Serviciile Postmesager și Postmesager Plus

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3076
Mărime: 20.88KB (arhivat)
Publicat de: Dariana Cazacu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Cap.1 Prezentarea serviciilor Postmesager si Postmesager Plus 2
  3. Cap.2 Cererea serviciilor Postmesager si Postmesager Plus 2
  4. Cap.3 Oferta serviciilor Postmesager si Postmesager Plus 2
  5. Cap.4 Preturi, tarife, factori de influenta 4
  6. Cap.5 Raportul calitate –pret 5
  7. Cap.6 Interventia statului privind piata serviciilor postale 5
  8. Concluzii 6
  9. Bibliografie 6

Extras din proiect

Posta Romana este atestata in Romania inca din secolul al XIII-lea. Anul 1858 reprezinta insa o data importanta in evolutia postei romane. Atunci au fost introduse primele marci postale romanesti, considerate a fi printre cele mai vechi din lume. Este vorba de faimoasa serie "Cap de zimbru", care are o valoare inestimabila in lumea filatelica actuala.

Posta Romana este o companie nationala, o componenta importanta a sistemului de comunicatii. Principalul sau obiect de activitate este administrarea, dezvoltarea si exploatarea serviciilor publice postale, colaborarea cu organizatiile similare de peste hotare.

POSTMESAGER SI POSTMESAGER PLUS sunt servicii care asigura distribuirea materialelor promotionale la orice adresa din tara sau la adresele stabilite de dvs., pliantele purtand denumirea de “imprimate neadresate “ .

Serviciul POSTMESAGER reprezinta imprimate care sunt distribuite persoanelor fizice sau juridice din tara, fara ca expeditorul sa le mentioneze adresa (imprimate neadresate). Serviciul Postmesager - asigura distribuirea unor imprimate de tipul: foi volante, brosuri, afise, reclame, pliante, cataloage sau alte materiale publicitare si de reclama, fara ca expeditorul sa mentioneze adresa destinatarilor acestor trimiteri.Permite selectarea destinatarilor pliantelor pe criterii regionale, geo-demografice, etc.

Serviciul POSTMESAGER PLUS include imprimate care sunt distribuite unui anumit segment de destinatari, selectat de expeditor (imprimate semiadresate). Este serviciul care asigura distribuirea unor materiale promotionale anumitor segmente de clienti, despre care se pot solicita informatii (numar, structura, etc.) de la Sucursalele Postei Romane. Pe baza datelor primite, expeditorul va grupa trimiterile pe legaturi sub banderola, continand un numar de bucati egal cu numarul de destinatari ce apartin oficiului de distribuire caruia ii este destinata legatura. La solicitarea expeditorului, se pot distribui, una sau mai multe trimiteri aceluiasi destinatar.

Distributia trimiterilor se poate face la nivel national, zonal, local: din casa in casa, la toate casutele postale, la ghiseele oficiilor postale oricarei persoane care se prezinta la acestea, catre toti agentii economici.

Postmesager Plus - asigura distribuirea unor materiale promotionale anumitor segmente de clienti, despre care se pot solicita informatii (ca numar, structura, etc.) de la sucursalele Postei Romane.

Conditii pentru admiterea la prezentare a trimiterilor Postmesager sunt urmatoarele:

- dimensiuni minime: 90 X 140 mm, cu o toleranta de 2mm;

- dimensiuni maxime: 305 X 381 mm;

- greutate maxima: 2 kg.

Conditii pentru admiterea la prezentare a trimiterilor Postmesager Plus sunt identice cu cele pentru trimiterile Postmesager.

Trimiterile trebuie sa fie inchise de catre expeditor intr-un ambalaj care sa corespunda greutatii, formei si naturii continutului, cat si modului si duratei transportului. Aceste

trimiteri circula ambalate in plic sau in material plastic transparent sau opac, neambalate sau in ambalaje deschise, respectiv pliate si capsate sau ambalate sub banderola/ foi volante.

Trimiterile al caror ambalaj prezinta inscriptii care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, precum si trimiterile constan in bunuri care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri daca se pun in ambalaj transparet, sau trimiteri care consta in bunuri care prin natura lor sau prin modul cum sunt ambalate pot pricinui pagube persoanelor, mediului, instalatiilor utilizate sau celorlalte bunuri, sau trimiteri care prin continutul lor pot aduce daune Postei Romane (imaginea, concurenta neloiala, etc) sunt excluse de la colectare, sortare, transport si livrare.

Trimiterile Postmesager si Postmesager Plus sunt acceptate la punctele de acces numai in baza unui contract incheiat la nivel de C.N.Posta Romana.S.A. sau de Sucursala acestuia.

Cap.2 CEREREA SERVICIILOR

POSTMESAGER SI POSTMESAGER PLUS

Posta Romana dispune de o retea postala puternica, avand in componenta: cca 600 de oficii postale comerciale; peste 300 de oficii postale de distributie; aproape 800 de oficii postale rurale si aproxiamtiv 30.000 de casute postale.

