Sisteme informatice - Hotelul Timiș

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 798
Mărime: 1.86MB (arhivat)
Publicat de: Suzana Diaconescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Biriescu Carmen
proiect sisteme informatice...istoric hotel ....modul de realizare al proietului in acces

Extras din proiect

Hotelul este unitatea comercială de cazare omologată care oferă camere sau apartamente mobilate pentru a fi închiriate, fie unei clientele de sejur (săptămânal sau lunar) - oricum o închiriere care excepteză propriul domiciliu. El poate fi explorat pe tot parcursul anului, sau numai de-a lungul unuia sau mai multor sezoane anuale

Hotelul Timis este situate in centrul Lugojului, pe strada Cuza Voda nr. 6. Este un hotel de 4 stele. Hotelul este format din 33 de camere-60 de locuri-distribuite astfel:

6 camere a cate un loc (single)

24 camere double (2 paturi sau pat matrimonial)

2 garsoniere

1 apartament

Camerele sunt dotate cu: dus, cada, aer conditionat, frigider, televizor, minibar.

In cadrul hotelului putem gasi un bar de zi, saloane restaurant climatizate, salon de conferinta, o gradina de vara, o terasa si de asemenea o frizerie.

STATUTUL

Hotelul Timis apartine Societatii comerciale “Turism Timis” SA, infiintata sub numele de Societate Comerciala de Turism “Lugojana” SA, in baza HGR 1041/25.09.1990 prin divizarea fostului OJT Timis.

Ca urmare a contractelor nr. 565/06.10.1994, incheiat cu Fondul Proprietatii de stat, respective nr. 146/06/12/1994 incheiat cu Fondul Proprietati Private Banat-Crisana, societatea a fost privatizata in totalitate prin aportul a 29 de actionari, proveniti dintre angajatii socetatii, respective prin metode MEBO.

Cu ocazia Adunarii Denerale a Actionarilor din 24 ianuarie 1995, s-a hotarat modificarea denumirii socetati in Socetate Comerciala “Turism Timis” SA, inregistrata la ORC Timis. Socetatea este inregistrata la ORC Timis sub nr. J35/221/28.03.1991 si are numar de inregistrare fiscala R1847055.

Trebuie precizat ca denumirea socetatii contine numele celei mai representative unitatii a sa si anume hotelul Dacia.

Socetatea Comerciala “Turism Timis” SA desfasuara urmatoarele activitatii comerciale:

1 prestari servicii cazare

2 alimentatie publica

3 turism (excursii, odihna-tratament)

4 vanzari de marfuri

5 schimb valutar

6 agrement

7 alte servicii – spalatorie, telefonie

ISTORIC

Clădirea hotelului Timis este una din cele mai vechi construcţii din oraş. Hanul a fost proprietatea Erarului, fiind dat în arendă cetăţeanului Johann Helenstein, după cum informează foaia de posesiune nr. 451/1835, intabulată în favoarea tezaurului regesc.

Iniţial a purtat numele „Drei Rosen”, după revoluţia de la 1848-1849 „Keiser Gasthaus”, iar în perioada dualismului austro-ungar a devenit „Konig von Ungarn”. Din anul 1919 se numeşte „Dacia”. Aici pe zidurile hotelului s-a afişat în trei culori proclamaţia paşoptistă, în sala mică de la etajul 1 Constantin Rădulescu a strîns bani, medicamente pentru armata română ce lupta pe cîmpurile din Bulgaria în anii 1877-1878.

Faţada clădirii este sobră, maiestuoasă, amintind de vechile construcţii din secolul al XIX-lea. Ferestrele sunt în formă de arc de cerc avînd în partea superioară chenare înăuntru. Construcţia este împărţită pe verticală de 10 coloane hexagonale, care pînă la începutul anului 1931, cînd hotelul a fost distrus de un incendiu devastator, susţineau cîte o cariatidă. Prin modernizarea parterului şi vitrarea lui integral coloanele au fost întrerupte. De-a lungul timpului hotelul a suferit o serie de modificări şi renovări menite să-i menţină în permanenţă un standard înalt de calitate a serviciului oferit. Astfel, în anul 1973 a fost deschis al doilea etaj al hotelului, prin compartimentarea sălii mari de recepţie, ocazie cu care s-au făcut lucrări de redecorare a camerelor, schimbare de mobilier şi dotări. Conştienţi de necesitatea ridicării continue a gradului de confort al camerelor, s-a accelerat ritmul investiţiilor, în anii 1996-1998 avînd loc un intens program de investiţii ce au avut ca efect, prin modificările în structura camerelor, dotarea cu mobilier nou, cu televizoare color şi frigidere, prin redecorări, creşterea gradului de confort şi modernitate al hotelului.

Integrat perfect în armonia clădirilor alăturate, hotelul Timis se află amplasat în centrul oraşului Lugoj, în chiar inima tîrgului fiind martorul promenadei zilnice a lugojenilor şi a celor ce ne vizitează oraşul. Această amplasare oferă avantajul unui bun vad comercial şi de asemenea oferă prilejul să fie cunoscut de toţi cei ce sosesc în oraş sau se află în trecere prin acesta, şoseaua europeană E 70 (DN 6), trecînd prin faţa hotelului. Acest fapt însă constituie şi un dezavantaj pentru hotel prin poluarea sonoră produsă de traficul relativ intens, şi faptul că nu oferă posibilitatea unui loc de parcare suficient de mare pentru clienţi. Hotelul se află amplasat la o distanţă apropiată de gara feroviară, circa 1 km, cît şi de autogară, circa 1,5 km.

În clădirea hotelului Timis au poposit de-a lungul vremii mari personalităţi politice, culturale şi ştiinţifice cum ar fi : Nicolae Iorga, Liviu Rebreanu, Victor Eftimiu, George Enescu, Nicolae Titulescu, Constantin I. Parhon, Gheorghe Marinescu, Octavian Goga, Zoe Dumitrescu-

Preview document

Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 1
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 2
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 3
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 4
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 5
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 6
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 7
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 8
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 9
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 10
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 11
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 12
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 13
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 14
Sisteme informatice - Hotelul Timiș - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Sisteme Informatice - Hotelul Timis.doc

Ai nevoie de altceva?