Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL

Proiect
6/10 (5 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 3 fișiere: doc, mdb
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 4864
Mărime: 1001.59KB (arhivat)
Publicat de: Olivia Iordache
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Carstea c.

Extras din proiect

1. Introducere

Forta de munca este fara îndoiala cea mai importanta resursa din cadrul unei companii. Utilizarea eficienta a fortei de munca si posibilitatile de evaluare a angajatilor, realizarea optima a proceselor de recrutare, derularea unor programe adecvate pentru trainingul personalului - sunt numai câteva din elementele care concura la succesul unei afaceri.

Managementul resurselor umane este “câmpul de manevra” cel mai important pentru cresterea profitabilitatii companiei. În acest context, utilizarea unor sisteme informatice pentru derularea proceselor informationale legate de resursele umane a devenit o cerinta obligatorie.

Sistemele informatice pentru resursele umane au înregistrat o evolutie importanta în ultimii ani. “Metamorfoza” produsa în cazul aplicatiilor de resurse umane a fost o consecinta a cerintelor utilizatorilor unor asemenea solutii si a unei nevoi acute de informatii tot mai amanuntite privind personalul angajat din cadrul companiilor.

In cazul firmelor mici, sau cele aflate in perioada de start-up, cu un numar mic de salariati , gestionarea resurselor umane si calculul salariilor , se prefera a se realiza cu ajutorul unui singur program , care sa aiba o baza de date comuna, si care sa ofere cat mai multe utilitati: calculul automat al salariilor, calculul automat al contributiilor catre stat, ore normale, ore suplimentare, ore de noapte, prime, sporuri, retineri, facilitati de administrare a personalului, cunoasterea in orice moment a costurilor salariale la nivel de firma, detalii despre angajare , date despre angajat.

Lucrarea de fata are ca obiectiv realizarea unui astfel de program de gestiune a resurselor umane si calcul salarii pentru o firma relativ nou infintata dar cu perspective reale de dezvoltare. Necesitatea utilizarii acestui gen de program a aparut tocmai datorita extinderii si dezvoltarii afacerii, cu scopul de a optimiza activitatea persoanelor care se ocupa cu calculul salariilor si evidenta personalului, de a creste randamentul departamentului resurse umane.

2. Analiza activitatii de evidenta personal si calcul salarii

la SC ACCENT SRL

2.1. Prezentare generala a SC ACCENT SRL

S.C. Accent S.R.L. si-a inceput activitatea in anul 2006 la initiativa a doi asociati, si are ca principal obiect de activitate acordarea serviciilor de consultanta pentru afaceri si management. Administrarea societatii este asigurata de un consiliu de administratie, iar conducerea executiva revine unui director executiv.

Pachetul de servicii oferit de S.C. Accent S.R.L. include servicii de consultanta in vederea initierii unei afaceri sau desfasurarii unei activitati independente si servicii de consultanta si asistenta manageriala in scopul dezvoltarii unei afaceri.

Pentru a raspunde cerintelor clientilor, firma are posibilitatea de a ne furniza serviciile atat la solicitarea unui singur client, cat si prin organizarea de expuneri si seminarii interactive organizate pentru grupuri de clienti. Metodele moderne de instruire, implicarea unor specialisti in domeniu si pretul accesibil sunt doar cateva dintre argumentele prin care S.C. Accent S.R.L. a reusit sa –si dezvolte si sa-si pastreze portofoliul de clientii si chiar sa atraga altii noi.

Principalii beneficiari ai serviciilor oferite de societate sunt absolventii care doresc sa inceapa o afacere sau sa desfasoare o activitate independenta si tinerii intreprinzatori care au o afacere pe care doresc sa o dezvolte. Desi sustinerea tinerilor antreprenori este obiectivul principal al S.C.Accent S.R.L., oferta se adreseaza in egala masura tuturor persoanelor interesate in a-si infiinta sau dezvolta o afacere.

Standardul calitativ inalt cu care si-au obisnuit clientii a facut ca societatea sa se impuna rapid pe piata locala a furnizorilor de servicii de consultanta pentru afaceri si management, obiectivul pe termen scurt reprezintand mentinerea acestei pozitii, iar pe termen mediu si lung obtinerea statutul de lider regional pe piata serviciilor de consultanta pentru afaceri si management.

Analiza mediului socio - economic local si regional a scos in evidenta o nevoie acuta de dezvoltare a serviciilor de consultanta si asistenta in domeniul antreprenorial se reflecta in numarul redus al firmelor infiintate de tineri. La nivel regional doar 12% din totalul firmelor infiintate in ultimii 2 ani au ca asociati tineri cu varsta de pana la 35 de ani. Aceasta situatie si constatarea ca nici una din societatile cu activitate in domeniul antreprenorial nu au dezvoltat servicii care sa se adreseze cu precadere tinerilor au determinat infintarea si dezvoltatrea a S.C.Accent S.R.L.

Forma de organizare juridica este cea de societate cu raspundere limitata, cu capital integral privat, sediul firmei este situat in Brasov str. Vulturului nr. 2,obiectul de activitate este cel prevazut de codul CAEN 7414 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management.

Misiunea societatii consta in sprijinirea tinerilor cu initiativa in domeniul afacerilor prin acordarea de servicii de consultanta pentru afaceri si management la un inalt nivel calitativ, urmarind atingerea urmatoarelor obiective:

Preview document

Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 1
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 2
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 3
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 4
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 5
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 6
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 7
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 8
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 9
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 10
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 11
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 12
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 13
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 14
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 15
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 16
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 17
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 18
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 19
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 20
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 21
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 22
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 23
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 24
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 25
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 26
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 27
Sistem informatic pentru evidența salariaților și calcul salarii - SC Accent SRL - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Sistem Informatic pentru Evidenta Salariatilor si Calcul Salarii - SC Accent SRL
    • baza de date pentru programul de salarii.mdb
    • CUPRINS.doc
    • Sistem informatic pentru evidenta personalului.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza sistemului informatic la un centru foto - Rational Rose

1. Descrierea proiectului: Se considera un centru foto care realizeaza, la comanda, diferite modele de fotografii,realizeaza developarea filmelor...

Proiect informatică - SC Cristand Construct

Cap. I Introducere 1.1 Salariul – Preţul muncii Salariul reprezintă „expresia bănească a valorii forţei de muncă”, „preţul forţei de muncă”,...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?