Sera de Plante Aromatice si Medicinale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sera de Plante Aromatice si Medicinale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Capitolul I

Fişă de prezentare a firmei:

Denumirea societăţii: SERA DE PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE STÂLPENI

Anul înfiinţării: 2011

Forma juridică: Societate comercială cu răspundere limitată şi asociat unic

Obiect principal de activitate: Cultivarea şi comercializarea de plante medicinale şi aromatice

Obiecte secundare de activitate:

- Elaborarea de formule şi tehnologii de ceaiuri sub formă de suplimente alimentare

- Elaborarea de formule şi tehnologii de siropuri sub formă de suplimente alimentare

- Elaborarea de formule şi tehnologii de tincturi sub formă de suplimente alimentare

Domeniul de specialitate al firmei conform clasificării CAEN:

- 0128 Cultivarea condimentelor, plantelor aromatice şi medicinale şi a plantelor de uz farmaceutic

- 1083 Prelucrarea ceaiului

- 7219 Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie

Capitalul social: S-a făcut o previzionare şi s-a ajuns la concluzia că ar fi nevoie de un capital iniţial de 30.000 lei, din care 200 lei reprezintă capitalul social, iar restul sumei urmează să se folosească pentru cheltuielile de constituire. Pentru acoperirea acestei sume urmează să se contracteze un credit bancar pe termen lung.

Sediul firmei: comuna Stâlpeni, sat Livezeni, nr.202, jud. Argeş

Banca şi contul prin care se derulează activitatea: Activitatea firmei se va derula prin intermediul Bancii Comerciale Române cu sediul în Piteşti, prin contul RO89RNCB026012 deschis la această bancă. Am ales această bancă deoarece are un nume de prestigiu, emană multă încredere şi dobânzile practicate la credite sau depozite sunt unele foarte accesibile.

Numărul de salariaţi: 7

- 1 medic-farmacist

- 1 medic-nutriţionist

- 2 operatori produse şi plante medicinale

- 3 lucrători (muncitori necalificaţi) în domeniul cultivării şi recoltării plantelor

Premizele înfiinţării firmei: Am ales acest obiect de activitate datorită faptului că plantele medicinale nu au costuri foarte mari de producţie, distribuţie şi promovare, material primă se găseşte din belşug şi se obţine relativ uşor (ex: mentă, tei, sunătoare). Analizând aceste detalii am ajuns la concluzia că o firmă care să se ocupe cu producerea, comercializarea, dar şi prelucrarea plantelor medicinale ar avea un real succes.

Capitolul II

Analiza pieţei pe care va acţiona firma

Activitatea de producere şi comercializare a plantelor medicinale cultivate din flora spontana a devenit o activitate economică de amploare, fiind o sursă de venituri pentru producători, comercianţi, dar şi pentru diverşii procesatori. În România exista o cerere mare, deoarece plantele pot înlocui cu success medicamentele în tratarea diverselor afecţiuni.

Un argument important adus în favoarea utilizării plantelor

medicinale şi aromatice în domeniul tratării diverselor afecţiuni îl constituie faptul că, datorită vechimii, se cunosc atât efectele terapeutice, cât şi cele toxice. Datorită cercetărilor în domeniu, în ultima vreme s-au îmbunătăţit foarte mult formulele farmaceutice obţinute din plante medicinale, ceea ce a făcut ca eficacitatea lor să crească tot mai mult. De asemenea, s-au introdus în cultura plante valoroase care pot asigura materia primă necesară realizării la scară industrială a medicamentelor de origine vegetală şi au fost izolate în stare pură numeroase principii active vegetale, ceea ce a contribuit la ridicarea prestigiului şi încrederii în fitoterapie ( ştiinţa tratării şi vindecării bolilor cu ajutorul plantelor sau a medicamentelor obţinute din plante ). Mai departe, aceasta a devenit o afacere profitabilă pentru din ce în ce mai multe persoane. Afacerea dispune de cereri mari de produse obţinute din plantele medicinale din partea clienţilor. În contextul actual, în ţările dezvoltate economic, şi nu numai, se încearcă o întoarcere la remediile naturale tradiţionale. Iată cum a reapărut interesul pentru remediile naturale şi se creeaza noi surse de profit pentru cei care aleg să cultive plantele medicinale.

În România, resursele din acest domeniu sunt foarte diversificate. În flora spontană vegeteză 3700 de specii recunoscute cu acţiune fitoterapeutică, din care 384 de specii au însuşiri recunoscute de OMS ca având efecte farmacodinamice. Exporturile de produse ecologice, plante medicinale şi aromatice ale României cresc de la an la an ; dacă în 2006 valoarea acestora s-a ridicat la 50 mil €,conform MADR, în 2007 s-a atins cifra de 70 mil €.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sera de Plante Aromatice si Medicinale.doc

Alte informatii

Universitatea din Piteşti Facultatea de Știinte Economice Specializarea: Management Anul II