea a devenit intr-o oarecere masura dependentă, iar consumatorii sunt captivati sa incerce orce sortiment nou pus pe piatad e catre producatori.

Pe piata Republicii Moldova se atesta urmatoarele produse de floarea sorarelui:

1. City

2. Barin

3. Semki

4. Fishka

5. Zaraza

6. Banzai

7. Grimal

Fisiere in arhiva (1):

  • Seminte de Floarea Soarelui Sarate si Prajite.docx