Ultimii ani au reprezentat pentru Posta Romana o perioada de mentinere, modernizare, diversificare si lansare de noi servicii si activitati realizate pe baze contractuale cu statul sau cu agentii economici.

Dupa cum bine se stie, marimea cererii pentru un anumit bun economic depinde, in special de nivelul pretului bunului cerut si de cuantumul venitului cumparatorului dinamica generala a cererii, atat a celei individuale cat si a celei de piata, este una descrescatoare: la o scadere a pretului, cererea creste in cantitate.

Serviciile de marketing direct oferite de Posta Romana sunt: INFADRES, POSTMESAGER PLUS, POSTMESAGER (care beneficiaza de servicii suplimentare precum CORESPONDENTA RASPUNS-CR), POSTAFIS, PROMOPLIC, SERVICIUL INFADRES are ca obiect imprimatele care reprezinta servicii de marketing direct. Acestea contin acelasi mesaj, cu exceptia numelui destinatarului si a adresei acestuia.

Serviciile Postmesager si Postemesager Plus sunt trimiteri interne, ce contin materiale de reclama, marketing sau publicitate si care contin mesaje identice, cu exceptia unor modificari care nu altereaza natura mesajului.

Continutul acestor trimiteri poate fi: foi volante, brosuri, pliante, afise, reclame, cataloage publicitare, discuri, probe sau esantioane comerciale, alte materiale publicitare, de reclama sau marketing. La olicitarea clientului aceste trimiteri se pot distribui, unul sau mai multe trimiteri neadresate/semiadresate fiecraui destinatar.

Cap.3 OFERTA SERVICIILOR

POSTMESAGER SI POSTMESAGER PLUS

In perioada actuala, in care, atat complexitatea ofertei si a ofertantilor, cat si a volumului si structurii nevoilor cresc intr-un ritm alert, pentru producator este foarte important sa comunice posibililor clienti datele necesare, pentru a cunoaste avantajele ce le ofera produsele lui, iar pe de alta parte sa receptioneze reactiile acestora, care sunt surse de informatii pentru activitatea lui viitoare.

Comunicarea permanenta intre ofertanti si consumatori, care de regula sunt despartiti spatial si temporar, este o necesitate, deoarece o informare corecta si prompta stimuleaza cererea, o orienteaza catre anumite produse si influenteaza consumul rational, provoaca modificari in mentalitatile si atitudinile posibililor cumparatori, ceea ce se va reflecta in cresterea volumului de bunuri vandute si pe aceasta baza a profitului, ca unic scop al producatorului.

Gradul de informare al consumatorilor depinde de maniera in care se realizeaza comunicarea producator-consumator si feed-back-ul acestei relatii.

Scopul Postei Romane este: “Sa fim recunoscuti ca un operator postal si comercial eficient, la cele mai inalte standarde europene, oferind servicii de calitate si accesibile atit comunitatii de afaceri, dar in special populatiei”.

Preview document

Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 1
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 2
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 3
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 4
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 5
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 6
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 7
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 8
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 9
Serviciile Postmesager și Postmesager Plus - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Serviciile Postmesager si Postmesager Plus.DOC

Te-ar putea interesa și

Lucrare de licență - marketingul direct - o alternativă în politica de promovare a firmei

CAPITOLUL 1 –BAZELE MARKETINGULUI DIRECT Explicarea continutului conceptual al comunicÎrii reprezinta o misiune destul de spinoasã pentru cÎ...

Comerțul Exterior Românesc în Contextul Tranziției la Economia de Piață

INTRODUCERE Economia românească parcurge ultimul deceniu al secolulunostru însoţită de numeroase probleme economico-sociale şi politice....

Strategia de dezvoltare a județului Bacău

Judetul Bacau, unul dintre cele 41 de judete ale Romaniei, este localizat în zona centrala a Regiunii de Nord-Est a României, la întretaierea...

Poșta Română Iași

Cap. 1 Prezentarea firmei Compania Naţională „Poşta Română” este persoană juridică de naţionalitate română, care se organizează şi funcţionează în...

Poșta Română

INTRODUCERE Necesitatea de a transmite ştiri, informaţii, dintr-un loc în altul s-a făcut simţită fără îndoială din timpurile străvechi, când au...

Analiza Concurenței pe Segmentul de Curierat Rapid la Compania Națională Poșta Română

INTRODUCERE Adaptarea rapidă şi eficientă la cerinţele clienţilor este o condiţie esenţială pentru Poşta Română în a-şi menţine poziţia pe piaţa...

Corespondență în Administrație și Secretariat

1.1.Definiţie: - Corespondenţa include forma scrisă (de regulă sub forma scrisorilor), pe care o îmbracă o relaţie stabilită între persoane...

Dezvoltarea Marketingului Direct în România

INTRODUCERE Tehnicile şi instrumentele marketingului direct formează conţinutul sferei de acţiune a domeniului: planificarea, organizarea şi...

Ai nevoie de altceva?